Олександр Сухов: 18-20 років - це вік, в якому вже треба показувати результат

Як відомо, через серйозну травму голкіпер "ЛТК/ІнБев/НПУ" Олександр Сухов змушений спостерігати за матчами своєї команди у якості глядача. Однак, один з кращих молодих воротарів України погодився відповісти на питання прес-служби АФУ і розповів, як проходить його відновлення.

- Сашко, насамперед - як зараз йдуть справи з твоїм здоров'ям, і коли вболівальники "ЛТК/ІнБев/НПУ" зможуть рассчитівать на твоє повернення?
- Моє здоров'я повільно, але вірно йде на поправку. Мені зробили операцію, ось днями зняли шви, півтора місяці потрібно ходити на милицях. Далі буде довгий курс реабілітації. Все буде залежати від реабілітації і мого організму, як швидко зможу відновиться. Лікарі сказали, що знадобиться близько дев'яти місяців до повного відновлення.

- Тобто, нинішній сезон для тебе вже закінчений?
- Так, у цьому сезоні на паркеті я не з'явлюся.

- Відновлення проходиш в рідному Енергодарі?
- Зараз я перебуваю в Енергодарі, але курс реабілітації планую проходити в Києві. 

- Напевно, зараз часто спілкуєшся зі своїм першим тренером - Ігорем Черненком. Стежиш за його нинішніми підопічними?
- Ні, не спілкуюся. Стежити сильно не вдається, але головні події дізнаюся від свого тата. Він, до речі, зараз захищає ворота команди "Темп" у чемпіонаті міста. Подейкують, що за ним вже полюють команди Екстра-ліги. Так що, може бути, що в наступному сезоні доведеться вибивати місце у складі "ЛТК/ІнБев/НПУ" в свого батька.

- Іронізуєш?
- Все може бути. Але у чемпіонаті міста він кращий.

- Тобто, можна сказати, що воротарська справа у вас сімейна?
-
Швидше вона передалася від мене до тата, ніж від тата до мене.

- А як ти сам взагалі вирішив стати воротарем?
- Ще з дитинства мій брат і тато ставили мене на ворота, і мені це дуже подобалося. Я завжди хотів відбити будь-який м'яч і ніколи його не боявся.

- З твого випуску в дорослому футзалі вже грають два воротарі - ти та Ілля Бакинський з "Сокола". Як охарактеризуєш свого колегу по воротарському цеху?
- Так, це дуже хороший воротар, і він не раз це доводив. Стежу за його іграми, і в молодіжній збірній з ним був. Він непоганий воротар. 

- Хочеться дізнатися твою думку: в чому секрет того, що в Енергодарі така сильна воротарська школа, яка виховала вже чотирьох голкіперів для національної та молодіжної збірних України?
- Навіть не знаю, чому склалася така тенденція. Може, справа в тренері. Скільки я пам'ятаю, приділялося дуже багато часу на тренуванні саме на роботу воротарів. А, може, просто так склалися обставини.

- Давай поговоримо трохи про клубних справах. Ти вже два роки в "ЛТК/ІнБев/НПУ". Відомо, що про тебе дуже добре відгукується Михайло Соколовський. Що можеш розповісти про свого досвідченого колегу?
- О, це, насамперед, дуже хороша людина. Це досвідчений воротар, знає в цьому толк. Він мене багато чому навчив, передаючи свій досвід. Приємно працювати з такими людьми. Мені пощастило, що саме з ним працюю, і сподіваюся продовжу цю роботу в наступному сезоні.

- У нинішньому сезоні склад "ЛТК/ІнБев/НПУ" поповнився ще одним воротарем - Богданом Паламарчуком, який молодший за тебе на два роки. Так вже склалася ситуація, що ти травмований, а Соколовський пропустить матч з "Ураганом" через перебір жовтих карток, тому для Богдана буде дебют в Екстра-лізі. Що б ти побажав Богданові?
- Такі шанси випадають дуже рідко, можу сказати, що багато чого залежить в його кар'єрі від цього матчу. Це, насамперед, велика відповідальність. Бажаю йому не здригнутися, впоратися з хвилюванням і показати тільки кращі свої якості. 

- Для "ЛТК/ІнБев/НПУ" це буде останній матч у році, що минає. Наскільки важливо зіграти в ньому добре, враховуючи той факт, що поки у "телефоністів" не зовсім хороші результати?
- Безумовно, всім хочеться виграти останній матч року. Я вірю в хлопців, і думаю, в них вийде дати бій "Урагану".

- Багато фахівців кажуть, що від "ЛТК/ІнБев/НПУ" очікували більшого. Самі гравці кажуть, що нинішні результати, передусім, пов'язані з молодістю колективу. А що ти можеш сказати з приводу результатів команди?
- Так, я теж очікував інших результатів від нас, особливо після першого матчу проти "Продексіма". На це є купа причин. Але, перш за все, винні в цьому ми, гравці. Тренери і президенти не можуть вийти за нас і грати. Ну, попереду ще купа часу і важливих ігор, в яких ми можемо добитися тих результатів, які нам потрібні і в ігрових якостях, і в турнірній таблиці. На рахунок молодості колективу - по-моєму, вже треба закінчувати списувати все на молодість. 18-20 років-це той вік, коли потрібно показувати результат.

- Як ти думаєш, "ЛТК/Інбев/НПУ" зможе вийти в плей-офф Екстра-ліги?
- Звичайно, це все реально. Це - завдання-мінімум. Попереду ще є ігри, в яких ми зобов'язані забирати очки у суперників і підніматися в турнірній таблиці.

Прес-служба Асоціації футзалу України
Фото: Ігор Супкарьов, Сергій Роздум, ФК "Продексім" (Херсон)

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!