Ліга чемпіонів. Попередній раунд. Огляд виступів українців

Вчора визначилися переможці дев’яти груп попереднього раунду Ліги чемпіонів, які кваліфікувалися до основного раунду турніру. Серед тих, кому вдалося подолати цю стадію були і українці.

Чемпіон Польщі – «Рекорд» з міста Бєльско-Бяла потрапив до групи G, де його суперниками стали «Варна Сіті» (Болгарія), «Расинг» (Люксембург), «Кардіфф» (Вельс).

Команда нашого Олександра Бондаря не мала особливих проблем з суперниками, розгромивши «Кардіфф» – 10:1 та «Расинг» – 11:2. Українцю вдалося тричі відзначитися у воротах валійців та двічі вразити володіння команди з Люксембургу. Більш складною стала звитяга над представником Болгарії. Втім, «Рекорду» вдалося завершити попередній раунд, не втративши жодного очка, здобувши здолавши суперника з результатом 2:1 в останній зустрічі.

«Рекорд» (Польща) – «Кардіфф» (Вельс) – 10:1

«Рекорд» (Польща) – «Расинг» (Люксембург) – 11:2

«Варна Сіті» (Болгарія) – «Рекорд» (Польща) – 1:2

Ще одним нашим співвітчизником, який подолав цю стадію став головний тренер литовського «Вітіса» Павло Пікалов. Його клуб здобув 9 очок у протистояннях з нідерландським «Ховокубо», англійським «Редінгом» та сан-маринською «Муратою» і посів перше місце у групі F.

Ще однією командою з українцями, яка кваліфікувалася далі став «Хохенштайн-Ернстталь». Німці здобули 7 очок у групі D, здолавши албанську «Тирану» і північноірландський «Белфаст Джайантс» та розписавши мирову з грецьким «Дукасом». За німецький клуб вдалося відзначитися і українським легіонерам. Юрій Щериця одного разу розписався у воротах команди з Північної Ірландії, а Сергій Шаровара та Юрій Мельник по голу забили тому-таки «Белфаст Джайантс» і «Тирані».

Не мала проблем у групі Н румунська «Інформатика» з Тимішоари за яку виступають Денис Овсянніков та Дмитро Бондар. Останньому з них вдалося одного разу відзначитися у воротах турецького «Османлиспора», який завершився перемогою румунів – 9:2. Легко був подоланий й інший суперник – гібралтарський «Лінкс» – 6:0.

Не вдалося кваліфікуватися далі вірменському «Лео» Євгена Іваняка. Після перемог над чорногорським «Челіком» та ісландським «Венгіром» доля першого місця у групі С вирішувалася в очній зустрічі між клубом з Єревана та шведської «Уддевалли». Команда українського воротаря мінімально поступилася – 1:2 та припинила свою участь у цьому турнірі.

Іншими нашими співвітчизниками, які завершили участь у Лізі чемпіонів на цьому етапі стали Сергій Філь та Дмитро Делятинський. Дмитру вдалося вразити ворота швейцарського «Шо-де-Фон», а молдовани здобули мінімальну перемогу – 5:4. В останньому турі «динамівців» влаштовувала навіть нічия, але вони поступилися грузинському «ТМЦ» – 1:3 та стали другими у групі I.

«Динамо» (Молдова) – «Шо-де-Фон» (Швейцарія) – 5:4

«ТМЦ» (Грузія) – «Динамо» (Молдова) – 3:1

Лише третє місце у групі посів «Маккабі Нахалат Іцхак» Івана Дедунова, здобувши одну перемогу у трьох зустрічах. У першому турі клуб з Ізраїля зазнав поразки від майбутнього тріумфатора групи А – боснійського «Мостара» – 0:4. Наступна зустріч завершилася поразкою від данського «Гентофте» – 1:8. Натомість, трохи підсолодити невдалий виступ «Маккабі» зумів звитягою над шотландським «Вотселлом» – 8:3.

Пропонуємо вашій увазі перелік усіх учасників, які подолали попередній етап: «Мостар» (Боснія і Герцеговина), «Кампуксен Динамо» (Фінляндія), «Уддевалла» (Швеція»), «Хохенштайль-Ернстталь» (Німеччина), «Валетта» (Мальта), «Вітіс» (Литва), «Рекорд» (Польща), «Інформатика» (Румунія), «ТМЦ» (Грузія).

Зазначеним командам вдалося потрапити до шляху В. До елітного раунду кваліфікуються переможці чотирьох груп.

Група 5. «Аква&Сапоне» (Італія), «АПОЕЛ» (Кіпр), «Мостар» (Боснія і Герцеговина), «Уддевалла» (Швеція).

Група 6. «Актобе» (Казахстан), «Ново Време» (Хорватія), «Кампуксен Динамо» (Фінляндія), «ТМЦ» (Грузія).

Група 7. «Нікарс» (Латвія), «Хохенштайль-Ернстталь» (Німеччина), «Рекорд» (Польща), «Інформатика» (Румунія).

Група 8. «Араз» (Азербайджан), «Лученець» (Словаччина), «Валетта» (Мальта), «Вітіс» (Литва).

Прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!