Михайло Грицина: «Нинішній чемпіонат був доже достойним, і наш виступ у ньому – теж» + ФОТО

Найкращий бомбардир львівської «Енергії» і за сумісництвом – найкращий бомбардир чемпіонату України Михайло Грицина в ексклюзивному інтерв’ю прес-службі Асоціації футзалу України підбив підсумки сезону, що минув.

- Михайле, як ти зможеш оцінити для себе та для команди сезон 2016/2017 р. р.?
- Якщо брати чемпіонат України то це достойно. Але Кубок УЄФА нажаль ми провалили. На це є різні причини.

- Спогади від фінальної серії, вочевидь, ще свіжі, тому хотілося б пройтися по ній: що не вдалося «Енергії» у вирішальних матчах?
- Так, власне, «Енергії» вдалося все, що я маю на увазі: ведення гри, комбінації, «стандарти», але нам не вдалося саме основне - це реалізація власних моментів, бо їх у нас було більше чим достатньо.

- Що «Енергії» більше заважало реалізовувати свої моменти – відповідальність за результат чи вдала гра Кирила Ципуна?
- Думаю, що більше другий варіант,бо у фінальній серії Ципун був на висоті.

- Після того, як «Продексім» виграв у другому матчі серії, вона переїхала до Львова. Ми знаємо «Енергію» як домашню команду. Чому цього разу фактор рідних стін не зміг допомогти «Енергії»?
- Так, і це все ніби грало нам на руку, але Херсон дуже приємно здивував своєю підтримкою. Я думаю, що вони себе не почували на виїзді, а грали, як дома. Великий респект їхнім вболівальникам!!! А щодо нас, то я вважаю, що не вистачило нам лише реалізації, а так все вийшло. 

- У минулому сезоні була така ситуація: після третього матчу «Енергія» програвала «Локомотиву» з рахунком 1:2, але виграла четвертий домашній поєдинок, а потім взагалі стала чемпіоном України. Цього сезону перед четвертою грою була ідентична ситуація. Чи згадували «зелено-білі» про це перед матчем, який у підсумку став останнім?
- Ні, до гри нічого подібного не було, але після поразки провели паралель і побачили досить схожу ситуацію

- Давай пройдемось по всьому сезону. Він почався для «Енергії» матчем за Суперкубок України проти «Локомотива». Що, на твою думку, стало ключовим фактором розгромної перемоги «Локо»?
- Ми програли Суперкубок лише через те, що дуже пізно зібрались, а в зал взагалі зайшли за тиждень чи півтора до гри. Тому, все так і склалось. Думаю, що якби «Енергія» зібралась вчасно та інтенсивно готувалась до того матчу, все могло б бути по-іншому.

- Як вплинула поразка у Суперкубку на старт «Енергії» у чемпіонаті?
- Нічого катастрофічного не було. Всі добре розуміли, що у нас новий тренерський штаб, і ми шукали свій стиль гри.

- Далі у «Енергії» були матчі Основного раунду Кубку УЄФА, які, до того ж, проходили у Львові. Що завадило «Енергії» пройти в Елітний раунд?
- Як на мою думку, то це сталося через те, що багато хто виступав вперше у такому турнірі і присутнє було хвилювання. І теж хочу відзначити, що команда з Угорщини, «Раба ЕТО Дьор», теж солідний колектив, якому ми програли у вирішальній грі.

- Чи можна сказати, що невихід «зелено-білих» до Елітного раунду Кубку УЄФА – найбільший провал команди у сезоні?
- Так, я вже про це казав і ще раз повторюсь: вважаю, що це - найбільший провал у сезоні!

- У той же час – чи став невихід «Енергії» до Елітного раунду до Кубку УЄФА стимулом кинути всі сили на чемпіонат, щоб потім виграти його і мати можливість виправитись вже у новому євросезоні?
- Це теж було присутнє, хотілось перемогти у чемпіонаті і виправити ситуацію наступного року в Кубку УЄФА. На жаль, не вийшло.

- Цього сезону рівень чемпіонату України став трохи вище завдяки тому, що одразу кілька команд непогано підсилились і претендували на нагороди. Враховуючи це, як можна оцінювати виступ «Енергії» у регулярному чемпіонаті?
- Так, зараз чемпіонат більше конкурентний, і у «регулярці» ми виступили на тверду «трійку», а вже у плей-офф ми непогано набрали ходу.

- З яким суперником «Енергії» було складніше за все грати у цьому сезоні?
- По результатах - мабуть, з «Продексімом», але не по грі. Лише беру результати. По грі ми, напевне, переважали всіх. 

- У розіграші Кубку України «Енергію» також спіткала невдача – команда не вийшла у «Фінал чотирьох»…
- Так, програли фіналісту того розіграшу Кубку, але з радістю відквитали їм у плей-офф. Це було приємно. Але шкода, що так вийшло з Кубком

- Давай повернемось до матчів плей-офф. Матчі проти «Титан-Зорі» були дуже складними, навіть овертайми були. За рахунок чого вдалося тоді обіграти непоступливих покровців?
- Так, "Титан-Зоря" - дуже бойова команда зі своїм стилем гри. Було важко, але ми у потрібний момент реалізували моменти, і все було добре.

- Потім суперником у півфіналі був «ХІТ», переможець регулярного чемпіонату. Вочевидь, було бажання довести, що «Енергія» нічим не поступається київській команді?

- Як я вже говорив, ми хотіли довести, що ігри з «ХІТом» та наші поразки в них - це суто випадковість. Що ми і довели у нашому протистоянні.

- Перед півфінальною серією «ХІТ» вперше у сезоні програв – у чвертьфіналі «Кардиналу». Чи брала «Енергія» на озброєння той поєдинок, і чи можна стверджувати, що це певною мірою допомогло здолати «ХІТ»?
- Ми передивились цей матч і побачили кілька помилок суперника, тому взяли дещо на озброєння з цієї гри. Але основні висновки винесли зі своїх поразок і вдало їх виправили.

- У той же момент серія з «ХІТом» вийшла дуже напруженою та емоційною – були і попередження, і вилучення. За рахунок яких якостей «Енергія» все-таки знайшла сили на те, щоб вийти у фінал?
- «Енергія» - це колектив який готовий йти разом і у вогонь і у воду. Тому, в потрібний момент вийшли люди, які замінили тих, кого вилучили. І не лише замінили а й додали у грі, бо були максимально мотивовані.

- Скажи чесно: здивувався, коли дізнався, що суперником «Енергії» по фіналу буде не «Локомотив», а «Продексім»?
- Ні, жодних здивувань не було! Це дві однакові команди за рівнем гри.

- Чи була десь недооцінка суперника по фіналу?  
- У самих гравців - ні. Але після першої перемоги багато хто віддавав нам перевагу в цій парі. Однак, по хлопцях я не можу сказати, що хтось когось недооцінив!

- Тим не менше, наскільки нам відомо, керівництво «Енергії» вважає сезон більш-менш вдалим…
- Так, тому що сам чемпіонат України у цьому сезоні є досить достойним. І завоювати срібні нагороди, коли серед кандидатів на чемпіонство було як мінімум п'ять команд - це дорогого вартує. 

- Сезон 2016/2017 р. р. вже став історією. Чи є вже плани на новий сезон? 
- Наразі іду у відпустку, гарно відпочину, і з новими силами готуватимусь до нового сезону.

Прес-служба Асоціації футзалу України  
Фото: Євген Кравс

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!