Бойова нічия у Луцьку, впевнена перемога «Дніпра»: підсумки 9 туру Вищої ліги України серед жінок

Дев’ятий тур Вищої ліги України чемпіонату України серед жіночих команд подарував нам багато голів, бойову мирову та три впевнені перемоги.

Першими на паркет вийшли дівчата у Дніпрі, де ЖФК «Синельникове» 18 лютого зіграв проти Кобри з Білокуракиного. Вже у першій частині зустрічі гості фактично гарантували собі перемогу. Дівчата пішли на перерву з рахунком 1:4.

Ще три голи фанати побачили у другій 20-хвилинці. Але раділи виключно уболівальники гостей. Дубль Гончарової та м’яч Нізійової поставили крапку у поєдинку. У підсумку – 7:1 надпереконлива звитяга «Кобри».

«Кобра» лише збільшила свою перевагу над клубом із Синельникового. Тепер відрив складає 6 очок.

Група 1

18 лютого
13:00. м. Дніпро, СК «Олімпія»

«Синельникове» (Синельникове) – «Кобра» (Білокуракине) 1:7 (1:4)
Голи:
Фаньо, 20 – Нізійова, 4, 34, Гончарова, 6, 24, 33, Казмірчук, 16, Брюховецька, 17
Попередження: Лихолат, 31 – Нізійова, 38

«Синельникове»: Малаєва, Литвин, Фаньо, Лихолат, Остапець – Кущевська, Худокормова, Рак, Оплачко, Пазій, Мальцева, Лихолит, Зайцева.

«Кобра»: Голик, Бухова, Сенченкова, Брюховецька, Нізійова – Хилько, Казмірчук, Здоровець, Гончарова.

Ще один поєдинок цієї групи не відбувся через неявку гостей. Лиманська «Багіра-ДЮСШ» здобула технічну перемогу з рахунком 5:0 над «Mezzo-Збірна Харківської області».

Не змогли визначити переможця

У цей же день 18 лютого свій домашній матч провів луцький «Легіон-Університет». У гості до суперниць приїхала «ДЮСШ №1-Збірна м. Хмельницького». Підопічні Дмитра Голоскокова зіткнулися з щільним графіком матчів, але навіть це завадило луцьким футзалісткам дати гідний бій опоненткам.

Першими нулі на табло розмочили саме господарки. Гол на 5-й хвилині забила Чернюк. Десять хвилин знадобилось гостям із Хмельницького, щоб зрівняти цифри на табло.

Усі інші м’ячі були забиті по перерві. Минуло дві хвилини після відпочинку як «Легіон» вдруге повів у рахунку завдяки активній Чернюк, яка оформила дубль.

Господаркам ніяк не вдавалось перетворити свою активність у результативність. Тому на луцьких футзалісток чекав неприємний сюрприз від команди з Хмельницького у вигляді пропущеного голу.

Найбільш результативним видався відрізок з 34 по 35 хвилину, коли команди перестрілялися м’ячами. У той момент вперше у матчі гості повели у рахунку після удару від Сухоряби. Господаркам швидко вдалося зрівняти рахунок.

Наприкінці матчу «Легіон» міг вирвати вольову перемогу, але усі удари дівчат не стали результативними. 3:3 – бойова мирова у Луцьку. «Легіону» не взяв реванш у суперниць за поразку у першому колі, але відібрати очки зміг.

Слід додати, що господарки наче левиці билися на очах рідних фанатів. Про це свідчить кількість жовтих карток у їх пасиві – аж три. Суперниці заробили одне попередження.

Група 2

18 лютого
17:30. м. Луцьк, СК ВНУ

«Легіон-Університет» (Луцьк) – «ДЮСШ №1-Збірна м. Хмельницького» (Хмельницький) – 3:3 (1:1)
Голи:
Чернюк, 5, 22, Годісь, 35 – Сухоряба, 15, 34, Заморока, 28
Попередження: Холодько, 28, Ярмольська, 30, Мякота, 33 – Заморока, 30

«Легіон-Унверситет»: Ярмольська, Чернюк, Мякота, Сардачук, Кучко – Холодько, Годісь, Худякова, Денисюк, Редька, Захожа, Палаєвська, Старостіна

«ДЮСШ №1-Збірна м. Хмельницького»: Драчук, Сухоряба, Шелест, Заморока, Ховайло – Алексійчук, Маслянко, Ковальчук, Зіканіна, Якимчук, Юрків, Вільчинська, Харащук, Моторна

Некомфортний суперник для «Нового Львова»

У групі 2 відбувся ще один матч, в якому «Новий Львів» приймав «Дніпро». Три хвилини знадобились дівчатам із Черкас, щоб відкрити рахунок на «Боско-Арені». Мигаль після класної розрізної передачі пробила по центру воріт. Однак, м’яч рикошетом від ноги захисниці «Нового Львова»  дещо дезорієнтував голкіперку, яка не змогла врятувати команду від пропущеного голу – 0:1.

Вже за три хвилини черкаські футзалістки подвоїли перевагу завдяки точному удару Юрасової.

На 14-й хвилині львів’янки відквитали один м’яч. Кибиш та Бура розрядили ситуацію на своїй частині майданчика, остання віддала передачу на Матвіїшин, яка класним більярдним ударом поклала м’яч у кут воріт – 1:2.

За три хвилини Завгородня продемонструвала техніку, обійшовши двох суперниць. Не стала бити, віддала на партнерку по команді. М’яч після влучання у стійку прилетів прямо у ноги тієї ж таки Завгородньої, яка втретє засмутила голкіперку львівського клубу – 1:3.

Відпочинок пішов на користь господаркам, які першими забили після перерви. Кибиш віддала передачу на фланг, де була вільною Іванович, яка потужним ударом забила другий гол львів’янок у ворота «Дніпра» – 2:3.

До голу ще на першій хвилині другого тайму голкіперка «Дніпра» Фоменко грубо зірвала атаку суперниць та побачила перед собою пряму червону картку.

Жахливий для господарок період був у проміжку з 25 по 27 хвилини, коли дніпрянки забили тричі – 2:6.

Львівські футзалістки відповіли лише один м’ячем. На 33-й хвилині «Новий Львів» заробив перспективний штрафний поблизу воріт суперниць, який чудово виконала Матвіїшин – 3:6.

Крапку у матчі поставила команда з Черкас. Голи Завгородньої та Мигаль становили підсумковий рахунок поєдинку 3:8. Поки що львів’янкам не по зубах міцний «Дніпро».

 20 лютого
12:30. м. Львів, «Боско-Арена»

«Новий Львів» (Львів) – «Дніпро» (Черкаси) – 3:8 (1:3)
Голи:
Матвіїшин, 14, 33, Іванович, 23 – Мигаль, 3, 25, 37, Юрасова, 6, Завгородня, 17, 35, Дячук, 26, Волосина, 27
Вилучення: Фоменко, 21

«Новий Львів»: Домбровська, Іванович, Матвіїшин, Бура, Кибиш – Кулай, Бурбан, Олексик, Баліцька, Магуцій, Петрусевич, Грипа, Шукайло

«Дніпро»: Фоменко, Завгородня, Юрасова, Мигаль, Волосина – Кулаженко В., Кулаженко С., Денисенко, Білас, Матюша, Дячук, Казмірчак, Яцина, Музичук

Команди зберегли свої позиції після 9 туру. Черкаський «Дніпро» продовжує гонитву за «Будстаром-НПУ», який йде другим. Обидва клуби мають по 15 очок. «Легіон» та «ДЮСШ №1-Збірна м. Хмельницького» поповнили свою скарбничку одним пунктом, який аж ніяк не вплинув на ситуацію у таблиці.

«Новий Львів» із 3 балами продовжує замикати групу 2.

Перемога, яка дозволила очолити групу

Топ-матч у Харкові між місцевою «ЗХО-Тесла» та «Лідером-Збірна Полтавської області» закривав програму 9 туру Вищої ліги серед жіночих команд. Поєдинок обіцяв бути не менш напруженим, ніж інші матчі.

Доволі довго рахунок на табло був «сухим» – 0:0. Аж на 15 хвилині Бурлаченко вивела харків’янок уперед. Господарки скористалися втратою м’яча у суперниць та вибігли стрімку контратаку – три в одну. Бурлаченко віддала на Коваленко, яка не стала пробивати, а повернула м’яч Ксенії, яка закотила його у ворота ледь не з їх лінії – 1:0.

Ще до перерви харківські футзалістки подвоїли свою перевагу на табло. Дуже гарна комбінації вдалась підопічним Олександра Золотухіна. Все розпочалося із власної частини майдачника. Підгорна віддала на Бабенко, яка перебувала вже у штрафному суперниць. Таїсія побачила вільну Кузнецову, яка прекрасно відклеїлася від опікунки та пробила прямісінько у нижній кут – 2:0.

До цього Кузнецова двічі за хвилину стріляла по воротам полтавських суперниць, а з третього разу таки забила.

Саме з рахунком 2:0 на користь «ЗХО-Тесла» команди пішли на перерву.

Після відпочинку м’яч втретє побував у сітці полтавських володінь. Цього разу Бабенко не асистувала, а забивала. Таїсія своєю передачею на Єрьоменко загострила ситуацію біля воріт суперниць. Однак, Христині не вдалося зачепитися за м’яч, але на цьому атака харків’янок не закінчилася. Бабенко підхопила м’яч та впритул розстріляла ворота клубу з Полтави – 3:0.

Гра була в одні ворота. На жаль, єдиний гол гостей був забитий вже на останній хвилині матчу. Воротарка «ЗХО-Тесла» Стеблін невпевнено парирувала удар після розіграшу штрафного, чим скористалися суперниці. Гребенюк виявилася найспритнішою у штрафному майдачнику харків’янок та пробила вже у майже незахищені ворота.

Все б нічого, якби це була не остання хвилина, а до цього футзалістки з Харкова не забили вчетверте. Кузнецова повертала передачу на Єрьоменко. Але гравчиня «Лідера-ЗПО» заблокувала пас. М’яч відлетів прямо під потужну гармату Бабенко, яка довела рахунок до розгромного.

«ЗХО-Тесла» здобула впевнену перемогу з рахунком 4:1. Ще три важливих очки у боротьбі за перше місце у групі поповнили скарбничку харків’янок.

Група 3

21 лютого
11:30. м. Харків, СК «Каразінський»

«Збірна Харківської області-Тесла» (Харків) – «Лідер-Збірна Полтавської області»  (Полтавська обл.) – 4:1 (2:0)
Голи:
Бурлаченко, 15, Кузнецова, 17, Бабенко, 22, 32 – Гребенюк, 40
Попередження: Бурлаченко, 29, Степаненко, 29 – Пінчук, 37

«Збірна Харківської області-Тесла»: Сагайдачна, Степаненко, Бурлаченко, Коваленко, Ткаченко – Кузубова, Стеблін, Кузнецова, Діденко, Бабенко, Кузіна, Підгорна, Калягіна, Єрьоменко.

«Лідер-Збірна Полтавської області»: Максимчук, Воскобойник, Поберій, Федоренко, Пінчук – Савченко, Середа, Рябоконь, Дубина, Батран, Тарасенко, Гребенюк, Дражевська

Харківський клуб випередив у таблиці київське «Енергію». Тепер у «ЗХО-Тесла» перевага в одне очко. «Лідер-ЗПО» посідає третє місце, маючи у своєму активі 14 пунктів.

Софія Кулай, спеціально для futsal.com.ua

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!