Екстра-ліга: результати 12 туру (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

10-11 грудня в Екстра-лізі відбулись матчі 12 туру. Пропонуємо Вашій увазі їх результати.

Як і очікувалось, «ІнБев/НПУ» та «Ураган» видали дуже безкомпромісний поєдинок. А інакше бути не могло, враховуючи турнірне становище обох команд. Підопічні Валерія Директоренка мали серйозний намір взяти домашні три очки, і гол Карбули це зайвий раз підтвердив. Але, на жаль, для житомирських вболівальників, результативного продовження від їх улюбленців не було. Проте, від цього матч лише не втратив. Далі – більше. У другому таймі розігралася справжня драма, яка водночас була схожа на гру «Спробуй, наздожени». На початку другого тайму Микитюк зрівняв рахунок Він же згодом повторив свій успіх, коли його партнерам по «Урагану» знову довелось відіграватись. Але це було далеко не все. Коли за хвилину до кінця Чеберяк втретє вивів «ІнБев/НПУ» вперед, то вже здавалось, що господарі майданчику вже не випустять перемогу. Але іншої думки був «Ураган», а точніше – Горбатий. Саме він врятував «драконів» від поразки. Окрім того, завдяки цьому голу «Ураган» не тільки здобув нічию, а і вперше за останній час піднявся до топ-вісімки.

«ІнБев/НПУ» (Житомир/Київ) – «Ураган» (Івано-Франківськ) – 3:3
Голи:
Карбула (7), Бакум (30), Чеберяк (39) – Микитюк (23, 31), Горбатий (40)
Попередження: Литвиновський (6), Чеберяк (39), Бакум (40), Шевченко (40) – Кіндратів (14)

Для обох лідерів Екстра-ліги очна зустріч була, безумовно, важливою. І від її результату залежало, чи буде у чемпіонаті новий лідер? Точніше – новий-старий. Чи «Титан» все-таки зможе зберегти першу сходинку за собою? Відповідь на ці питання дала сама гра. А складалася вона з перемінним успіхом для обох команд. Точніше, треба сказати, що у «Титана» були хороші шанси на те, щоб вивезти три очки з Хмельницького. Двічі по ходу поєдинку покровці виходили вперед. Але буквально за кілька миттєвостей після того, як Мілінькій зробив рахунок 2:1 на користь гостей, своє вагоме слово сказали провідні гравці «Сокола». Спочатку Педяш зрівняв рахунок, а вже трохи згодом Лисенко не тільки оформив дубль, а і забив, як виявилось потім, переможний гол «соколят» у цьому матчі. Більше того – цей гол повернув підопічним Романа Ковальчика лідерство у регулярному чемпіонаті.

«Сокіл» (Хмельницький) – «Титан» (Покровське) – 3:2
Голи:
Лисенко (26, 36), Педяш (35) – Грицовець (16), Мілінькій (34)
Попередження: Подлюк (33) – Єрьомін (8) 

Протистояння чемпіона та віце-чемпіона України за підсумками минулого сезону, безумовно, мало стати центральним у всьому турі. Однак, після того, як «Продексім» вже на 4-й хвилині повів у рахунку 2:0. Більше того – по ходу зустрічі херсонці мали достатньо моментів для того, щоб збільшити свою перевагу. Але «Енергія» витримала цей тиск. А вже на початку другого тайму капітан «енергетиків» Андрій Федюк забив дуже важливий гол для своєї команди. Завдяки йому «зелено-білі» тепер мали шанси на те, щоб як мінімум зіграти внічию. Тому, тиск на ворота Ципуна посилився. Але при цьому і «мельники» намагались відповідати своїми моментами. Тому, по ходу матчу рахунок міг змінитись у будь-який бік. А на 40-й хвилині львів’яни, завдяки голу свого капітана, зрівняли рахунок. Але на цьому вони не зупинились, і в результаті скоро Тарас Кузь забив гол, який став переможним для «Енергії». Таким чином, підопічні Валерія Легчанова сповна розквиталися з «Продексімом» за фатальну домашню поразку у фіналі минулого чемпіонату.

«Енергія» (Львів) – «Продексім» (Херсон) – 3:2
Голи:
Федюк (21, 40), Кузь (40) – Скорий (4), Роніньо (4)
Попередження: Танський (8), Писько (21), Струк (33)

Як відомо, «Кардинал-Рівне» у рідних стінах намагається грати так, щоб суперники не мали жодної змоги вивезти очки зі спорткомплексу ДЮСШ-4. І матч проти «ХІТа» не став виключенням з правил. Підопічні Сергія Піддубного були націлені на ет, щоб якомога швидше відкрити рахунок. Але забити їм вдалося лише ближче до екватору першого тайму. На що «ХІТ» відповів двома забитими м’ячами на 13-й хвилині. А потім пішли «гойдалки». «Кардинали» не хотіли поступатись гостям зі столиці України, і незадовго до перерви зрівняли рахунок. А вже після того, як гра була поновлена, обидві команди показували свої результативні аргументи щодо шансів на перемогу. Але, як виявилось, ані «Кардиналу», ані «ХІТу» перемогти не судилося. Тим не менш, ці колективи подарували не тільки шикарний, а і найрезультативніший поєдинок туру, в якому, мабуть, перемогу здобули ті глядачі, які спостерігали за протистоянням.

«Кардинал-Рівне» (Рівне) – «ХІТ» (Київ) – 5:5
Голи:
Мануйленко (8), Басич (18, 33), Волянюк (26, 30) – Жук (13), Школьний (13), А. Борсук (23), Тменов (31, 34)
Попередження: Фаренюк (4), Власович (35) – Школьний (36), Тменов (40)

Прес-служба Асоціації футзалу України
Фото: НФК «Ураган» (Івано-Франківськ)

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!