Аматорський вікенд. Сезон 2017/18. Випуск 1

Пропонуємо вашій увазі огляд найяскравіших моментів тижня в аматорських чемпіонатів, що належать до АФЛУ.

Вінниця

У Вінниці на вихідних було гаряче, причому в прямому сенсі. У 4-му турі Вищої ліги зустрілися претенденти на чемпіонство «Енергетик» і «Володимир». Якщо хто забув, «Енергетик» - переможець всеукраїнсього фіналу АФЛУ 2015/16. Саме «енергетики» і святкували перемогу у цьому надпринциповому скандальному матчі з рахунком 1:0. І ще один результат вартий нашої уваги. «Яско 2» переміг ФК «Вінниця», що виступає у Другій лізі України, і теж з рахунком 1:0. До речі, з цікавого, «Яско 2» виступає у Вищій лізі, а як би основна команда «Яско» у Першій – ось такий парадокс.

Волинська область

Суперліга Волині порадувала нас драматичним матчем між «Брендою» і «ЛСТМ». Останні перемогли з рахунком 6:5 завдяки хет-трику Тараса Кабанова. Так-так, того самого, який свого часу пограв у «Карпатах», «Кривбасі» і «Олександрії». А ще відзначимо те, що в Суперлізі грають чинні чемпіони АФЛУ «Надія» з села Хорів і їхня друга команда «Надія-2», правда виступили вони по-різному: основа виграла, а дублери програли.

Дніпропетровська область

А тепер переходимо до найбільш крупного чемпіонату, який проходить під егідою АФЛУ – в 11 лігах заявлено 90 команд! На вихідних відбулося лише 3 матчі 4-го туру Суперліги. Хоч матчів зіграно небагато, лише одна людина досі не втрачала очок – це «РКЦ Строй», який має в своєму активі три перемоги. Фаворити сезону в особі «Катеринославхлібу», «ЛАДу» і «ДКМ» навіть за втраченими очками вже відстають.

У Першій лізі ударний старт демонструє чемпіон Другої ліги «Vitesse». Команда не знає смаку поразок і в 4-му турі «відвантажила» 4 голи «КБ Южне» - 4:0. Першої поразки в сезоні зазнав «ДДХ» причому в дуже трагічній манері, адже гравець «DWT» Микита Дубина забив вирішальний гол буквально за секунду до фінальної сирени – 1:0.

Донецька область

В 3-му турі обласного чемпіонату треба виділити надупевнену перемогу «Локомотива 45+» (Лиман) над «КПП КВ Водоканал» 12:4. Можна подумати, що лідер розгромив аутсайдера, але насправді все значно цікавіше.  За команду з Лиману грають ветерани, які доводять що і в такому віці можна ганяти молодих суперників, а «Водоканал» - діючий бронзовий призер чемпіонату. Для «залізничників» це взагалі лише другий футзальний турнір, бо до того вони грали у футбол. Вперше свої сили у футзалі лиманці спробували на Кубку України серед ветеранів 50+, який  у вересні проходив у Одесі. Так що вік не завжди грає у футзал.

Житомир

У Житомирі в 7-му турі Вищої ліги відбувся без перебільшення головний матч усього першого кола Вищої ліги – зустрічалися «Атлет-Житомир» та «ІнБев». «Атлети» і «пивовари» ведуть відчайдушну боротьбу за золоті нагороди першості і до очного протистояння «ІнБев» підійшов з суцільними перемогами і перевагою в 3 очки. У вкрай напруженій грі з мінімальною перевагою 2:1 перемогу святкував «Атлет-Житомир». Це дозволило «атлетам» зрівнятися з «ІнБевом» за очками і очолити турнірну таблицю за додатковими показниками. Такому результату зраділи і новоспечені чемпіони України серед енергокомпаній з «Енергії», які легко розібралися з «Медиком» 7:3. Завдяки цій перемозі і результату битви лідерів «енергетики» підібралися до них в турнірній таблиці на відстань однієї перемоги.

У Першій лізі «Актив-Агро» дав справжній бій «Галанту» і глядачі побачили дійсно вишукане видовище.  Перший тайм не віщував особливої феєрії і завершився з рахунком 1:1, а от після перерви почалося все найцікавіше. На останніх хвилинах матчу «Галант» «горів» у три м’ячі і зумів не лише ліквідувати дефіцит пропущених м’ячів, а й вирвати перемогу. Переможний гол за 12 секунд до фінального свистка на свій рахунок записав Віталій Бенедицький. Завдяки цій перемозі «Галант» продовжує впевнено лідирувати у Першій лізі.

Київ

8-й тур Вищої ліги Києва сміливо можна назвати туром розромів. «Альтернатива» продовжує впевнено очолювати турнірну таблицю і в черговому тур обіграла «PARTIZAN», який досі не зумів набрати бодай очко. «Джуніорс» на класі розгромив 8:3 2Т (ТСП-Трансбуд). Броварський «Атлетик» продовжує наводити шороху у столиці. На цей раз підопічні Тараса Шпички розгромили учасника Кубка України «RED» 6:1 і, схоже, відчепили «червоних» від боротьби за медалі. Ну а «SKIDKA» несподівано легко насухо розгромила «BudmonsteR-AKVILON». Підопічні Віктора Пантелейчука набрали серйозну форму і готові до звершень, як у чемпіонаті Києва, так і в Кубку України.

У Першій лізі теж не обійшлося без цікавих подій. «Епіцентр К3», який грав без низки лідерів, що в цей час допомагали «Manzana-2» у Кубку України, впевнено обіграв «PHENIX» 4:1. Ще один лідер «Анреал-Atrix» несподівано зіграв внічию з «Райффайзен Банк Аваль» 1:1. «Банкіри» вдало розіграли п’ятого польового гравця на останніх хвилинах. Божевільний матч видали «Viatec» і «ŠKODA». «Автомобілисти» вели 5:2. Але за 3 хвилини до кінця все почало змінюватися не на їхню користь і завершилося 5:5. «INTER» здобув історичну для себе перемогу і вперше на паркеті зумів обіграти незручний «DeLonghi» 4:3. Дубль екстра-лігівського «ХІТа U17-19» поступився «No Motors» 1:4. Підопічні Дмитра Шувалова  після перемоги у стартовому турі не виграють вже 6 матчів поспіль.

Одеса

У 7-му турі Прем’єр-ліги діючий чемпіон міста і учасник Першої ліги України «МКВ» вирішив нам продемонструвати усю непередбачуваність футзалу. «Червоно-білі» у другому таймі впевнено вели 5:0, але потім додали «перцю» у гру. Златов і Опарівський забили в свої ворота, дубль оформив Стадник і рахунок вже став 5:4, а тут ще підопічні Романа Смірнова набрали 5 порушень, але в останні 5 хвилин їм все-таки вдалося вистояти і вберегти переможний результат. Конкуренти з «Епіцентр К Таїрова» переграли «ПСВ» 5:2 і разом з тим же «МКВ» йдуть в цьому сезоні без поразок.

Рівне

У 1 лізі відбувся 5-ий тур, який подарував нам матч минулорічних срібного і бронзового призерів – «Граніт-Хіміка» і «Рівне 112» відповідно. «Хіміки» вели по ходу гри 2:0, але у підсумку програли тим кого випередили минулого сезону 2:3 і опустилися в середину турнірної таблиці. «Рівнегаз» обіграв «Derby» 6:3 і продовжує залишатися єдиною командою, яка не втрачала очок у цьому сезоні. Минулорічний срібний призер всеукраїнського фіналу АФЛУ «Свиспан-Костопіль» обіграв «Квартал» 4:2 і являється одним з головних переслідувачів «газовиків».

Сумщина

Тільки в 6-му турі Суперліги перші очки в сезоні набрав «LS Group», що обіграв  «Динамо» з рахунком 5:4. Крім того, оскільки на Сумщині цього сезону багато команд виступає у Другій лізі України, у обласному чемпіонаті будуть відбуватися такі собі репетиції перед зустрічами на всеукраїнському рівні. У цьому турі друголігове протистояння моделювали «Food Centre» і «Рятувальник» (який минулого сезону виступав в Першій лізі України). «Food Centre» вів по ходу гри 2:0, але Олександр Фадєєв заробив вилучення. «Рятувальники» цим скористалися і зрівняли рахунок, але гол Сергія Бублика приніс три очка «Food Centre» - 3:2.

У Вищій лізі «Сервіс-Люкс» у другому матчі поспіль втратив очки. На цей раз з лідером внічию зіграв «КомпСервис-СумДУ-2» 2:2. Цим скористався «Nicmas», який декласував «Серж» 12:1 і підібрався на відстань 1 очка до лідера. 

Тернопіль

4-й тур Вищої ліги пройшов під знаком результативності: у 5 матчах було забито цілих 52 голи. Найбільше голів забили у матчі «Західхлібзбут» – «Майбутнє сиріт» (7:10). Не можемо не відзначити також, що перші очки у сезоні вдалося набрати великогаївському «Агрон-Великогаївська ОТГ», який обіграв «Будівельний затишок» з рахунком 4:3.

Ужгород

В Ужгородській футзальній лізі відбувся 5-й тур і він ознаменувався рекордом сезону. У Суперлізі «Минай», який начебто збирається у наступному році заявлятися у футбольну Другу лігу України, розтрощив «Вопак» 16:2. Більше одному супернику поки що ніхто в цьому сезоні не забивав, а Михайло Кополовець на цьому святі результативності відзначився двічі.

Серед  цікавинок Вищої ліги слід згадати несподівану перемогу «Вереста»  над одним із лідерів – «Олімпіком» 8:3. У «Вересті», до речі, виступає надзвичайно перспективний Юрій Чонка. Футбольні вболівальники мають пам'ятати цього півзахисника за феноменальні виступи в аматорсьому «Берегвідейку», звідки його забрали в «Металіст», але там він загубився. А от у цьому турі Юрій двічі забив і допоміг своїй команді.

Таким був цей вікенд – далі більше, тож слідкуйте за новинами!

Андрій Гулій, прес-служба АФЛУ

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!