Аматорський вікенд. Сезон 2017/18. Випуск 5

Аматорські чемпіонати набирають оберти у новому році.

Київ

10-й тур Вищої ліги Києва подарував нам матч двох претендентів на чемпіонське звання і, схоже, що він визначив майбутнього володаря «золота». «Альтернатива» несподівано потужно проїхалася по «Джуніорс» 6:0 і це при тому, що воротар «юніорів» Юрій Балашев провів непоганий матч. І «Чумацький шлях-Academica», і «BudmonsteR-AKVILON» підсилилися, але допомогло це більше «монстрам». Їхній новачок Вадим Костяний встановив одразу два рекорди за швидкістю забитих голів: спочатку він відзначився на 19-й секунді першого тайму, а потім на 9-й секунді другого. «Чумаки», хоч і виглядали краще, ніж завжди, але вкотре програли – на цей раз 0:6. «SKIDKA» і «RED» на наступний день після кубкового протистояння видали феєричний матч, хоч і грали на фоні втоми. «Скідочники» вели по ходу матчу 3:1, а потім вже «червоні» передували 5:3, однак закінчилося все мирно – 5:5. «Атлетик» не зумів скористатися поразкою «Джуніорс», щоб піднятися на другу позицію, і зіграв внічию з 2Т «ТСП-Трансбуд» 2:2.

Волинь

Багатим на цікаві події видалися останні дні на Волині. В останньому чвертьфіналі Кубка Волині зустрілися принципові суперники з «Надії» та «Волиньагротеха». Перший тайм пройшов у майже рівній боротьбі, але у другій половині гри «Волиньагротех», поступаючись у рахунку в один м’яч, був змушений відкриватися, а хорівчани цим скористалися і впродовж трьох хвилин забили тричі, що допомогло їм довести матч до перемоги 5:2.

А у Суперлізі всі 4 матчі закінчилися перемогами з різницею в один гол. «Ковелю-Волині» вдалося за допомогою надзусиль виграти у «Хоріва»  6:5 завдяки голу Олександра Ліщука за 20 секунд до кінця матчу. «Камаз-Агро» з Острожця в напруженому поєдинку зумів взяти гору над «Волиньагротехом»  3:2 і піднявся на третє місце у таблиці. «Надія» навіть з паузою в одну гру упішно протистояла «свіженькому» «ЛСТМ» і перемогла  2:1. Цей тур став щасливим для луцького «Бренда», який здобув перші очки у чемпіонаті, здолавши «Торпедо»  2:1.

Ківерцівський «Колос» не зумів залишитися одноосібним лідером Вищої ліги. Тепер перші позиції команда ділитиме з «Динамо», якому, власне, і поступилася  2:6. Приєднався до «тривладдя» й «Агропродукт», який вирвав вольову перемогу над млинівською «Вілією»  3:2.

Житомир

У Вищій лізі тріо лідерів («Атлет-Житомир», «ІнБев», «Енергія») синхронно перемогло. «Атлет-Житомир» і «Енергія» розгромили своїх суперників, а «ІнБев» був близький до втрати очок, але все ж таки вирвав перемогу завдяки дублю перспективного Дениса Бланка – 2:1.

У Першій лізі вся увага була прикута до матчу «ЖВІ ім. Корольова» – «Галант». «Галант» не зумів взяти реванш у «корольовців» за поразку у першому колі і знову поступився – 2:3. Завдяки цій перемозі «корольовці» піднялися на першу сходинку, хоча мають рівну з «Галантом» кількість очок. Олевський «Штурм-Полісся» попри поразку від «авіаторів» втримався на третій сходинці.

Суми

9-му туру Суперліги було чим потішити уболівальників. «Технологія» робила подвиги у матчі з «Lex VSK» і з 0:3 вийшла на нічию – 3:3. До речі, у складі авторів голів обох команд усі знайомі обличчя по виступах за «СумДУ»: Анцибор, Бурдюг, Петраков… Поки у паралельному матчі лідери розігрували драму, «Food Centre» спокійно розібрався з «Сумихімпромом-СДПУ» – 6:2 і очолив турнірну таблицю.

У 9-му турі Вищої ліги зустрічалися лідери і в цьому матчі «Серві люкс» обіграв «Сумиобленерго» – 2:1, завдяки чому повернувся у «золоті перегони». Цим також скористався «Sagacitas», обігравши «Серж» – 8:2 і підтягнувшись до першого місця на відстань у 3 очки.

Хмельницький

Вельми цікаво пройшов 9 тур Дивізіону 1 Прем’єр-ліги. Продовжує приємно дивувати «Лада», яка переграла «Хмельницькі делікатеси» з рахунком 2:1, і, таким чином, здобуваючи четверту вікторію поспіль «стрибає» з 7-го на 4-те місце. «Делікатесних» ця поразка опускає за межі чільної трійки. Осічкою «Хмельницьких делікатесів» сповна скористалося «Динамо-ГУНП», яке розгромивши «Ротор-2», піднялося на третій щабель у табелі про ранги. Найбільшою несподіванкою туру стала дебютна перемога «Beerlogи». Як тільки «пивних» розпочав тренувати Микола Сохорук, у них одразу з’явилися дисципліна і грамотна організація гри. Дебютну перемогу у сезоні «салатові» здобули над чинним срібним призером – «Ротором» та ще й з рахунком 8:2.

Херсон

В Екстра-лізі міста точиться серйозна боротьба за нагороди: перше і четверте місце розділяють лише 4 очки, але у 9-му турі усі лідери перемогли. Найскладніше було «Стелсу», який не зумів переграти «Динамо-Заїр» у основний час – 2:2, тож, довелося здобувати звитягу у серії пенальті, що й дозволило «непомітним» вибратися на 4-ту сходинку і долучитися до групи лідерів. «Амалтея» розібралася з «Ансерглобом» – 3:1 і продовжує залишатися єдиною командою, яка не програвала у цьому сезоні.

Тернопіль

У Вищій лізі Тернопільщини щільність у таблиці така, що яблуко ніде просунути. Після cеми турів три команди не поступалися, але це не допомогло їм всерйоз відірватися від пелотону. «Арсенал» обіграв «Віго-Острів» – 10:4, а його бомбардир Ігор Квятковський зробив каре, що довело лік забитих ним голів до 18! Подібне до цього шоу продемонстрували і «Вікторія» з «Будівельним замком» – 11:5.

Кропивницький

У 9-му турі Екстра-ліги «Енерго» здобув розгромну перемогу над «Огнеупором» – 12:4. У матчі «Енергія» – «Ельбрук» була зафіксована результативна нічия. «Нова Поліція» і «Тарасівка» здобули чергові перемоги і продовжують перебувати на двох верхніх щаблях турнірної таблиці. «Новоукраїнка» була сильнішою за «Металург» – 5:2. Ця перемога дозволила «Новоукраїнці» за набраними очках зрівнятися з «Металургом» і «Ельбруком», тож вони тепер ділять 4-6 місця.

Полтава

У 14-му турі відкритого чемпіонату ПЗМС лідери вкотре вирішили не дарувати нікому очки і перемогли: «Андріївка» розібралася з «Аргусом» – 4:2, а «Легіон» – з «Рокитою» – 6:3. До речі, в обох лідерів кількість забитих голів перевалила далеко за сотню. З негативного боку у цьому плані себе проявив «Молот», який в цьому турі зазнав поразки від «БІЛАЛа» – 2:14. Цей результат суттєво позначився на різниці забитих-пропущених «молотовців», які мають найгіршу оборону чемпіонату з кількістю пропущених голів у 113.

Миколаївська область

У Вищій лізі обласного чемпіонату «Автолокомотив» продовжує перемагати і потихеньку наздоганяє «Все для даху», який зіграв більше за всіх матчів. На цей раз був обіграний «Ю-35» – 2:1 і впевнене друге місце, а за втраченими очками і перше. «Доманівка» перемогла «Миколаївгаз» – 5:3 і хоч ця перемога дозволяє доманівцям перебувати на 4-й сходинці, й непогані новини – дубль Панчука довів його особистий гольовий баланс до 21 голу, а це дуже впевнене лідерство у перегонах бомбардирів.

Дніпропетровська область

У Суперлізі відбувся спарений тур за підсумками чого змінився лідер. Спочатку зустрілися «Катеринославхліб» і ЛАД, котрі розігрували у весняному чемпіонаті золото. Більш успішними у тій боротьбі виявилися «пекарі», але зараз вийшла бойова нічия – 1:1. У матчі лідерів «РКЦ-Строй» і «Катеринославхлібу» перемогу святкували «пекарі» 3:1. Це їм дозволило очолити турнірну таблицю і відкинуло «будівельників» на 3-тю позицію. Варто сказати, що для підопічних Юрія Зацепілова це був третій матч за тиждень, але, зважаючи на результат, і за таких умов можна перемагати. Ще виділимо останній матч «спарки» між «Оранжем» і ЛАДом. «Оранж» поступався 0:2, але розкатав п’ятого і забив, був близький до нічиєї, але на останніх секундах пропустив втретє – 1:3. Ланцюжок цих результатів вивів ЛАД на 2-ге місце турнірної таблиці.

Одеса

В одеській Прем’єр-лізі сталася неприємна подія – команда «Blasco Nostalgia» знялася зі змагань. Але були і позитивні новини. «Галеон» дав справжній бій «Епіцентру К Таїрова», вів по ходу зустрічі – 3:1, а якби Кобзар забив у порожні ворота, то перевага могла бути ще більшої. Однак, «таїровці» не пали духом, а під час гри вп’ятьох здійснили героїчний камбек – 4:3 і продовжують впевнено себе почувати на чолі турнірної таблиці. «Чорне море» і ПСВ теж перемогли з боями, але, здається, що окрім МКВ нав’язати боротьбу «Епіцентру К Таїрова» буде нікому.

Запорізька область

У 11 турі Прем’єр-ліги подвиги «Колесо-Центра» вже нікого не дивують. «Центровики» і в цьому турі продовжили свою переможну серію. Черговою жертвою став «ГлавДомстрой» – 4:2. 11 перемог в 11 матчах: чи зможе хоч хтось відібрати у них очки? Середняки «Бонус» і «Аскон», на яких не особливо тиснуть турнірні завдання, видали феєричний матч без захисних редутів з якого переможцем вийшов «Бонус» – 6:4. «Січ Юнайтед» розібрався з «Лотосом», який перебуває на дні – 5:2 і слідує одразу за «АРПИ-2», що посідає другу сходинку у таблиці.

Луганська область

Новини з Луганська нам передав Юрій Кравченко:

«Лідер чемпіонату лисичанська "Шахта ім. Мельникова" несподівано досить крупно поступилась також одному з претендентів на «золото» – старобільському «Олімпу» – 1:11!!! Організатори протягом дня після гри приймали дзвінки від уболівальників - чи не помилка на сайті в результатах? :) Також у цьому матчі був забитий найшвидший м’яч чемпіонату – на 8-й секунді гравець «Олімпу» Юрій Ткачов влучним пострілом з-за меж штрафного майданчику відкрив рахунок у матчі. Після досить впевненого старту старобільчан, центральний матчем наступного туру, який розпочнеться в середу, 17 січня, стає гра «Щит» (Сєвєродонецьк) – «Олімп». Нагадаємо, що команд «Щит» - переможець Кубка Луганської області сезону 2017/18 і учасник Другої ліги чемпіонату України.»

Андрій Гулій, прес-служба АФЛУ

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!