У Житомирі стартувала літня першість міста з футзалу

У житомирському спорткомплексі «Динамо» стартувала літня першість Житомира з футзалу. Згідно з регламентом турніру, команди гратимуть два тайми по двадцять хвилин. Учасники поділені на дві групи. Із груп до раунду плей-офф вийдуть по чотири команди, які й розіграють призові місця.

Відкрили літню першість бронзові призери аматорської футзальної ліги України команда «Атлет», зійшовшись у спортивному двобої із новачками - командою «Нацполіції».

Голова Житомирської федерації футзалу Віктор Таран запевняє: такими змаганнями пропагують фізичну культуру та спорт. Хизується, заявки на участь у турнірі надходили до 28 червня, позаяк було багато охочих. Що ж до проблем, каже: матеріально-технічна база спортивного комплексу бажала б бути кращою. Однак, виправдовується, це не лише житомирська проблема.

А далі був його величність футзал.

Середа, 29 червня

«Атлет» – «Патрульна поліція» 9:2 (2:1)
Голи:
Литвиновський 17, 40; Куделькін 19; Біляченко 21; Коваль 25, 32, 34; Борисюк 29; Мухін 35; –  Сак 5; Рудзінський 40;
Попередження: немає – Рудзінський 37;

«Атлет» та абсолютний дебютант турніру «Патрульна Поліція» відривали літню першість й попри всі прогнози легкої прогулянки для фаворита не вийшло, принаймні у першому таймі. «Атлет» почав гру першим номером але пропустив після контр-випаду у виконанні «патрульних». Пропущений гол від Сака став для  «Атлета» холодним душем. Команда одразу ж взялася доводити, що пропущений м’яч став випадковістю, але що тільки не вигадували «атлети» круглий вперто не йшов у ворота. Лише наприкінці тайму Литвиновський спочатку зрівняв рахунок у матчі, а згодом Куделькін вивів «Атлет» вперед.

А от у другому таймі швидкі голи Біляченка та Коваля швидко все розставили на свої місця, а результативні удари у виконанні Борисюка, Мухіна і того ж Коваля закріпили перевагу «Атлета». Проте, останнє слово все ж було за дебютантами: капітан «Патрульної поліції» (даруйте за каламбур) Рудзінський окрім попередження записав до свого активу ще й гол на останній хвилині матчу.

«ГазМяс» – «Галант» 2:9 (0:5)
Голи:
Селюченко 35; Михайленко 39; – Тарасюк 2, 3; Левчук 12; Войцеховський 12, 25; Яворський 14, 29; Чернишук 30, 31;
Попередження: Прус 14; – немає

«Галант», який на літню першість підсилився гравцями «Енергії» Тарасом Тарасюком та Віталієм Добровінським й повернув до свого складу Олександра Левчука з Богданом Чернишуком, з перших же хвилин захопив ініціативу й доволі швидко втілив свою перевагу у два м’ячі – дубль оформив Тарасюк. Опісля гравці «Галанту» взяли тайм-аут (в прямому та переносному значенні), після якого знову продовжили забивати у ворота Михайловського, голи на рахунку Левчука, Войцеховського та Яворського. Увесь перший тайм гравці «ГазМясу» більше думали про оборону, ніж про атаку, хоча все ж мали декілька нагод «розмочити» рахунок.

Забезпечивши собі комфортну перевагу у першому таймі, «Галант» у другій 20-хвилинці віддав ініціативу супернику. Втім, жодна з атак «ГазМясу» нічим не завершилася, а от гравці «Галанту» до своїх моментів підходили більш відповідально, наслідком чого стали ще чотири голи. Втім, «ГазМяс» все ж не пішов із майданчика без забитих м’ячів: Селюченко «розмочив» рахунок, а Михайленко за десять секунд до фінальної сирени встановив остаточний результат матчу – 9:2 перемога «Галанту».

«Медик» – «ІнБев» 1:6 (0:3)
Голи:
Пилипчук 39; – Голеня 3; Рахметов 6, 33, 40; Федорченко 18, 38;
Попередження: Дем’янчук 37; – немає

«ІнБев» вирішив не відкладати справу в довгий ящик і вже до шостої хвилини забезпечив собі перевагу у два м’ячі. Поступово ініціативою заволодів «Медик», гравці якого раз по раз загрожували воротам «ІнБева», проте всі старання господарів розбивалися об впевнену гру воротаря «ІнБева» Євтушка. А після голу Федорченка наприкінці першого тайму у другій половині зустрічі «ІнБев» почав вправлятися у тактичних премудростях, час від часу даючи пограти «Медику». Проте в атаці у «Медика» зовсім нічого не клеїлося, а тому воротар «ІнБева» Коломієць лише декілька разів  був змушений вступати у гру.

Заключних п’ять хвилин матчу «Медик» пішов грати у п’ять польових в надії бодай відквитати декілька м’ячів. І хоча господарям це вдалося  (красень-гол п’ятою забив Пилипчук), за мить до цього Федорченко оформив дубль. А підсумував перемогу своєї команди Рахметов, який реалізував дабл-пенальті й після першого ігрового дня разом із Юрієм Ковалем лідирує у заліку бомбардирів.

Четвер, 30 червня

В останній день червня у СОК “Динамо” відбулося два матчі літньої першості м. Житомира з футзалу: “Грантех” розгромив “Будстудію”, а “Персей” не без проблем здолав ФзК “Штурм”.

«Будстудія» – «Грантех» 2:8 (1:5)
Голи:
Карпенко 19; Грищенко 32; – Мазуренко 1, 9, 21; Нікітенко 6; Шмайхель 17, 40; Мосійчук 18, 40;
Попередження: немає – Ніколаєв 25; Мосійчук 34;

Чи не перша атака у матчі закінчилась голом – Мазуренко вивів «Грантех» вперед, а ще за п’ять хвилин Нікітенко точним дальнім ударом збільшив перевагу «Грантеха» до двох м’ячів. Свій момент мала і «Будстудія»: партнери вивели на ударну позицію Колесникова, але Віктор не зумів перекинути воротаря суперника. А от наступний свій момент «Будстудія» реалізувала, дебютний гол команди на турнірі забив Карпенко. «Грантех» продовжував домінувати на майданчику, а тому на перерву команда пішла з гандикапом у чотири м’ячі.

Навіть попри те, що у самому дебюті другої половини гри Мазуренко відправив у ворота «Будстудії» шостий гол, господарі не опускали руки й всіляко намагалися переломити хід зустрічі. Під занавіс матчу футзалісти «Грантеха» почали грати на публіку, часто забували про оборону власних воріт і як наслідок «Будстудія» час від часу почала ловити суперника на тактичних помилках. У підсумку дебютанти зуміли ще одного разу розписатися у воротах «Грантеха», а гості у відповідь пішли грати у п’ять польових і ще двічі засмутили воротаря «Будстудії» Катеринчука.

«Персей» – ФзК «Штурм» 4:1 (1:1)
Голи:
Малий 8; Самчик 31; Кирилюк 32; Голомах 38; – Красновський 16;
Попередження: немає

Оновлений і повністю переформатований «Штурм» почав звітну зустріч жваво, але до середини тайму натиск «штурмовиків» поник й ініціативою поступово заволодів «Персей». Ключовим став вихід на майданчик Малого, який першим же дотиком відкрив рахунок у матчі. А от з виходом на майданчик атакуючого дуету «Штурму» Красновський – Костюк моменти частіше почали виникати уже біля воріт «Персея», але впевнена гра голкіпера господарів Бабицького дозволила «Персею» зберегти свої ворота в недоторканності. Атаки «Штурму» дали свій результат на 16-й хвилині, Красновський все ж досяг свого. «Штурм» і зовсім міг піти на перерву виграючи, але воротар господарів Бабицький «потягнув» два небезпечних удари невгомонного Красновського.

У другому таймі команди не збавляли обертів, але до справжніх гольових моментів справа майже не доходила. Лише ближче до середини тайму суперники почали балувати нечисленних вболівальників моментами. Так всередині тайму Голомах втратив 100-відсотковий шанс вивести свою команду вперед, але уже за мить за промах капітана виправився Самчик, а ще за хвилину Кирилюк при повній бездіяльності гравців «Штурму» збільшив перевагу «Персея» до двох м’ячів. Закріпив успіх своєї команди Голомах, який скористався пасом Малого за дві хвилини до фінальної сирени.

П'ятниця, 1 липня

«Галант» – «Медик» 6:5 (3:4)
Голи:
Тарасюк А. 9; Войцеховський 11, 29; Тарасюк Т. 14; Добровінський 25, 28; – Трохліб 2; Сотник 2, 19, 21, –36; Дем’янчук 14;
Попередження: Добровінський 21; Тарасюк А. 27; – немає

«Медик» розпочав із місця в кар’єр і за стартових дві хвилини Сотник та Трохліб по черзі розписалися у воротах «Галанта». Господарі прийшли до тями ближче до середини тайму:  перший гол організували брати Тарасюки, а Войцеховський невдовзі встановив паритет. Команди й надалі продовжували грати у швидкий атакувальний футзал, а «Медик» втретє скористався помилкою в обороні «Галанта»: Романенко класно розібрався на фланзі й знайшов у штрафному майданчику Дем’янчука – 3:2. Але і цього разу у «Галанта» знайшлася відповідь, гол на рахунку Тараса Тарасюка. Проте «Медик» все ж виграв перший тайм, красень-гол у дальню дев’ятку на рахунку Сотника.

Сотник продовжив свої звитяги і у другому таймі, коли у самому дебюті 20-хвилинки відправив у ворота «Галанта» п’ятий гол. Але навіть таку різницю гості не лише зуміли відіграти, а й вийшли вперед. Початок камбеку поклав Добровінський, який оформив дубль, а невдовзі сольний прохід Тараса Тарасюка увінчався голом Войцеховського, який у підсумку і став переможним для «Галанта». «Медик» спробував врятувати гру, але з ударами Романенка і Пилипчука впорався голкіпер «Галанта» Гутник, а найреальнішу нагоду втратив Сотник, який з 10-метрової позначки не зумів переграти воротаря суперника.

«Патрульна поліція» – «ГазМяс» 1:6 (0:4)
Голи:
Прус 24; – Михайленко 11; Крюков 12; Циба К. 17, 27; Мойсеєнко 19, 40;
Попередження: Прус 11; Мороз 11; Біляков 30; Гричаник 33; – немає

Першу половину тайму «ГазМяс» придивлявся до дебютанта турніру «Патрульної поліції», а опісля серйозно взявся за справу. Михайленко протягом однієї хвилини встиг записати на свій рахунок гол і гольовий пас на Крюкова. «Патрульні» ж, як і у першому матчі з «Атлетом», зробили ставку на дальні закиди м’яча вперед і на фізичну витривалість. Втім, така тактика не давала бажаного результату, тоді як гравці «ГазМясу» Костянтин Циба та Мойсеєнко ще двічі розписалися у воротах суперника.

Однак «патрульні» свій гол все ж забили. Сталося це у дебюті другого тайму, автором другого голу команди на турнірі став «патрульний» Прус. Але як не старалися господарі, на більше їх не вистачило, а нечисленні моменти біля воріт суперника команда змарнувала, тоді як «ГазМяс» продовжував доводити свою перевагу. У підсумку «ГазМяс» ще двічі засмутив воротаря «патрульних» Матюшина, хоча якби реалізував всі свої моменти міг довести рахунок до двозначного. Господарі також мали декілька гольових нагод, але команду підвела реалізація.

«Слов’яни» – «Атлет» 0:6 (0:2)
Голи:
немає – Мірошник 13, 33; Борисюк 20; Коваль 26, 34; Біляченко 40;
Попередження: Єфіменко 18; Чернега 29; – Алєксєєв 9;

«Атлет» прогнозовано з перших хвилин захопив ініціативу, щоправда окрім володіння м’ячем в атаці у команди мало що виходило. До того ж впевнена гра «Слов’ян» в обороні разом із сейвами воротаря Говорадла дозволила господарям втримувати нічийний рахунок аж до 13-ї хвилини. Саме тоді банальний простріл з правого флангу завершився голом Мірошника, а закріпив перевагу «атлетів» Борисюк, який відзначився на заключній хвилині тайму.

Малюнок гри не змінився і у другій половині гри: «Атлет» повністю контролював гру, а «Слов’яни» були вимушені грати від оборони. Не в останню чергу такий сценарій гри був зумовлений короткою лавою запасних «Слов’ян», які мали у своєму розпорядженні лише одну заміну. Тим не менше «атлетам» не завжди вдавалося пройти добре організовані захисні редути суперника, наприклад, третій гол влетів у ворота «Слов’ян» після контр-атаки у виконанні Литвиновського – Коваля. У підсумку Коваль оформив дубль, а фінальна сирена зафіксувала розгромну «суху» перемогу «Атлета» з рахунком 6:0.

МФК «ІнБев-2» – МФК «Форца» 1:1 (0:1)
Голи:
Горносталь 40; – Ковпак 25;
Попередження: Тібейкін 40; – немає

Якби не проблеми з реалізацією, МФК «Форца» ще до середини тайму могла декілька разів засмутити воротаря «ІнБева» Тібейкіна, але час минав, а на табло СОК «Динамо» світилися нулі. Після стартового натиску МФК «Форца» взяла паузу, а ближче до перерви значно додала обертів. Але як не старалися гравці «Форци», так і не змогли розписатися у воротах «ІнБева-2».

Гості не полишали спроб забити і у другому таймі. Свого «Форца» досягла на 25-й хвилині, коли Ковпак протягнув  м’яч із центра поля й невідпорно пробив у дальній кут – 1:0. Гравці «Форци» не зупинялися на досягнутому й продовжували насідати на ворота суперника, а Тібейкін тим часом продовжував рятувати свою команду. Що ж до його візаві, то воротар гостів Чорний практично увесь другий тайм був без роботи. Тим не менше заключних дві хвилини МФК «ІнБев-2» пішов у ва-банк, випустивши п’ятого польового, і за 0.3 секунди до завершення матчу Горносталь ударом з-за меж штрафного майданчика приніс своїй команді нічию 1:1

Календар матчів на найближчий тиждень:

4 липня
18:00 «ЕлітБуд-1» – «Грантех»
19:00 МФК «Форца» – «Будстудія»
20:00 ФзК «Штурм» – МФК «ІнБев-2»
21:00 СК «Візаж» – «Персей»

6 липня
18:00 «ГазМяс» – «Слов’яни»
19:00 «Медик» – «Патрульна поліція»
20:00 МФК «ІнБев» – «Галант»
21:00 ГУНП – «Атлет»

7 липня
18:00 «Персей» – «ЕлітБуд-1»
19:00 МФК «ІнБев» – СК «Візаж»
20:00 «Будстудія» – ФзК «Штурм»
21:00 «Грантех» – МФК «Форца»

8 липня
18:00 «Патрульна поліція» – МФК «ІнБев»
19:00 «Слов’яни» – «Медик»
20:00 «Атлет» – «ГазМяс»
21:00 «Галант» – ГУНП

За матеріалами офіційного сайту Асоціації футзалу Житомирщини та сайту pravdatyt.com
 

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!