Друга ліга: напередодні старту

Незабаром буде оголошено про дату старту та конкретний склад учасників розіграшу чемпіонату України серед команд Другої ліги з футзалу сезону 2017/2018 років. Прес-служба АФУ вирішила поцікавитися думками представників деяких клубів щодо їхніх очікувань від майбутнього чемпіонату.

 Володимир Міщишин, президент ФК «Lviv United» (м. Львів): 

«Ми плануємо стати учасниками Другої ліги. На це є об’єктивні причини. Як на мене, «Lviv United» ще рано брати участь у більш високому за рангом дивізіоні.  Ми є середньовіковою командою, а багато гравців «Lviv United» мають досвід виступів у Першій лізі. Формат Другої ліги нас влаштовує, однак, багато чого залежить від складу конкретної групи».

  Ігор Салівон, головний тренер МФК «Рятувальник» (м. Ромни, Сумська область):

«Обрали Другу лігу, в основному, через кадрові зміни. Команда суттєво оновила склад. Хочемо відкатати сезон і відстрілятися тут. Це по-перше. По-друге, ми маємо проблеми у фінансовій сфері. Формат нам до вподоби. Клуб влаштовують мінімальні роз’їзди, максимальна відстань – 260 км. до Харкова. Окрім того, запропонований формат передбачає стимул боротьби за 1-2 місце, щоб перейти до наступної стадії розіграшу. Перед цим сезоном команда суттєво омолодилися. Зараз переважна більшість – це хлопці 1993-94 років народження. Ми прагнемо популяризації футзалу, а тому для нас є важливим більш повне висвітлення матчів у мережі Інтернет. Зараз це є на рівні Екстра-ліги. Хотілося б це бачити і в нижчих за рангом лігах».

 Володимир Кошовський, керівник ФК «Нова Ушиця» (Хмельницька область):

«Ми плануємо заявлятися у Другу лігу, перш за все, у зв’язку з фінансовою складовою, яка є на порядок нижчою, ніж у низці регіональних змагань. Нашу команду влаштовує формат через недалекі виїзди, що є вигідним з фінансової точки зору та заощадить кошти команди. Від організаторів хотілося б бачити чіткий графік, групу з шести команд та максимально близькі виїзди. Наразі маємо технічні проблеми з залом, які плануємо вирішити найближчим часом».

 Сергій Ващенко, директор Академії футболу ФК «Кобра» (м. Харків):

«Для нашої «нової» «Кобри» - це вперше, хочемо випробувати себе у Другій лізі, щоб зрозуміти всі тонкощі. Запропонований формат нас влаштовує, головним чином через невеликі переїзди. У нас молода команда (18-22 роки), якою плануємо також взяти участь у змаганнях U-19. Після довготривалої паузи ми знову виходимо на рівень всеукраїнських змагань. Як ви пам’ятаєте, у середині двотисячних «Кобра» базувалася у Борисполі і саме вихованцем нашої команди є нинішній гравець Національної збірної з футзалу Михайло Волянюк».

 Сергій Тригубець, головний тренер МФК «Галицька здоба» (м. Львів):

«Наша участь у Другій лізі напряму залежить від кількості команд зі Львова. Ми хотіли б бачити у цих змаганнях 5-6 клубів зі Львова, Тернополя, Івано-Франківська. «Галицька здоба» - молода аматорська команда в якій також тренуються і пекарі. Це пов’язано з тим, що «Львівська здоба» - це пекарня, яка обслуговує Львів та область. Хочемо рухатися за спортивним принципом. Від Другої до Першої Ліги, від Першої Ліги до Екстра-ліги. Окрім того, беремо участь у Гранд Лізі Львова. Вважаю, що оптимальним був би формат проведення змагань у 2-3 кола у групі, де будуть клуби зі Львова, Івано-Франківська або Тернополя. Разом з тим, 6 матчів – це мало, а 12 для нас - це забагато. В цілому, хотілося б мати сприяння з Києва і на місцях. У Львові немає достатньої кількості залів – це велика проблема».

 Микола Кулик, директор МФК «Дунаївці» (Хмельницька область):

«Основоположними причинами нашого вибору на користь заявки у Другу лігу є такі: склад команди та фінансові можливості. Оскільки, у Першій лізі колективи з Одеси та Запоріжжя - нам буде далеко їхати. Фактор великих переїздів нас не влаштовує, в іншому випадку ми б розглянули можливість заявитися до Першої ліги. Для клубу є важливою інформація про регламентні норми, перелік команд-учасниць, а не як минулого року – довго з цим тягнули. Ми незмінні учасники змагань. Маємо власну ДЮСШ, готуємо базу, робимо ремонт ігрового покриття. Через це хотіли б перше коло провести на виїзді, але до грудня, сподіваюся, впораємося з ремонтними роботами».

  Михайло Жогло, начальник ФК «Технологія» (м. Суми):

«Наше бажання заявитися пов’язане з тим, що потрібно починати з маленьких вершин, а далі вже рухатися вгору. Якщо одразу високо стрибнути, то буде боляче падати. Як на мене, запропонований формат є правильним та подобається як керівництву, так і гравцям (25-27 років). У Сумській зоні маленькі переїзди. Якщо все буде саме так – нас це влаштує. Хотів би побажати всім учасникам вдалої гри та вдалого суддівства».

  Олексій Матвієць, керівник СК «Геологія» (м. Кременчук, Полтавська область):

«Команда була утворена трохи більше року тому. Ми є переможцями Чемпіонату Кременчука з футзалу - 2017, Energy cup – 2017, Кубка пам’яті О.М. Бабаєва та низки інших змагань. Клуб зупинив свій вибір на змаганнях серед клубів Другої ліги у зв’язку з географічним принципом. Це дозволяє приїжджати на матчі без ночівлі та у той самий день повертатися додому. «Геологія» вперше бере участь у Другій лізі. Хотілося б, щоб поєдинки першості відбувалися по вихідних і глядачі приходили на трибуни».

  Віктор Запорожець, головний тренер ФК «Чайка» (м. Кремінна, Луганська область):

«Друга ліга - це початковий етап для нас. Почнемо саме з неї. Таке рішення прийняте, щоб далеко не їздити. Дніпро, Харків та навіть Запоріжжя знаходяться від нас відносно недалеко. Ми перемогли у Кубку Луганської області та стали другими у чемпіонаті Луганської області минулого сезону. Хочемо спробувати свої сили на всеукраїнському рівні».

 Марія Дімчева, президент ФК «Епіцентр К Таїрова» (м. Одеса):

«У нас деякі гравці команди хотіли взяти участь у Першій лізі. Я була категорично проти, оскільки виступаю за поступовий розвиток. Потрібно тверезо оцінювати свої можливості та рухатися крок за кроком. Ми вперше беремо участь у всеукраїнських змаганнях. Формат та умови нас влаштовують. Якщо б не влаштовували, команда б не брала участі у цих змаганнях. Ми - новачки. Наше завдання спочатку обкататися у турнірі, а потім сформуємо певну думку та побажання на майбутнє. Я точно ходитиму на всі матчі в Одесі та відвідуватиму, за можливістю, виїзні. Нещодавно я була на турнірі у Броварах. Мною було помічено низку помилок, на які я вказала. Сподіваюся, що у змаганнях Другої ліги кількість помилок буде мінімальною».

  В’ячеслав Обезюк, директор ФК «Вінниця» (м. Вінниця):

«Нам цікавий формат Другої ліги, оскільки він передбачає зональний принцип та є економічно обґрунтованим. Нам цікаво зіграти зі своїми найближчими сусідами. Хотілося б, щоб Друга ліга стала системним всеукраїнським змаганням, в якому будуть грати багато якісних регіональних команд та будуть створені сприятливі умови для переходу клубів у Першу лігу».

Андрій Цибульський, президент ФК «Альянс» (м. Миколаїв):

«Наша команда належить до категорії середньовікових. Ми хочемо випробувати чого ми варті у Другій лізі, а далі вже намагатимемося рухатися далі. Хотіли б зіграти у нашій групі з 4-6 командами. Розраховуємо на виїзди у Херсон та Одесу, щоб переїзди були не надто великими».

Едуард Ожог, головний тренер ФК «Локомотив» (м. Конотоп, Сумська область) :

«Наша заявка у Другу лігу спричинена доступними фінансовими умовами, які запропонувала АФУ. Якщо б у команди був більший бюджет – ми б подумали про Першу лігу. Наш клуб влаштовує запропонований формат. Невеликі роз’їзди та менші витрати – це головні складові щодо участі у звітній першості. За категорією наш клуб є середньовіковим, проте, у порівнянні з минулим сезоном ми суттєво омолодилися. Для нас є важливим стабільний календар. Також би звернув увагу на суддівство. Над цим компонентом потрібно суттєво попрацювати».

Незабаром прес-служба АФУ планує поспілкуватися з представниками інших клубів, які зацікавлені взяти участь у розіграші чемпіонату України серед команд Другої ліги.

Богдан Ісаєв, прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!