Асоціація футзалу Сумщини провела семінар для арбітрів + ФОТО + ВІДЕО

У середу, 8 листопада, у футзальному житті міста Суми відбулась дуже цікава і, що найголовніше, дуже важлива подія. У цей день, за ініціативою керівництва Асоціації футзалу Сумщини, на базі легкоатлетичного манежу Сумського державного університету було проведено семінар для арбітрів. Звітний захід зібрав усіх представників футзальної Феміди, задіяних в арбітражі чемпіонату міста, а також інших чемпіонатів та турнірів місцевого значення. Варто зазначити, що вже зараз АФС починає залучати до активної роботи юних арбітрів, які в перспективі повинні скласти кістяк суддівського корпусу. 

Як і водиться, зібрання розпочалося зі вступного слова президента Асоціації футзалу Сумщини Євгена Петракова, який наголосив на важливості подібного заходу і висловив надію, що він послужить гарною підмогою для подальшого прогресу футзальних арбітрів міста Суми та Сумської області. Особливу увагу було приділено важливості дотримання на ігровому майданчику коректності та культури поведінки. Слідом за Євгеном Петраковим перед присутніми з напутньою промовою виступив і голова Комітету арбітражу АФС Олександр Валентинович Ігумнов. Варто відзначити, що приємно здивував своїм візитом голова Федерації футболу міста Суми Альберт Лівовіч Молгамов. Погодьтеся, така увага з боку міського футбольного керівництва не може не імпонувати. 

Після вступної частини зборів присутні перейшли до активної роботи, заради якої, власне, і зібралися. Для початку Олександром Ігумновим і спостерігачами арбітражу Асоціації футзалу України Олександром Шабаном та Сергієм Стрілецьким була проведена своєрідна лекція, присвячена основним моментам Правил гри, а також їх свіжим нововведеням і трактуванням. Щоб не зациклюватися на сухий теорії, арбітрам був запропонований огляд і подальший розбір показових спірних моментів, у тому числі і тих, які вже встигли статися в першому турі зимового чемпіонату АФС. Активну участь у дискусії взяли арбітри АФУ Олександр Єлшанський та Андрій Савельєв, які раніше брали участь в передсезонних зборах арбітрів Асоціації футзалу України, а тому вже мають у цьому плані певний досвід. 

На заключному етапі семінару всі арбітри пройшли теоретичне тестування, а також здали нормативи з фізичної підготовки. Головною складовою тестування фізичної готовності арбітрів стала здача так званого тесту ФІФА. Подібна практика вже була взята на озброєння АФУ, а тому Асоціація футзалу Сумщини вирішила в цьому плані не відступати від загальноприйнятих норм.

Хочеться вірити, що відбувся семінар принесе свої плоди вже в самий найближчий час. Як мінімум, Асоціація футзалу Сумщини налаштована активно працювати над підвищенням якості арбітражу в регіоні, а тому подібні заходи відтепер повинні стати традиційними.

За матеріалами офіційного сайту Асоціації футзалу Сумщини

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!