Чемпіонат України серед Вищих навчальних закладів: відома половина учасників чвертьфіналів

Напередодні останнього ігрового тижня в груповому раунді Чемпіонату України серед ВНЗ, можемо констатувати, що наразі відомі чотири чвертьфіналіста, які поведуть боротьбу за вихід до Фіналу чотирьох. Це – п’ятдесят відсотків від усіх учасників другого раунду змагань.

На цей час участь в 1/4 фіналу собі забеспечили: сумський ФК «СумДУ» (шестиразовий чемпіон України), дніпропетровський «НУМСФ» (дворазовий чемпіон України, якщо брати залік команди «ДДФА»), київські «НПУ ім. Драгоманова» і СК «НУХТ» (чемпіон України 2008 року).

Хто може скласти їм компанію? Наразі кількість претендентів на інші чотири путівки – дев’ятеро. Це якщо формально, але деякі з них мають здебільше теоретичні шанси. Але про все по порядку:

Всі питання щодо чвертьфіналістів зняті виключно у Конференції «Центр», яка вже делегувала команду «НПУ ім. Драгоманова» та СК «НУХТ». Суперникам лишилося з’ясувати з якого саме місця вони потраплять до наступного раунду. Скоріш за все відповідь на це питання ми отримаємо в особистій зустрічі, яка має відбутися на майданчику «харчовиків». А як йдуть справи в інших Конференціях?

На «Заході» приблизно на 99 відсотків забеспечила місце у плей-офф команда Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу («ІФНТУНГ»). Прикарпатцям достатньо зіграти внічию домашню зустріч проти команди «ЛДУФК», щоб зберегти за собою перше місце у трійці. В той же час команді Львівського державного університету фізичної культури достаньо набрати одне очко в матчі з іншим представником столиці Галичини, щоб кваліфікуватися у плей-офф. Відповідно, край важке становище у студентів Львівського національного університету ім. І.Я.Франко, які зберегають невеликі шанси на участь у другому раунді змагань. Для цього «франківцям» потрібно переграти «фізкультурників» з різницею як мінімум у 4 м’яча. Зустріч двох команд зі Львова має відбутися вже найближчого понеділка.

Доволі цікава ситуація виникла в Конференції «Схід». Доля двох команд вже вирішана: ФК «СумДУ» з першого місця потрапляє у чвертьфінал, а ФК «СумДУ-2» втратив усі шанси на подальшу боротьбу. На цей час другими у таблиці йдуть студенти Харківського національного університету з 7 очками, але щоб не дивитися на зустріч конкурента, їм потрібно перегравати в останньому турі лідера Конференції на його же майданчику. Завдання дуже важке, бо команда Сергія Пєсоцького навіть за таких обставин навряд чи «віддасть» домашню гру. Втім харків’яни навіть у випадку нічиї чи поразки зможуть кваліфікуватися у наступний раунд, якщо їх конкурент – команда Сумського державного педагогічного університету не переграє ФК «СумДУ-2». Маємо ситуацію, коли обидва претендента частково будуть сподіватися на зовнішню допомогу, але й самі повинні перемагати. До речі, обидві зустрічі пройдуть в спорткомплексі «СумДУ».

В Конференції «Південь» головний матч відбудеться у Кривому Розі, де місцева команда прийматиме запорізьку «Надію-ЗНУ». Інтрига полягає в тому, що гостям треба перегравати криворіжців з різницею у п’ять м’ячей, та ще сподіватися на те, що дніпропетровці вдома, які за будь-яких обставин вже потрапяють до плей-офф, здолають «медиків». Тільки у такому випадку команда Юрія Арестенко зможе кваліфікуватися у чвертьфінал. Завдання архіважке, бо команда Криворізького національного університету програла лише раз в гостях з «мінус одним» м’ячем. А вдома криворіжці взагалі виграли обидві зустрічі. Щодо можливої боротьби за перше місце, то і це питання залежить від результату у Кривому Розі. Якщо місцева команда з будь-яким рахунком здолає запоріжців, то саме вона залишиться у верхівці турнірної таблиці. Нагадаємо, що переможець Конференції «Південь» зможе уникнути в чвертьфіналі зустрічі с шестиразовим чемпіоном України, учасником Першої ліги України – ФК «СумДУ».

Джерело: прес-служба ВФАС
facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!