Наші за кордоном. АФУ відкриває нову рубрику про українців, що грають за кордоном + ВІДЕО

Офіційний сайт Асоціації футзалу України відкриває нову щотижневу рубрику - «Наші за кордоном». В цій рубриці ми будемо робити огляди національних чемпіонатів тих країн, в яких грають українські футзалісти. Давайте слідкувати за виступами українців разом! Поїхали.

БІЛОРУСЬ

В чемпіонаті Білорусі, де грає найбільша кількість наших співвітчизників, зіграна третина регулярного чемпіонату – 10 турів.

Тріо лідерів має такий вигляд:
1. ВРЗ – 27 очок
2. Сталіца – 23
3. Дорожнік – 22

«ВітЕн» (Орша) – «Лідсельмаш» (Ліда) – 5:4
Голи українців: Андрій Чернієнко-1 – Дмитро Клочко-1
У господарів Андрій Чернієнко та Олександр Вершинін грали в першій четвірці. У гостей  Максим Воронін та Дмитро Іванов грали в першій четвірці, Дмитро Камеко та Дмитро Клочко – в другій.

Відеоогляд матчу:

БЧ (Гомель) – МАПІД (Мінськ) – 0:2
У господарів в першій четвірці виходили Артем Золотухін та Микита Можейко

«Динамо-БНТУ» (Мінськ) – ВРЗ (Гомель) – 3:5
Голи українців: у гостей Євген Клочко-2, Дмитро Шамлі-1
В складі гостей ворота захищав Юрій Дегтяренко, в другій четвірці виходив В’ячеслав Григор’єв

«УВС-Динамо» (Гродно) – «Дорожнік» (Мінськ) – 2:3
Голи українців: у господарів Денис Мазний-1, Віталій Лісніченко-1
У гостей на майданчик виходив Сергій Якунін, а весь матч в воротах відіграв Максим Лисенко.

Відеоогляд матчу:

«Аматар» (Брест) – «Борісов-900» (Борісов) – 2:2
За гостей, яких очолює Сергій Гупаленко, весь матч провели Максим Павлюк, Олександр Хурсов, Валерій Брожко та Євген Рогачов – всі вони грали в одній четвірці.

Відеоогляд матчу:

«Форте» (Могильов) – «Граніт» (Мікашевічі) – 2:2
Голи українців: у гостей Володимир Бобильов-2
У гостей в другій четвірці разом з Бобильовим грали Юрій Когут та Тарас Рудавець.

«Сталіца» (Мінськ) – «Агрокомбінат Південний» (Гомельський р-н) – 4:0
Голи українців: Сергій Крикун-1, Тарас Королишин-1

Серед бомбардирів найкращий показник у Євгена Клочка, який 15 разів вражав ворота суперників, його брат Дмитро – четвертий, 9 влучних ударів. 

ПОЛЬЩА

В польській Екстракласі позаду залишився 6 тур. Цього року в чемпіонаті Польщі грають лише семеро наших співвітчизників, і це значно менше, ніж торік. Справа в тому, що керівництво Польської футбольної спілки влітку прийняло рішення, що в футзальних клубах може бути не більше двох гравців з країн, які не входять до Європейської Унії. Це загалом різко зменшило можливість клубів Екстракласи запрошувати гравців насамперед з України та Бразилії.

«Євромастер» (Глогув) – «Рекорд» (Бєльско-Бяла) – 1:7
Старожили Екстракласи, Олександр Бондар та Роман Вахула, разом зі своїм «Рекорд» з Бєльсько-Бялої продовжують впевнено лідирувати в чемпіонаті. В попередніх тура українці незмінно засмучували суперників влучними ударами, проте цього разу, хоча і не збільшили свій гольовий доробок, проте плідно попрацювали на команду. Так, саме Бондар розпочав комбінацію, після якої на 2-й хвилині «Рекорд» відкрив рахунок. А Вахула на протязі всього матчу надійно грав на захист своїх воріт.

Олександр Бондар очолює список бомбардирів Екстракласи – 9 м’ячів.

«Погонь 04» (Щецин) – «Клірекс» (Хожув) – 4:5
Господарі зазнали несподіваної поразки від команди з нижньої частини турнірної таблиці, та втратили чудову нагоду піднятися на третю сходинку. Олександр Шамотій за рахунку 1:4 одразу по перерві відіграв один м’яч, та все ж «Погоні 04» уникнути поразки не вдалося.

«Пяст» (Глівіце) – «Ред Дрегонс» (Пнєви) – 2:2
Тарас Тарасович
та Максим Паутяк провели за господарів весь матч

Відеоогляд матчу:

«Гатта Актив» (Здуньська-Воля) – «Ред Девілс» (Хойніце) – 4:1
На жаль, команда, яку очолює майстер спорту міжнародного класу Олег Зозуля, поступилася вже вп’яте в сезоні і посідає останнє місце. Проти «червоні дияволи», капітаном яких є Віталій Колесник, на протязі всієї гри чинили чемпіонам Польщі гідний опір, лише під завісу пропустивши два м’ячі.

Після 6 туру «Рекорд» попереду з максимально можливим показником – 18 очок, у «Гатти Актив» на 2 менше.

СЕРБІЯ

«Економац» (Крагуєвац) – «Нова Пазова» – 11:5
«Економац» в 6 турі чемпіонату Сербії продовжив гонитву за одноособовим лідером Першої футзальної ліги клубом «Євро Мотус». Команда Євгена Валенка в рідному спорткомплексі «Єзеро» видала надрезультативний матч проти «Нової Пазови», що посідає 6 місце. Після першого тайму, що приніс нічию 3:3, суперники по перерві продовжували грати з помилками в захисті. Саме в другому таймі Валенко двічі вразив ворота гостей, змінюючи рахунок на 5:3 (24 хв.) та 8:5 (33 хв.).

Після цієї перемоги «Економац», маючи 14 залікових пунктів, посідає друге місце, відстаючи від «Євро Мотуса» на 4 очки. Додамо, що в активі Валенка тепер стало 3 влучних удари.

Відеоогляд матчу:

РОСІЯ

«Норільський нікель» – «Діна» – 4:4
Минулого тижня, 1 листопада, команда Євгена Іваняка провела перенесений матч 3 туру. На початку другого тайму, на 29 хвилині, за рахунку 1:1 голкіпер збірної України отримав пряму червону картку, і гості, які приїхали до Норільска з одним воротарем, змушені були ставити в ворота гравця, що на майданчику – Сергія Абрамова. Втім, «Діна» і за цих обставин змогла тричі вразити ворота господарів. Та на те, щоб втримати перемогу, у «пушкарів» сил не вистачило. «Норільський нікель» за рахунок гри з п’ятим гравцем до фінальної сирени відновив рівновагу – 4:4.

За календарем в російській Суперлізі вже в кінці тижня гралися декілька матчів 6 тура, проте спарені матч між «Прогресом», за який грає Володимир Разуванов, та «Діною» перенесені на 25-26 листопада.   

В активі «Діни» 17 очок, і вона посідає третє місце. Лідирує в Суперлізі «Сібіряк» – 24 очки, проте він провів на 4 гри більше. «Прогрес» має 15 очок при 9 зіграних матчах, що дозволяє команді посідати 5 місце.

Відеоогляд матчу:

Казахстан

Чемпіонат Казахстану стартуватиме в листопаді пізніше, і в ньому ми будемо більш ретельно слідкувати за двома командами – «Актобе», який нещодавно очолив Олег Солодовник, та, можливо, «Жетису», якщо в ньому зможе закріпитися Віктор Цой. До речі, «Жетису» минулого тижня провів товариський матч проти «Кайрату» та поступився 4:7.

Прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!