Рікардіньо: «Гондомар живе і дихає футзалом»

Капітан чоловічої збірної Португалії поділився своїми згадками про завоювання головного трофею Євро-2018 серед чоловічих команд та розповів про майбутній турнір у Гондомарі.

«Немає кращої пам'яті, ніж ці десять або двадцять секунд, коли ви піднімете цей трофей і подивіться навколо і побачите, що ви нарешті зуміли торкнутися неба». – наводить слова португальця офіційний сайт UEFA.  

Рікардіньо реалізував свою мрію, коли минулого року він був капітаном збірної Португалії у фінальній частині чемпіонату Європи з футзалу у Любляні.

Португалець мусив сидіти на лавці для запасних до завершення додаткового часу через травму.

«Я дивитися навколо і бачив моїх товаришів по команді у сльозах. Сльози так само текли і по моєму обличчю». 

Однак, спогади Рікардіньо в Європі повертаються набагато далі, до 2007 року і, фактично, його першого фінального турніру, який так само пройшов у Португалії.

Фінальні моменти Євро-2018

«Є деякі чудові спогади про мій перший європейський турнір, вдома, поруч з моєю родиною, з усіма моїми друзями, які спостерігають», – зазначає капітан збірної Португалії. 

«Ми не досягли своєї головної мети, але грати у півфіналі проти чемпіонів – Іспанії, і проти Росії у матчі за третє місце та бути номінованим на кращого гравця в Європі було справжньою фантастикою».

Проти Іспанії його вміння подарували португальцям два голи, але вони закінчилися поразкою за підсумками серії пенальті після нічиєї 2:2 в основний час.

«Це була могутня Іспанія, оскільки, коли ми вийшли вперед з рахунком 2:0 – це було божевільно», – згадує Рікардіньо. 

«Ми не могли думати ні про що інше, як про те, щоб грати у фіналі, але насправді, нашим великий фіналом був цей матч. Ми були настільки щасливими, що раптом втратили всю нашу впевненість у собі».

Про Фінал Чотирьох Євро-2019

За словами португальця, Гондомар живе і дихає футзалом, і він все ще пам'ятає заповнену арену, де майоріли португальські прапори і глядачі співали національний гімн.

«Я впевнений, що це повториться, але, на жаль, я не зможу стати частиною цього дійства. Буду всіх підтримувати лише зі стенду. Це перший великий жіночий футзальний турнір і ми всі маємо підтримувати його» – зазначає Рікардіньо.

Про шанси своїх співвітчизниць

Щодо шансів Португалії? 

«Я хотів би, щоб вони виграли цей трофей, щоб вони могли відчути дещо з того, що, скажімо, відчули б ми, якби тріумфували на чоловічому Євро з футзалу у Гондомарі», – каже капітан чоловічої збірної Португалії. 

Він звертає увагу на майстерність таких гравців як Фіфу, Ана Катаріна та Дженні, але вважає, що будь-який успіх буде залежати від колективу.  «Їм варто зосередитися на тому, аби бути разом, оскільки один гравець може виграти матч, а титул здобуває лише команда Кажу це як людина, яка відчула щось подібне на собі!»

За матеріалами офіційного сайту UEFA

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!