Вадим Костюченко привітав інструктора ФІФА з футзалу Грема Делла

16 травня в Будинку футболу добіг свого кінця п’ятиденний семінар для дитячих тренерів з футзалу, який проводив консультант ФІФА з глобального розвитку футзалу англієць Грем Делл. Близько тридцяти провідних вітчизняних тренерів на теоретичних та практичних заняттях мали змогу ознайомитись з новітніми методиками роботи з дітьми шкільного віку, та отримати консультації по їхньому впровадженню в поточний тренувальний процес.

Цей захід став можливим завдяки ініціативі Федерації футболу України та її плідній співпраці з ФІФА у багатьох напрямках, завдяки чому Україна отримала змогу провести подібний семінар. Грем Делл входить до еліт-групи інструкторів ФІФА, і безпосередньо приймав участь у розробці «Навчальної програми ФІФА для дитячих тренерів з футзалу», за якою і проходив семінар, по завершені якого всі слухачі отримали сертифікати ФІФА.

На останньому теоретичному занятті Грема Делла та слухачів семінару привітав віце-президент ФФУ Вадим Костюченко, який зокрема зазначив:

- Перш за все, я хотів би передати привітання від президента Федерації футболу України Андрія Павелка, який після Конгресу в Бахрейні одразу відбув на перемовини до Китаю, всім слухачам та містеру Грему Деллу. А через нього висловити подяку Президенту ФІФА Джанні Інфантіно за надану можливість провести цей семінар в Києві. Україна була серед перших, хто підтримав Джанні Інфантіно в той час, коли він висував свою кандидатуру на посаду очільника керівного органу світового футболу. Ділові зв’язки між ФФУ та ФІФА стануть більш плідними і дієвими після того, як Андрій Павелко увійшов до складу Дисциплінарного комітету ФІФА, а його кандидатура була майже одноголосно затверджена на Конгресі Міжнародного Футбольного союзу. 

Важливість подібних семінарів важко переоцінити, бо розвиток дитячого футболу та футзалу – це напрямки, які входять до стратегічних в роботі Федерації футболу України. Буквально два дні тому в Києві відбувся Всеукраїнський фінал «Шкільної футзальної ліги України». Це було гідне завершення змагань, які тривали протягом року і в яких прийняли участь понад 3 000 шкільних команд та 30 000 учнів п’ятих класів з усієї країни. Хотів би зазначити, що на цьому Федерація футболу України та Асоціація футзалу України не мають бажання зупинятися, і в планах вже є намір збільшити загальну кількість дітей, залучених до «Шкільної футзальної ліги України» до 40 000.

В зворотному слові Грем Делл відмітив, що вся футзальна спільнота прагне до того, щоб футзал став олімпійським видом спорту. Не маючи сумнівів, що рано чи пізно це станеться, представник ФІФА зазначив, що шляхом до цього є якнайбільше залучення до занять футзалом дівчат, та збільшення офіційних змагань для жіночих національних збірних. Одним з важливих кроків до цього є рішення УЄФА про проведення з 2019 року офіційних чемпіонатів Європи серед жіночих національних збірних. Жіноча збірна України на разі серед провідних європейських команд, але вже найближчого часу для неї та інших топ-команд Європи очікується збільшення конкуренції з боку тих країн, які вже почали приділяти розвитку жіночого футзалу суттєву увагу.

У заключному слові Вадим Костюченко відповів, що враховуючи такі тенденції у світовому футзалі, варто замислитись над проведенням «Шкільної футзальної ліги України» окремо для команд дівчат, після чого подарував Грему Деллу вишиванку, яка виготовлена з нашою національною символікою.    

Прес-служба Асоціації футзалу України    

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!