Відбувся перший випуск тренерів-слухачів за програмою диплому «В» УЄФА з футзалу

У п’ятницю, 26 травня, відбулась важлива для українського футзалу – перший в Україні випуск слухачів, які пройшли тренерські курси за програмою диплому «В» УЄФА з футзалу. Сімнадцять слухачів прослухали курси, які почались ще у січні, і тепер склали іспити та отримали диплом «В» УЄФА з футзалу, який дозволяє тренувати професіональні футзальні команди (у даному випадку – команди Екстра-ліги та Першої ліги). Ось імена слухачів, які від сьогодні стали володарями ліцензій «В» УЄФА з футзалу.

Сергій Бутенко
Сергій Васильєв
Костянтин Власенко
Андрій Голякевич
Олександр Каплун
Андрій Керстенюк
Олександр Косенко
Роман Ковальчик
Михайло Токар
Олег Лук’яненко
Віталій Одєгов
Ігор Москвичов
Сергій Піддубний
Роман Смирнов
Максим Павленко
Іван Скіцко
Тарас Шпичка

Прес-служба Асоціації футзалу України поспілкувалася з одним з найдосвідченіших тренерів Екстра-ліги, наставником чорноморського «Юні-Ламана» Сергієм Бутенком, який, як відомо, має і серйозний досвід роботи за кордоном. Сергій Михайлович також був серед слухачів тренерських курсів за програмою диплому «В» УЄФА з футзалу, і він залюбки поділився своїми враженнями.

- Сергіє Михайловичу, що Ви можете сказати про цей перший випуск слухачів за програмою диплому «В» УЄФА з футзалу?
- Я можу сказати, що цей випуск був дуже хорошим. Так вийшло, що серед слухачів були не тільки тренери команд Екстра-ліги та Першої ліги, а й тренери аматорських команд та ДЮСШ. На мою думки, саме такий, так би мовити, «різнобарвний» склад учасників став ключовим фактором того, що усі слухачі ставилися з інтересом до теоретичних та практичних занять, дізнавались про щось нове для себе. Було дуже приємно прослухати ці курси саме в такому колективі.

- Тренери з аматорських команд та ДЮСШ цікавились якимись аспектами у досвідчених тренерів Екстра-ліги та Першої ліги?
- Так, їм це було цікаво, і ми їм завжди були готові підказати або відповісти на будь-які питання.

- Ви маєте досвід роботи у російському «Норильському нікелі». Тож, мабуть, Ви знаєте, як наразі стала справа з дипломами УЄФА у сусідній країні. Чи можна в цьому плані знайти якісь відмінності в підготовці тренерських кадрів у Росії та в Україні?
- У Росії зараз немає навіть курсів по диплому «С», не кажучи про диплом «В». Тому, в цьому плані у нас є певна перевага. Я знаю, що ліцензування тренерів за дипломами УЄФА проходить у Білорусі. Але я скажу, що за рівнем підготовки наші тренери точно не поступаються. До того ж, отримання диплому «В», думаю, тільки допоможе їм зростати у професійному плані. До речі, зазначу один момент: враховуючи те, що у Росії тренерські курси за дипломами УЄФА ще не проводились, в Україну мали бажання приїхати на курси Кака та Сергій Корідзе. Але через те, що терміни занять співпадали з іграми у Росії, вони не змогли заявитись на ці курси.

Зазначимо, що на курсах був присутній інструктор УЄФА з футзалу Петр Маранда, який дав позитивну оцінку проведенню даного заходу в Україні та наголосив на тому, що рівень цих тренерських курсів за програмою дивлому «В» УЄФА з футзалу був дуже високим.  

Отже, перший випуск слухачів за програмою диплому «В» УЄФА з футзалу вже став історією. Бажаємо володарям ліцензій «В» УЄФА з футзалу нових звершень у тренерських кар’єрах, а також – натхнення та наснаги.    

Прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!