Виконком ФФУ прийняв ряд важливих рішень, які стосуються футзалу

15 липня в приміщенні Будинку футболу у Києві відбулося засідання Виконавчого комітету Федерації футболу України, на якому було прийнято ряд рішень, які стосуються безпосередньо футзалу та Асоціації футзалу України.

Зокрема, Виконком ФФУ затвердив Договір про передачу прав від Федерації футболу України до Асоціації футзалу України щодо проведення всеукраїнських змагань з футзалу. Стосовно затвердження цього документу віце-президент та виконавчий директор АФУ Володимир Гримайло дав свій коментар:

- Своїм рішенням Виконком ФФУ делегував АФУ на наступні чотири роки усі права та повноваження щодо розвитку футзалу в Україні. Договір стосується усіх напрямків розвитку футзалу, який розвивається в чітко визначеній вертикалі на чолі з АФУ та взаємодії з регіональними організаціями. Це стосується як основної бази для розвитку – дитячо-юнацького футзалу, так і усіх інших його напрямків: жіночого, студентського, аматорського, ветеранського та професіонального, а також інституту національних збірних з футзалу. Договір фіксує взаємні права та обов’язки ФФУ та АФУ. Самі ж форми взаємодії між АФУ та ФФУ залишилися без змін.

Одним з найголовніших документів, які були затверджені під час Виконкому ФФУ, став Регламент ФФУ зі статусу та трансферу футболістів у новій редакції з урахуванням пропозицій, внесених членами Виконкому та Адміністрацією ФФУ (документ додається). Цей Регламент важливий тому, що у ньому розглянуті питання, які стосуються статусу та трансферів гравців футзалу.

- Ми постійно підкреслювали, в тому числі й на останньому Виконкомі АФУ, що основою розвитку нашого виду спорту є дитячо-юнацький футзал. Звідси – саме цей напрям футзалу повинен отримати найдієвіші нормативні механізми захисту. Одним з таких механізмів є відлагоджена система компенсаційних розрахунків за підготовку юних футболістів у системі футзалу. Однак, минула редакція зазначеного Регламенту містила положення, у відповідності до якого компенсація за підготовку футболістів не підлягала сплаті, якщо «футболіст здійснює трансфер між клубами футзалу». Відповідно до такої редакції (якщо немає чинного професіонального контракту між футболістом та клубом), футболіст міг в будь-який момент перестати виступати за теперішній клуб без будь-яких пояснень чи несення інших зобов’язань та без вагань почати виступ за інший клуб. По-суті, така регламентна норма унеможливлювала юридичне закріплення конкретного футболіста за конкретним клубом (школою) та позбавляла конкретні спортивні суб’єкти (клуби, школи) будь-якої мотивації щодо підготовки власне футболістів футзалу. Ми провели велику кількість консультацій та пройшли ряд погоджень у різних футбольних інстанціях, після яких з нової редакції регламенту ФФУ зі статусу та трансферу футболістів – така дискримінаційна норма відносно футзалу була видалена. Натомість, новим Регламентом визначено, що умови та підстави для сплати компенсації за підготовку футболістів у футзалі встановлюються регламентом відповідного змагання. В нашому випадку – регламентом Екстра-ліги з футзалу сезону 2016/2017 рр. (ст.ст. 39, 40). І це лише перший крок до впровадження повного і беззастережного захисту клубів та шкіл, які займаються підготовкою юних футзалістів. – прокоментував Володимир Гримайло.

Також Виконавчий комітет ФФУ затвердив в новій редакції Дисциплінарні правила ФФУ (документ додається), як єдиного документу, який стосується дисциплінарної відповідальності у всіх різновидах футболу. Коментар  Володимира Гримайла:

- У Дисциплінарних правилах ФФУ нових форм та видів відповідальності відносно футзалу – не встановлено. Як і не змінено розмірів штрафних санкцій. Однак, самі Дисциплінарні правила ФФУ редакційно відкореговано, усунуті окремі суперечності, а також детально виписані процедурні аспекти розгляду справ у КДК ФФУ.

Крім цього, на Виконкомі ФФУ були затверджені результати всеукраїнських футзальних змагань у сезоні 2015/2016 рр. Також, після відповідного рішення Виконавчого комітету АФУ, було затверджено Регламент Екстра-ліги з футзалу сезону 2016/2017 рр. та Регламент розіграшу Кубку України з футзалу сезону 2016/2017 рр.

Про ключові положення цих двох Регламентів розповідає Володимир Гримайло:

- Регламент розіграшу Кубку України по-суті ідентичним минулорічному. Не визначеною залишилася лише система розіграшу Кубку, яка буде остаточно затверджена Президією АФУ після отримання конкретних заявок від команд-учасниць та чіткого розуміння їх кількості. Регламент же «Екстра-ліги» зазнав незначних видозмін. Так, у чвертьфінальних, півфінальних та фінальних матчах у разі їх закінчення внічию в основний час – призначатиметься ще й додатковий час, а не відразу пробиття шестиметрових ударів, як було в минулих сезонах. Введено положення про обов’язкову наявність у тренерів клубів Екстра-ліги диплома «С» з футзалу, а також штраф за відмову надати чи порушення термінів надання відеозапису матчу. Встановлено мінімальну кількість гравців, які повинні бути внесені до заявкового листа – 12 футболістів. Дещо змінено процедуру початку матчів, а також вартість заявкового внеску, який єдиний для Екстра-ліги та Кубку України, а також вартість послуг офіційних осіб. Також були чітко прописані підстави, умови та розміри компенсаційних розрахунків за підготовку футболістів у структурі футзальних клубів.  Всі інші регламентні положення залишилися без змін.

Наостанок, зазначимо, що на Виконкомі ФФУ було представлено новий логотип Федерації футболу України, розроблений компанією «RRD Креатив».

Документи:

Артем Терентьєв, прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!