Віталій Довбань та Микола Хайлов: У майбутнє ми дивимося з оптимізмом

Екс-чемпіон Аматорської футзальної ліги України, дніпровський «ЮВІКО», готується до старту у Другій лізі чемпіонату України з футзалу. Про те, як проходить підготовка до старту в цьому чемпіонаті, а також про кадрові зміни у команді, розповіли її керівники – Віталій Довбань та Микола Хайлов.

- Добрий день , хотів би привітати Вас з початком літнього чемпіонату міста з футзалу. Омолоджений склад, багато новачків, з чим пов'язані ці зміни?
В. Д :
Добрий день.

Почну по порядку, навесні цього року ми брали участь у Всеукраїнському фіналі АФЛУ. І не просто брали участь, а у ранзі чемпіона минулого року. Але, на жаль, виступили, м'яко кажучи не дуже. Очікували трохи інших результатів, адже кістяк команди залишився колишній, ставилися дуже амбітні плани, а вийшло зовсім не те, на що розраховували. Можна довго міркувати в чому причина, шукати винних, або виправдання. Нам здалося, що деякі гравці втомилися, наїлися, зупинилися, перестали зростати. Може, це і помилкова думка, але нам здалося саме так, а знаючи нашу амбіційність, самі розумієте рішення довго не довелося чекати. Ми розлучилися майже з усіма гравцями і вирішили обрати трохи інший шлях розвитку клубу, подивитися в бік молоді, звичайно ж зміцнивши їх ряди більш досвідченими гравцями. Так і виникло рішення запросити на посаду головного тренера Олександра Дмитровича Юзика, відомого фахівця не тільки у місті, але і в Україні.

- Чи не боїтеся Ви таких радикальних змін у складі?
М.Х:
Радикальними ці зміни я б не назвав. Прийшов новий старий тренер, який знає і вміє працювати з молоддю. Є кістяк досвідчених гравців, які мають досвід виступів на найвищому рівні, плюс є перспективна молодь. Деякі, до речі, після чемпіонату U-19 стали кандидатами до збірної України U-19, тому в майбутнє ми дивимося з оптимізмом.

- З'явилася інформація, що Ви плануєте взяти участь у Другій лізі чемпіонату України з футзалу? Чи це так?
В. Д:
Так, це правда. Як тільки ми дізналися про плани АФУ щодо створення Другої ліги, одразу ж загорілися цією ідеєю.

Зрозумійте, апетит приходить під час їжі. Вигравши кілька разів чемпіонат міської аматорської ліги, нам захотілося спробувати свої сили за межами Дніпра, тому з радістю взяли участь у фіналі АФЛУ. Вигравши його, отримали масу емоцій, тим самим дали поштовх у розвитку аматорського футзалу міста, багато команди прагнули і будуть прагнути повторити наш успіх, а може бути, і перевершити.

Друга ліга - це величезна мотивація для будь-якого футболіста, можливість звернути на себе увагу, зростати професіонально. А для нашого нинішнього складу, де в масі своїй 18-21-річні хлопці, величезна підмога зробити собі кар'єру, потрапити в збірну, чому б і ні?

Ну, а якщо копнути глибше, утримання команди - це великі витрати, залучити спонсорів дуже важко, а в реаліях нинішньої життя - майже неможливо. Участь у Другій лізі України, сподіваємося, зможе залучити їх. Більше ігор, відеотрансляції матчів, різні зали, рівень суперників - сподіваємося, що це допоможе і в цьому напрямку.

- Хто ж тоді буде представляти місто у міському чемпіонаті, який є відбірковим турніром до АФЛУ?
М.Х:
Логічно, той хто виграє чемпіонат міста. Фінал АФЛУ є трампліном для команд. Для деяких це мета - потрапити туди, спробувати свої сили. Для нас, наприклад, вона здійснилася. І тепер нам хочеться більшого: спробувати свої сили на професіональному рівні.

В свою чергу, ми не говоримо чемпіонату міста «Прощавай», адже буде команда «ЮВІКО-2», яка буде грати там.

- Повернемося до справ місцевим, зіграно два тури літнього чемпіонату міста, як оцінюєте старт? Які завдання?
В. Д:
Завдання у нашої команди завжди були, є і будуть одні - вигравати у кожному матчі.

Чемпіонат дуже здивував своїм складом учасників, добре здивував. Усі команди міцні, відвертого аутсайдера виділити важко. Навіть якщо судити за результатами, всі ігри проходять до останньої секунди, іноді все змінюється за хвилину. В цьому і є принадність футзалу.

По старту «ЮВІКО» скажу так – команда ще не зіграна, це видно, адже тренування - це одне, а ось ігри - зовсім інше. Ну, а по підготовці до гри, тактиці та інших питаннях Вам краще запитувати в Олександра Дмитровича. Зі свого боку, ми не втручаємося в тренувальний процесс. Наше завдання - створити всілякі умови для команди, чим зараз і займаємося.

Юрій Димнов, спеціально для Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!