Юрій Ківа: «На Всеукраїнському фіналі АФЛУ будуть сенсації»

Напередодні Всеукраїнського фіналу Аматорської футзальної ліги України, який пройде у Дніпрі, прес-служба АФЛУ поспілкувалася з керівником одного з переможців найбільшого футзального змагання - Юрієм Ківою.

Нагадаємо, команда «ЮВІКО» у 2015 році стала володарем головного трофею АФЛУ, обігравши у фіналі «Надію» (Хорив, Волинська область).

Відео фінального матчу

- Два роки тому «ЮВІКО» здобув перемогу у Всеукраїнському фіналі. Що найбільше запам'яталося з тієї поїздки в Запоріжжі?
- Ми, напевно, одна з небагатьох команд, яка в цьому фіналі зіграла відразу у всіх трьох залах міста, де проходили ігри. У перший день ми грали на «Моторі», а ввечері переїхали на «ЗАЗ», на наступний день вже грали в «ЗАБі». Я вже не раз говорив, дуже здорово відпрацювали судді, до яких під час всього турніру не виникало питань. Так само атмосфера на трибунах була, що треба! Ну, і саме головне - це запорізька інфраструктура, мати такі класні зали дано не багатьом містам!

- Зараз всеукраїнський фінал пройде в Дніпрі, які емоції відчуваєте?
- Дуже приємно, що нашому місту випала така честь прийняти фінал АФЛУ. В цьому році у нас з'явився новий сучасний зал «OLIMPIA+» який, можливо, і дав шанс нам ухвалити таку масштабну подію.

Звичайно в майбутньому хотілося, щоб відкрили ще якусь арену для гри в футзал, адже ті, що зараз є, не вміщають всіх бажаючих!

- Розкажіть, як зараз ідуть справи в команді, чим пояснюється такий спад в цьому сезоні?
- Ми зараз будуємо новий молодий колектив, який зможе надовго затриматися у футзалі, і ті хлопці, які зможуть витримати цей шлях, будуть задавати тон в майбутньому, а на це потрібно кілька років. Зараз середній вік нашої команди 20,7 років, так що наші перемоги ще попереду!

- Як переможець фіналу, скажіть, чого, на ваш погляд, потрібно дотримуватися для того, щоб здобути перемогу в такого роду змаганнях? Особлива тактика, підготовка, режим? Все-таки тут своя специфіка – 3 дні, багато матчів. Ваші рекомендації, рецепти для тієї команди, яка претендує на звання чемпіона АФЛУ?
- З кожним роком рівень фіналів АФЛУ зростає, сподіваюся, так буде і в цьому році!

Скажу так, що фінал виграє не завжди сама сильна команда, а виграє та, яка більше цього хоче! Як очевидець двох останніх фіналів АФЛУ, можу з упевненістю сказати, що були команди набагато сильніше тих, хто вигравав останні два фінали, але тренерська думка і величезне бажання гравців змушували робити неймовірне, тому в Дніпрі нас чекає дуже багато цікавих матчів, а також будуть сенсації! 

- Які плани на майбутнє у «ЮВІКО»?
- В цьому році ми взяли участь у чотирьох турнірах різного рангу, незважаючи на коротку лаву наших гравців. Це Кубок України, чемпіонат України серед команд Другої ліги, Кубок області та чемпіонат міста Дніпра.

Так що, будемо далі йти наміченим планом, і коли зміцніють хлопці, тоді будемо замислюватися про щось вище, а зараз будемо далі грати в таких турнірах!

За матеріалами офіційного сайту Аматорської футзальної ліги України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!