Ігор Калінін: «Плануємо й надалі запрошувати представників ближнього зарубіжжя для участі в «Odessa Open Cup»

Президент Одеської обласної асоціації футзалу підвів підсумки «Odessa Open Cup-2019» та розповів про плани розвитку турніру у майбутньому.

 Ігоре Михайловичу, як оціните цьогорічний «Odessa Open Cup»?

– Перш за все, вдалося зробити турнір міжнародним. Вважаю, що це є позитивним моментом. За словами команд, все було організовано на належному рівні. Робили все для того, аби не було затримок, і матчі починалися вчасно. Все це виконувалося для комфорту команд.

– Як велися перемовини з іноземними командами?

– Ми маємо дружні та партнерські відносини з кишинівським «Динамо», тому й запросили цей колектив. Команда «Clic Media» самостійно вийшла на нас після того як дізналася про змагання від іншого молдовського колективу – «Classic», який раніше брав участь у різних одеських турнірах.

– Чи плануєте й далі працювати щодо залучення команд із зарубіжжя?

– Цьогоріч на наш турнір не потрапила білоруська команда «БМЗ», яка виявляла дуже серйозне бажання взяти у ньому участь. Плануємо й надалі запрошувати представників ближнього зарубіжжя для участі в «Odessa Open Cup».

– Оцініть виступ одеських команд? Наскільки приємно, що один з трофеїв залишився у Південній Пальмірі?

– Те, що трофей буднього дня залишився у нашому місті є дуже приємним фактом. Вдвічі приємніше, що його володарем стала команда «Чорне море», яка також задає тон і у Всеукраїнських ветеранських змаганнях. Зазвичай, цей колектив здобуває золото або ж, у найгіршому випадку, – срібло, яке дуже засмучує його представників. Вважаю, що наші ветерани показали чудовий приклад більш молодому поколінню до чого їм варто прагнути.

– Виступ якої з команд Вам сподобався найбільше як глядачу?

– Передусім, відзначу, що команди-учасниці організовані на належному рівні. Хоч і більшість команд є аматорськими, але вони знаються на цій справі та не бажають стояти на одному місці. Щодо того, хто мені сподобався. Відзначив би миронівський «Металіст». Досить непогана команда. Вони важкувато увійшли у чемпіонат, але зіграли дуже гідно та стали переможцями Першої ліги. Сподобалися й наші гості з Молдови – «Clic Media». У цьому колективі виступає декілька досвідчених гравці, а решта – це молодь. Двоє гравців представляють молодіжну збірну цієї країни. «Clic Media» - добре організований колектив, який має розуміння, що таке футзал та лише починає свій розвиток. Переконаний, що у них все вийде!

– Як вважаєте, формат з двома турнірами (буднього та вихідного дня) є оптимальним для «Odessa Open Cup»?

– Думаю, що швидше так, ніж ні. Ми даємо вибір командам, коли їм краще приїхати: у будній чи вихідний день. Як показує практика, є досить велика кількість охочих взяти участь як в одному, так і в іншому турнірі. Вважаю, що сенсу щось змінювати немає.

 – «Odessa Open Cup» позиціонує себе, передусім, як турнір для аматорських команд. Тим не менш, цьогоріч у ньому взяли участь чемпіон Молдови та учасник Ліги чемпіонів – кишинівське «Динамо», представник Першої ліги – «Рятувальник». Чи плануєте рухатися далі у напрямку залучення професійних команд?

– Для професійних команд цей турнір проводиться трохи зарано щодо часу. Екстра-ліга стартує у середині вересня, а команди виходять з відпустки у серпні. Сезон у Першій лізі розпочинається ще пізніше. Втім, є команди, які не припиняють свою підготовку на довгий термін. Вони виявляють бажання сюди приїхати та мають з ким тут грати. Ми не думали щодо змін термінів, оскільки основною частиною учасників є аматорські команди. Для професійних клубів треба змінювати дати і формат. Їм не надто цікаво брати участь в аматорському турнірі.

Прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!