Akvilon Sun Cup. Огляд матчів Срібного та Престижного дивізіонів

Цими вихідними відбулися сім матчів срібного дивізіону, які дозволили визначити фіналістів турніру у лігах А і В. Благо, тур вийшов досить цікавим і навіть було зафіксовано кілька дуже цікавих результатів.

Почнемо з матчу третього туру ліги В2, в якому зустрічалися "DeLonghi" і "EPAM". Цікаво, що в разі перемоги "айтішників", ця команда виходила на перше місце в групі (за особистими зустрічами), а футболістам "DeLonghi" довелося б грати другий матч за день, вже у півфіналі ліги проти "RBC".

Здалося, що білі більше хотіли перемогти в цьому матчі, в першу чергу тому, що в очах хлопців було видно позамежний настрій і бажання, в щоб те не стало, роздобути заповітні три очки.

Команди не раз мали свої можливості, щоб відкрити рахунок в матчі, але голкіпери діяли бездоганно, принаймні, в перші дев'ятнадцять хвилин ігрового часу. Зате на останній хвилині першого тайму "айтішникам" вдалося вийти вперед. Капітан "ЕРАМ" Тищенко отримав класну передачу від партнера і опинившись один на один з голкіпером, пробив точно в кут воріт - 0:1.

У другому таймі білим вдалося закріпити свою перевагу в рахунку. На двадцять четвертій хвилині другий м'яч за "ЕРАМ" забив Біленький, а вже в наступній атаці футболісти "DeLonghi", зокрема Лісовський, зробили приємний подарунок для опонентів, зрізавши м'яч у власні ворота - 0:3.

Але цей рахунок не зламав синіх. Хлопці, навпаки, почали створювати ще більше небезпечних моментів біля воріт суперника і на екваторі другого тайму Хіміч скоротив розрив в рахунку, замкнувши передачу партнера з лівого флангу - 1:3. А коли до кінця матчу залишалося менше п'яти хвилин, футболістам "DeLonghi" вдалося забити і другий м'яч, коли Смоловик реалізував шестиметровий штрафний удар - 2:3.

Але, на жаль, хлопцям не вдалося врятувати цей поєдинок, адже "айтішники" грамотно провели останні хвилини і видобули складну, але цілком заслужену перемогу з рахунком 3:2.

Як ви, напевно, пам'ятаєте, на початку попереднього матчу ми писали, що команда, що посіла друге місце, в цей же день зіграє з "RBC". Цим колективом виявився "DeLonghi", а значить, нас очікувало ще одне дуже цікаве протистояння з участю цієї команди.

Треба сказати, що підопічні Павла Білоцерківця прибули на цей матч в досить бойовому складі, тому, напевно, були налаштовані підкріпити перемогу у своїй відбірковій групі виходом у фінал. Але, як показала гра, "DeLonghi" виявився сильнішим. Причому, сильніше на порядок. Перший забитий м'яч був забитий на останній хвилині першого тайму голкіпер чорних порушив правила у власному штрафному майданчику, а Смоловик чітко реалізував вирок арбітра, забивши вже другий пенальті за день - 0:1. Розвинути свою перевагу синім вдалося на екватора другого тайму, коли Антоненко промчав по лівому флангу і точно пробив у дальній кут - 0:2. Чесно кажучи, по такій грі дуже були суиніви, що футболістам "RBC" вдасться врятувати цей поєдинок, але треба віддати належне хлопцям, які продовжували боротися до кінця. Більш того, на тридцять третій хвилині Якимчуку навіть вдалося скоротити розрив у рахунку, але навіть це не допомогло врятувати цей поєдинок. 2:1 - важка перемога "DeLonghi", який, при вдалих розкладах, може помститися "ЕРАМ" у фіналі ліги В.

Тепер поговоримо про іншому півфінальному матчі, але вже в лізі А, де зустрічалися "Здровеньки булі" і "SAV Service". Дозволю собі припустити, що в цьому матчі на полі зустрілися дві абсолютно рівні команди. Але при цьому, у кожного колективу були свої козирі в рукаві. Підопічні Дмитра Шульги славляться своєю неймовірно позитивною атмосферою в команді і, як наслідок, згуртованістю на полі. А у синіх, у свою чергу, в обоймі був Ардашніков, який в цьому сезоні демонструє просто феноменальну результативність.

Перемогла, як виявилося, згуртованість. Причому футболістам "SAV Service" знадобилося для цього лише два забитих м'ячі. У першому таймі результативним ударом відзначився Горбенко, який отримав м'яч на правому фланзі атаки своєї команди і підробивши його під ліву ногу, точно пробив в ближній кут - 0:1.

Другий м'яч ми побачили на двадцять сьомій хвилині поєдинку, коли Гудименко чітко реалізував шестиметровий удар, на які арбітри в минулому турі зовсім не скупилися - 0:2. Звичайно, варто відзначити впевнену гру Шульги на останньому рубежі оборони воріт "SAV Service", а також той факт, що в цьому матчі не було показано не єдиної жовтої і червоної картки. 2:0 - перемога "SAV Service", який виходить у фінал ліги А.

І тільки зараз ми дісталися до півфінальних матчів дивізіону "Престиж". У лізі В першими на поле вийшли команди "Ciklum" та "Інтер". Не раз говорилося, що обидві команди не можуть занести цей турнір собі в актив, тому звітний поєдинок і, можливо, навіть фінальний матч, повинні були стати чудовою можливістю, щоб реабілітуватися за непевний виступ у Срібному дивізіоні.

Можна було всього чекати від цієї зустрічі, але повірити в те, що "Інтер" буквально рознесе своїх опонентів, було дуже складно. Вже на третій хвилині матчу Бурлака реалізував штрафний удар, призначений на пристойній відстані від воріт, а голкіпер "айтішників", чомусь, впав в інший кут - 0:1. Більш того, вже на шістнадцятій хвилині рахунок став 2:0. І знову "італійцям" вдалося відзначитися завдяки удару з-за меж штрафного, коли забивав Уздемір. Варто відзначити, що практично відразу "айтішники", зусиллями Свидерка скоротили розрив у рахунку, але цього виявилося недостатньо.

У другому таймі "Інтер" буквально "з'їв" своїх опонентів, ще тричі розписавшись у воротах "Ciklum". 5:1 - більш ніж упевнена перемога "італійців", яка виводить їх у фінал "Престижного" дивізіону.

У другому півфінальному матчі "престижного" дивізіону ліги зустрічалися "Еверест" і "Анреал". Звичайно, багато хто віддавав перевагу більш досвідченим футболістам "Анреала", і вони, як виявилося, не помилилися. По суті, питання про переможця матчу був вирішений ще в першій половині зустрічі, коли Мовчану вдалося оформити дуль - 0:2. Більш того, вже в дебюті другого тайму Іванов забив третій м'яч своєї команди і фактично вирішив результат цього поєдинку - 0:3.

Тим не менш, практично відразу "Евересту" вдалося скоротити розрив у рахунку, але результативний удар Поліщука так і залишився єдиним для червоних у цьому матчі. "Анреал", у свою чергу, ще двічі відзначився у воротах суперника (дуплетом вистрілив Кільмухаметов), а фінальний свисток арбітра зафіксував впевнену перемогу цієї команди з рахунком 5:1.

Останнім поєдинком ігрового дня був півфінальний дивізіону "Престиж" в групі А, в якому зустрічалися "KIA" та "Siltek". Цей матч вийшов дуже цікавим, а інтрига трималася до останніх хвилин звітної зустрічі.

У першому таймі командам вдалося кілька разів у воротах один одного. На гол Карена Дешка "будівельники" відповіли результативним пострілом від Антоненка - 1:1. Здавалося, що на перерву обидві команди підуть за рівного рахунку, але у справу втрутився Буряк, який провів свій кращий матч на турнірі, і за хвилину до закінчення першого тайму, знову вивів "автомобілістів" вперед - 2:1.

Другий тайм виявився ще більш непередбачуваним. Зазначимо, що "будівельникам" вдалося не тільки зрівняти рахунок в матчі, але і вийти вперед, завдяки ударам Захарченка та Савчука, який реалізував шестиметровий удар - 3:2.

До кінця поєдинку залишалося менше п'яти хвилин і перемога, здавалося, у "будівельників" вже в кишені, але тут в черговий раз вистрілив Буряк, який і встановив остаточний рахунок матчу - 3:3.

Поєдинок між "Авіалігою" і "Феніксом" не відбувся через неявку команди гостей на цей матч. "Феніксу" зараховано технічну поразку -:+.

За матеріалами офіційного сайту Федерації футзалу Києва

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!