Akvilon Sun Cup. Огляд матчів Суперліги та півфіналів Золотого дивізіону

На минулих вихідних ми стали свідками драматичних півфінальних битв в золотому дивізіоні, а також подивилися на "розборки" учасників Суперліги, якими, звичайно ж, хочемо поділитися з вами.

Почнемо з матчу "Трансбуда" і "Чумацький Шлях-Academica". Обом командам перемога потрібна була кров з носу, адже тільки заповітні три очки залишали хлопцям теоретичні шанси на завоювання золотих нагород Суперліги. Зазначу, що в матчах минулого туру обидва програли, а враховуючи формат цього дивізіону (чемпіон визначається за підсумками трьох поєдинків), права на помилку вже не було.

Що стосується безпосередньо матчу, то не можна сказати, що обидві команди потішили нас надзвичайною результативністю або високоякісної грою. Перш за все, це був поєдинок команд, які не хотіли ризикувати раніше часу.

Зазначимо, що перша результативна помилка була на рахунку "Трансбуда". Кібиш завозився з м'ячем біля свого штрафного майданчика, чим і скористався Василько, який відібрав м'яч з ніг опонента і потрапив точно в ближній кут - 0:1. Відігратися хлопцям вдалося лише під завісу поєдинку, а точніше на тридцятій хвилині, коли Голенков замкнув передачу партнера з правого краю штрафного і відновив рівновагу в рахунку - 1:1.

Треба сказати, що розв'язка вийшла не менш драматичною. Спочатку дубль оформив Василько, потужним ударом з лівого флангу, вразивши дальній кут воріт суперника - 1:2. В цей момент здалося, що "картаті" вже не втратять своєї переваги, але було одне "АЛЕ". Кібиш вирішив реабілітуватися за власну необачність у першому таймі і за кілька хвилин до фінального свистка, вирвав нічию для своєї команди - 2:2. Фактично цей результат позбавив обидві команди шансів на боротьбу за чемпіонство.

А ось чому "Трансбуд" і "Чумацький Шлях-Academica" вибули з боротьби за золото Суперліги ми розповімо в огляді матчу "Партизана" і "RED". Обидві команди дуже успішно провели свої перші матчі в рамках цього дивізіону, здобувши необхідні три очки, і фактично переможець протистояння міг розраховувати на "вікторію" в Суперлізі.

Насправді поєдинок залишив дуже неоднозначне враження і, в першу чергу, це стосується гри "RED". Більшість любителів футзалу київського віддавали перевагу саме цьому колективу, який, до речі, перший тайм провів дуже не погано. На тринадцятій хвилині матчу Корнійчуку вдалося вивести свою команду вперед, після ідеальної передачі від партнера з правого флангу - 0:1.

Тим не менш, другий тайм "смугасті", м'яко кажучи, провалили. Особливо його кінцівку. На початку, на двадцять шостій хвилині матчу відновив рівновагу в рахунку Саківський, після прострілу партнера з правого флангу - 1:1.

Забитий м'яч суттєво додав впевненості "Партизанів", які видали після цього запаморочливу п'ятихвилинку. Вже на тридцять шостій хвилині матчу синіх " вивів вперед Курдас, а через кілька хвилин почин свого партнера підтримали Сухов та Гнатюк. 4:1 - вольова, але дуже впевнена перемога "Партизанів", які, схоже, стають переможцями Суперліги!

Тепер саме час перейти до півфіналів золотого дивізіону, які вийшли дуже і дуже цікавими. Почнемо з матчу "MOdas" і "Райффайзен Банк Аваль". Обидві команди давно знайомі один одному, тому вразити великою кількістю нових тактичних схем у цьому поєдинку було вкрай складно.

Тим не менш, "банкірам" вдалося вразити своїх опонентів тим, що вже на другій хвилині Захарченко відкрив рахунок в цьому матчі. Сергій скористався кричущим провалом "модників" в обороні і в дотик відправив м'яч у ворота суперника після розрізної передачі з глибини поля - 0:1.

Треба сказати, що підопічні Кульші, який у цьому матчі знову був з капітанською пов'язкою, досить довго приходили до тями. Червоним вдалося зрівняти рахунок лише за кілька хвилин до свистка на перерву, коли Науменко замкнув потужний простріл партнера з лівого флангу - 1:1.

Як мені здалося, цей м'яч, багато в чому, став переломним. "Модники" заграли активніше попереду, надійніше в обороні і, що найголовніше, почали реалізовувати власні моменти. У другому таймі по разу відзначилися Кульша і Малімон, що стало запорукою перемоги "MOdas" в цьому матчі - 3:1.

Нам залишається лише привітати команду Кульші з виходом у фінал золотої ліги "А", а це, враховуючи огидний старт команди в цьому сезоні, дуже гідний і позитивний результат!

У паралельній півфінальній зустрічі найсильнішого з'ясовували СК "Провідна" та "Інтекс.ком". Якщо судити про цих командах виключно спираючись на заявочний лист то, напевно, фаворитом вважалися "небесні", у складі яких дещо більше відомих і досвідчених футболістів.

До того ж, стартові хвилини цього поєдинку довели обґрунтованість цього судження, адже не минуло й п'яти хвилин, як "Інтекс" двічі відзначився у воротах своїх опонентів. Першим своє вагоме слово сказав капітан "небесних" Опара, який замкнув передачу партнерів з флангу і зробив рахунок 0:1. Більш того, не пройшло і двох хвилин, як Жук отримав передачу на правому фланзі і результативно пробив у дальній кут - 0:2.

До честі номінальних господарів поєдинку, їм достатньо швидко вдалося скоротити розрив у рахунку, коли на десятій хвилині Гербут скористався помилкою голкіпера суперника, який не зміг перервати простріл з правого флангу, і відправив м'яч у порожні ворота - 1:2. Якщо чесно, цей м'яч не сильно вплинув на подальший результат матчу, адже "небесні" чудово контролювали м'яча і мали відчутну територіальну перевагу. Підтвердженням цих слів стали м'ячі, забиті Кульгуком та Іваницьким, які ще в першому таймі довели рахунок до великого - 1:4.

По суті, все було ясно, і навіть м'яч, забитий Гербутом на початку другої половини матчу, не допоміг "страховикам" піти від поразки. Футболісти "Інтекса" впевнено довели матч до перемоги, попутно ще кілька раз відзначившись у воротах суперника - 7:2.

Тепер поговоримо про півфіналах золотої ліги "В", а почнемо з цього побиття, яке "Grasser" влаштував своїм опонентам з "Юрінновації". Чесно кажучи, дивлячись на, м'яко кажучи, слабкий виступ "картатих" в цьому сезоні, у мене не було сумнівів в підсумковому успіху "юристів".

Тим не менше, підопічні Кучера продемонстрували просто чудову гру, самовіддачу та реалізацію власних моментів, залишивши критиків цієї команди не доля.

Найцікавіше, що "юристам" вдалося відкрити рахунок у цьому поєдинку, коли на третій хвилині результативним ударом відзначився Лебідь - 0:1. Можливо, саме цей м'яч і зіграв з командою злий жарт. Припускаю, що хлопці занадто рано повірили у власну перемогу, кілька недооцінивши потенціал своїх опонентів.

Зазначимо, що ще в першому таймі "картаті" не тільки змогли відігратися, але і оформили комфортну перевагу перед другим таймом, завдяки точним ударам Берегового, Кучера і Селивоненка - 3:1.

Другий тайм став справжнім випробуванням для голкіпера "юристів", якому ще чотири рази довелося виймати м'яч з сітки власних воріт, а фінальний свисток арбітрів зафіксував вкрай впевнену перемогу "Grasser" з рахунком 7:1.

Заключним матчем, про який, безумовно, варто розповісти, була зустріч між "Конструктивом" і "КНУ ім.Т.Шевченка". Тут, як і в попередньому поєдинку ліги "В" гра йшла в одні ворота. Можна сказати, що "будівельники" просто декласували своїх опонентів, але назвати цю перемогу дуже легкою буде неправильно.

Початок розгрому поклав Хоменко, який на п'ятнадцятій хвилині потужно пробив з-за меж штрафного майданчика і вивів свою команду вперед - 1:0. Інше питання, що швидко розвинути свою перевагу зеленим не вдалося. "Студентам" вдалось вирівняти хід зустрічі, а моменти почергово виникали біля воріт тієї чи іншої команди.

Все це тривало аж до заключної п'ятихвилинки другого тайму, яку "будівельники" провели ну дуже потужно. Природно, не обійшлося без гола Ардашнікова, який проводить просто феноменальний чемпіонат, у цьому поєдинку зміг відзначитися дублем. Завершив розгром "студентів" Осоківський, який зафіксував впевнену перемогу своєї команди з рахунком 4:0 і, як наслідок, вихід у фінал турніру.

За матеріалами офіційного сайту Федерації футзалу Києва

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!