Akvilon Sun Cup. Огляд матчів Золотого дивізіону

За підсумками відбіркового етапу золотий дивізіон розділили на два міні-чемпіонату. В суперлігу потрапили чотири найкращі колективи, а саме "RED", "Partizan", "Трансбуд" і "Чумацький Шлях - Academica", а решта команди вирушили підкорювати кубок ліги А-В.

Почнемо наш огляд з першого матчу суперліги, в якому зустрічалися "Partizan" і "Трансбуд". Дуель аксакалів київського футзалу обіцяла бути надзвичайно цікавою та напруженою. З перших хвилин поєдинку обидві команди почали обстрілювати ворота один одного, але відчутної користі, у вигляді забитих м'ячів, це довгий час не приносило. У "Трансбуда" необхідно зазначити попадання в штангу, а у "Партизана" двічі непогано пробивав Курдас, але з його ударами впорався голкіпер чорних.

Перший забитий м'яч ми побачили лише на двадцять сьомій хвилині поєдинку, коли Гнатюк, перериваючи прострільну передачу суперника, зрізав м'яч у власні ворота - 0:1. При цьому, після забитого м'яча футболісти "Трансбуда" набагато більше володіли м'ячем і, відповідно, створили чимало моментів біля воріт "партизанів", але забити більше не вдалося. Зате в свої ворота хлопці пропустили аж двічі. Спочатку точним ударом відзначився Мельник, який замкнув простріл Курдаса - 1:1. А потім все той же Сергій здорово пробив з-за меж штрафного і приніс "партизанам" перемогу з рахунком 2:1.

Другим за рахунком суперліги матчем було протистояння "RED" і "Чумацький Шлях - Academica". Ці команди вже зустрічалися в рамках відбіркового етапу і тоді була зафіксована результативна нічия 1:1. З того моменту пройшло зовсім небагато часу, але формат суперліги просто зобов'язував грати на перемогу в кожному поєдинку, а значить, нас чекало багато боротьби і забитих м'ячів.

І якщо голів дійсно було не мало, то ось спортивний інтерес пропав ближче до кінця першого тайму. Футболісти "RED" виявилися на голову сильнішими за своїх опонентів в конкретно взятому поєдинку, з перших хвилин матчу заявивши про свій намір перемогти.

Вже на третій хвилині матчу Кістяний краще за всіх зорієнтувався у штрафному майданчику "картатих" і сильним ударом відправив м'яч у дальній кут - 1:0. На цьому Вадим вирішив не зупинятися і вже на дванадцятій хвилині подвоїв перевагу своєї команди, коли точно пробив з правого краю штрафного майданчика - 2:0.

Тільки другий пропущений м'яч, нарешті, підбадьорив підопічних Пашуна, які практично відразу, зусиллями Мельника, скоротили розрив у рахунку. Але це, як виявилося, був чи не єдиний позитивний момент у грі "чумаків", від яких багато, і я в тому числі, очікували більшого. Протягом наступних десяти хвилин червоно-чорні ще двічі вразили ворота своїх опонентів, фактично вбиває інтригу в цьому матчі.

Безумовно, відзначу, що футболісти "Чумацький Шлях - Academica" боролися до останнього, але крім забитого м'яча Рябовола за хвилину до закінчення матчу, більше нічого зробити не вдалося. Тому констатуємо впевнену перемогу "RED" з рахунком 5:2 і вдалий старт в рамках суперліги.

Тепер переходимо до поєдинків ліги "А-В" і почнемо з дуелі "Райффайзен Банк Аваль" та "КНУ ім. Т. Шевченка". Те, що продемонстрували ці команди у звітній зустрічі - розуму незбагненно. Звичайно, всі знають, що ці колективи вміють грати у футбол і часом демонструють класну гру, але те, що в матчі буде забито за м'ячів від кожної команди, передбачити було складно.

Причому найцікавіше, що по ходу поєдинку "банкірам" постійно доводилося відіграватися. Тільки "студентам" вдалося вийти вперед, як футболісти "Райффайзен Банк Аваль" зрівнювали рахунок у матчі. Найбільш реальним шансом перемогти для "шевченківців" став відрізок з тридцять першого по тридцять четверту хвилину, коли Максименко та Артюх вистрілили дуплетом і збільшили перевагу своєї команди до двох м'ячів - 5:3. Але сталося, не інакше, як диво. На останній хвилині матчу "банкіри" зусиллями Кожанова і Махачика змогли зрівняти рахунок і перевести виявлення переможця у серію пенальті.

Шестиметрові удари - завжди лотерея та дуель з власними нервами. Довгий час команди були точні, поки на останньому ударі "студенти" не змазали, тим самим подарувавши перемогу своїм опонентам. 6:5 в серії пенальті і "Райффайзен Банк Аваль" виходить у півфінал.

У другому таймі відповів Малімон, який на початку забив м'яч у чужі ворота, а потім, щоб було не нудно, зрізав м'яч у ворота своєї команди - 2:2. До речі, саме з таким рахунком і закінчився основний час матчу і належало виявити переможця в серії пенальті.

Як виявилося, нерви були міцнішими у колектива Кульші, який переміг з рахунком 5:4 і пройшов в півфінал турніру, де їх вже чекали футболісти "Райффайзен Банк Аваль".

Заключним матчем ігрового дня було протистояння "страховиків" і "юристів", простіше кажучи, "Провідної" і "Юрінновації". Відразу скажу, що матч був практично рівним і виділити гру одного з колективів було вкрай складно. У першому таймі командам вдалося обмінятися забитими м'ячами, коли на гол Кокоти "юристи" відповіли результативним ударом Галущенка на останній хвилині першого тайму - 1:1.

А ось у заключній двадцятихвилинці точніше виявилися саме футболісти СК "Провідна". Точні удари Печенкіна і Фернандеса забезпечили синім впевнену перемогу з рахунком 3:1 і подарували путівку в півфінал.

За матеріалами офіційного сайту Федерації футзалу Києва

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!