Akvilon Sun Cup. Огляд вирішальних матчів Срібного дивізіону

У минулі вихідні відбулися заключні матчі Срібного дивізіону, в яких команди боролися за звання чемпіона, а хтось хотів закінчити турнір на мажорній ноті та забрати бронзовий комплект нагород.

Почнемо з півфінального поєдинку ліги між командами "Luxoft" і "EPAM". Чергове айтішніе дербі повинно було визначити фіналіста ліги, а значить, боротьба обіцяла бути серйозною. Наші сподівання справдилися вже на четвертій хвилині матчу, коли Слободянюк вивів помаранчевих вперед - 1:0. Але найцікавіше нас чекало в кінці першого тайму. Спочатку Харченко потужним ударом з лінії штрафного майданчика відновив рівновагу в рахунку, а потім, коли до свистка на перерву залишалося трохи більше двох хвилин, команди обмінялися забитими м'ячами і рахунок став 2:2.

Тим не менше, початок другого тайму футболісти "EPAM" просто провалили. Два швидких м'ячі від Журби і Паламаренка, забиті на двадцять першій та двадцять четвертої хвилинах, відповідно, вкрай згубно позначилися на грі біло-синіх, які в подальшому змогли не більше ніж скоротити розрив у рахунку, завдяки результативному удару від Михайла Харченка. 4:3 - перемога "Luxoft", який заслужено вибрався у фінал.

Не менш гарячі вийшов у півфінал лізі "А", де зустрічалися "Металіст" і "Django Stars". Фаворитами очної зустрічі були футболісти "Металіста", у складі якого набагато більше індивідуально сильних футболістів. Тим не менш, футзал - штука непередбачувана, що в черговий раз підтвердилося і в цьому матчі.

Жовті дуже непогано почали і вже на тринадцятій хвилині вийшли вперед завдяки точному удару від Олятовського - 1:0. Інше питання, що розвинути свою перевагу цій команді не вдалося. Більш того, "Django Stars" видав неймовірно потужний десятихвилинний відрізок, в якому тричі вразив ворота своїх опонентів і, що називається, перевернув все з ніг на голову - 1:3.

Тим не менш, "Металіст" далеко не та команда, яка опустить руки в складній ситуації. Ось і в цьому матчі хлопці знайшли в собі сили, щоб відігратися. Два точних удари Титарука дозволили жовтим відновити рівновагу в рахунку і всі потихеньку готувалися до серії пенальті.

Але їй не судилося статися, тому що "зоряним" вдалося вирвати перемогу в цьому неймовірно драматичному поєдинку. Дальній удар Окопнюка збігся з фінальним свистком арбітра, але м'яч опинився в сітці і, після недовгих нарад, арбітри вказали на центр поля. 4:3 - важка перемога "Django Stars", який в черговий раз довів, що у футзалі все може вирішити частки секунди.

Розібравшись з півфіналами, поговоримо про матчі за третє місце в лігах "А" і "В". Якщо "Ciklum" став володарем бронзового комплекту нагород навіть без боротьби (адже "Фенікс" просто-напросто не з'явився на цей матч), то в поєдинку між "RBC" і "EPAM" нас чекала неабияка боротьба. Принаймні, так здавалося на папері. Інше питання, що гра, як кажуть, розставила все по своїх місцях. "Айтішники" провели просто неймовірно сильну першу половину матчу, в якій фактично вирішилася доля третього місця. Голи Харченка, Нешти і Кожоми перетворювали другий тайм у просту формальність. Тим не менш, треба віддати належне підопічним Білоцерківця, які, що є сил, намагалися змінити хід зустрічі і навіть забили два м'ячі, але це, як ви розумієте, виявилося недостатньо. 3:2 - цілком упевнена перемога "ЕРАМ", який, як на мене, здатний на більше, ніж бронза.

Тепер про фіналах. У вирішальному матчі ліги "В" зустрічалися "Luxoft" і "DeLonghi". Помаранчеві, які днем раніше дуже впевнено зіграли проти колег-айтішників з "ЕРАМ" були, що називається, на моральному підйомі, а значить, цілком могли нав'язати боротьби більш майстерному опоненту.

Але це, на жаль, не сталося. Можливо підопічних Дмитра Шувалова підвів збір на гру, адже назвати цей склад оптимальним, можна було з великою натяжкою. А, можливо, сині виявилися занадто міцним горішком для цього колективу. У будь-якому випадку, перемога "DeLonghi", який у першому таймі лише раз зміг розпечатати ворота суперників, напрошувалася сама собою. До речі, події другого тайму це зайвий раз підтвердили. Результативні удари Лісовського і Сидоренка підтвердили перевага цієї команди в матчі, який закінчився з рахунком 3:0 на користь "DeLonghi".

У паралельному півфіналі ліги "А" з'ясовували стосунки "SAV Service" і "Django Stars", який днем раніше у напруженій боротьбі залишив за бортом чемпіонату одного з головних його фаворитів, "Металіст". Здавалося, що саме цей колектив і буде диктувати свої умови в звітному поєдинку, але вийшло навпаки.

Підопічним Дмитра Шульги двічі вдавалося вийти вперед, але суперник двічі відновити рівновагу в рахунку. Навіть не дивлячись на те, що "SAV Service" грав значно краще, у футзалі не варто шукати справедливості. Нічия 2:2 за підсумками основного часу залишала командам право на серію пенальті. Тут, як і завжди, на перший план виходить моральна складова, а перемагає той, у кого міцніші нерви. Цього разу сильнішими виявилися "зоряні", які перемогли в серії з рахунком 3:2 і завоювали золоті медалі ліги "А".

На завершення нашого матеріалу поговоримо про втішних фіналах ліги "А" і "В". Почнемо з матчу "Авиаліги" і "Інтера", який посилився Вадимом Дробашком, що пропустив практично весь цей чемпіонат. При цьому навіть наявність Вадима і його вкрай результативні дії не змогли допомогти донецьким футболістам виграти цей матч. Лошак з Чернишом буквально розірвали оборону "смугастих", відвантаживши у їх ворота чотири м'ячі, що й визначило подальший розвиток подій. Дубль Дробашка хоч і виглядав ефектно, врятувати цей матч не допоміг, а отже, констатуємо перемогу "Авиаліги" з рахунком 5:3.

У втішному фіналі ліги "А" зустрічалися "Анреал" і "Siltek". Чесно кажучи, досі доводиться дивуватись, чому ці дві добротні, класні команди не змогли поборотися за головний трофей турніру. У будь-якому випадку, цей поєдинок обіцяв вийти дуже захоплюючим і насправді так і сталося. Неймовірно активний старт від жовтих, які вже в дебюті матчу відзначилися двома забитими м'ячами, дещо згасли результативний удар Калашника, який скоротив розрив у рахунку на тринадцятій хвилині матчу - 2:1. Довгий час тримався саме цей рахунок, поки під завісу поєдинку команди не заграли активніше, а на тридцять шостій хвилині і зовсім обмінялися забитими м'ячами. 3:2 - дуже спокійна і розмірене перемога "Анреала", який стає тріумфатором втішного фіналу в лізі "А".

За матеріалами офіційного сайту Федерації футзалу Києва

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!