Akvilon Sun Cup. Огляд вирішальних матчів Золотого дивізіону

У минулі вихідні відбулися останні і, в більшості випадків, вирішальні матчі Золотого дивізіону, про події, яких ви дізнаєтеся в цьому матеріалі.

Почнемо з фінальній зустрічі Золотого дивізіону "В", в якому зустрічалися "Grasser" та "Конструктив". У звітному поєдинку зустрічалися команди, які явно не можуть занести цей турнір собі в актив. Підопічні Тараса Кучера і зовсім продемонстрували одну зі своїх найбільш слабких ігор за останній час, а "Конструктив" значно здав під кінець турніру.

Тим не менш, у цьому матчі боротьба була запеклою. Ніхто не хотів поступатися, але в кінці матчу футболістам "Grasser" вдалося дотиснути своїх опонентів. Перший забитий м'яч був на рахунку Чірки, який краще за всіх зорієнтувався у штрафному майданчику своїх суперників і проштовхнув м'яч повз голкіпера - 1:0. Потім Дунаєв здорово розібрався зі своїм опонентом на правому краю штрафного майданчика "будівельників" і потужно пробив в дальній кут - 2:0. А коли до фінального свистка залишалося менше однієї хвилини, фінальну крапку в матчі поставив Кирило Кучер - 3:0. А це означає, що футболісти "Grasser" стають переможцями Золотого дивізіону "В", але гра команди явно залишає бажати кращого.

У матчі "Партизанів" і "Чумацького Шляху - Academica" не було турнірного підґрунтя. Підопічні В'ячеслава Листопада ще в минулому турі забезпечили собі золотий комплект нагород, обігравши непоступливого "RED". З іншого боку у команди Євгена Пашуна ще був шанс зачепитися за срібний комплект нагород, але для цього необхідно було обов'язково перемагати.

Треба сказати, що "чумаки" були досить близькі до досягнення цієї мети, адже тричі протягом цього матчу їм вдавалося вийти вперед, але при цьому, суперник тричі ставив все на свої місця. Особливо старався Василько, який явно зловив кураж і за сорок хвилин ігрового часу встиг оформити хет-рик. Але навіть його активності могло не вистачити, щоб зачепитися навіть за нічию. Адже на тридцять дев'ятій хвилині Данилів реалізував шестиметровий удар і вивів "Партизанів" вперед. Грати залишалося трохи більше хвилини і особисто мені важко повірити в те, що "чумаки" врятують цю гру. Але все той же Василько забив свій третій м'яч у цій зустрічі і приніс своїй команді бойову нічию з рахунком 4:4. "Партизанів" вітаємо з чемпіонством, яке вони заслужили на 100%.

У третьому матчі ігрового дня "Трансбуд" хотів реабілітуватися за одне набране очко у двох попередніх зустрічах, але виконати це завдання було досить непросто, адже чорним протистояв непоступливий "RED".

Треба сказати, що матч вийшов дуже жвавий, а вже на першій хвилині Нестерук вивів чорних вперед. Віталій промчав по правому флангу і потужно пробив у бік воріт, а ось голкіпер "смугастих" в цьому епізоді помилився, адже саме від його рук м'яч і залетів у сітку - 1:0. Тим не менш, не пройшло і двох хвилин, як Кравець відновив рівновагу в рахунку. Іван виявився найспритнішим у штрафному майданчику "Трансбуда" і потужно пробив під поперечину - 1:1.

Надалі футболісти значно зменшили оберти і забитий наступний м'яч ми побачили лише в середині другого тайму, коли Кучук знову вивів "Трансбуд" вперед - 2:1. Здавалося, що все в руках Бондаря та компанії, але "смугасті" змогли не тільки врятувати цей матч, але й вирвати перемогу, завдяки двом результативним ударам Конопчука і Семенова - 2:3. Чесно кажучи, з перших матчів турніру саме "Трансбуд" здавався фаворитом чемпіонату, але після непоганого початку хлопці помітно зменшили оберти, тому можуть нарікати тільки на себе.

Тепер поговоримо про найгарячіший та найемоційніший поєдинок ігрового дня, в якому зустрічалися "MOdas" і "Інтекс.ком". Фінал Золотого дивізіону в лізі "А" видався насиченим не тільки на забиті голи, але й на емоції, жовті картки та суперечки з арбітрами. З іншого боку, дивувати нічому, адже кожна з команд хотіла виїхати з золотим комплектом нагород.

Саме тому було дуже складно віддати перевагу тому чи іншому колективу. Що стосується гольових моментів, то їх кількість приблизно однаковим, але першими, все-таки, забили "небесні". На п'ятнадцятій хвилині поєдинку, один з лідерів цієї команди, Євген Жук, замкнув простріл партнера з правого флангу - 0:1. Більш того, в середині другої половини зустрічі Опара підтримав почин партнера і подвоїв перевагу "Интекса" - 0:2.

В іншій ситуації можна було би впевнено сказати, що "небесні" свого не упустять. Але хлопцям протистояв дуже непоступливий, а головне, самовідданий "MOdas". Команда Кульші викручувалася і не з таких колотнеч, тому я зовсім не здивувався, коли протягом наступних двох хвилин хлопці не тільки скоротили розрив у рахунку, але і відігралися - 2:2.

Саме з таким рахунком, до речі, і закінчився основний час цього матчу і нас чекали післяматчеві пенальті. У цьому компоненті, як відомо, перемагає той, у кого міцніші нерви. Як виявилося, "небесні", які в останній момент упустили перемогу зі своїх рук, не впорався з емоціями і промахнулися в останньому ударі. 5:4 - перемога "модників", які стають чемпіонами Золотої ліги "А".

На завершення нашого матеріалу поговоримо про поєдинках за третє місце. А почнемо з матчу "Райффайзен Банку Аваль" і СК "Провідна". Треба сказати, що ця зустріч нічим не поступалася матчам за чемпіонство. Обидві команди були сконцентровані, адже кожен хотів закінчити сезон на мажорній ноті.

Зазначимо, що "банкіри" дуже гідно протистояли більш майстерному опоненту, і перший тайм закінчився з рахунком 1:1. Інше питання, що у другому таймі "страховики" не залишили своїм суперникам жодного шансу. У першу чергу тому, що неймовірну гру демонстрував Карякін. Сергій встигав відпрацьовувати в обороні, створювати моменти для своїх партнерів, а головне, забивав сам. До голу, яким він відзначився в першому таймі, Карякін додав три влучних постріли у другій половині матчу, які, багато в чому, і визначили результат цього матчу. Навіть голи Шабаса і Кравчука, забиті за кілька хвилин до фінального свистка, не допомогли синім врятувати звітний поєдинок. 4:3 - впевнена перемога СК "Провідна", футболісти якої стають володарями бронзових нагород ліги "А".

Останнім матчем ігрового дня було протистояння "Юрінновації" і "КНУ ім. Т. Шевченка". Треба сказати, що "студенти" досить швидко прибрали ініціативу в свої ноги і ще в першому таймі двічі змогли відзначитись у воротах підопічних Мамчура. Завдяки результативним ударам Сорокіна і Дженджеро "студенти" пішли на перерву маючи комфортну перевагу в рахунку - 2:0. У другому таймі хлопці дещо збавили оберти, чим і скористалися "юристи", коли голом відзначився Олександр Лебідь. Але, на жаль для шанувальників "Юрінновації", цей м'яч виявився єдиним для цієї команди в матчі, тож фінальний свисток зафіксував мінімальну перемогу "КНУ ім. Т. Шевченка" з рахунком 2:1, яка принесла їм бронзові медалі ліги "В".

За матеріалами офіційного сайту Федерації футзалу Києва

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!