Аматорський вікенд. Сезон 2017/18. Випуск 10

Аматорський вікенд. Сезон 2017/18. Випуск 10

Відбулися чергові тури аматорських змагань

Вінниця
У черговому турі вінницької «вишки» диво-матч глядачам подарували «Плейтика» і «ЕкоДім». «Айтівці» явно вирішили обмити нову форму перемогою і по ходу зустрічі перемагали 6:1, але «будівельники» продемонстрували, що таке гра з 5-м польовим і ледь не створили суперкамбек, але «Плейтика» таки перемогла –  6:5. Це, до речі, перші очки «Плейтики» у чемпіонаті. З таким самим рахунком «Яско-2» обіграв «ДонНУ». Лідер турнірних перегонів «Сатурн» втратив очки у матчі з «ДФС» – 2:2. У центральному поєдинку туру зустрілися претенденти на найвищі місця – «Володимир» і «Блік». «Володимирівці» мало того, що обіграли прямого конкурента –  3:2, так ще й у другій грі за день поклали на лопатки –  «ДФС» 3:0. Ці дві перемоги дозволили їм обігнати «Сатурн» на 1 очко. 

Волинська область

На Волині відбулися останні матчі регулярного чемпіонату в обласній суперлізі. За результатами поєдинків були сформовані чвертьфінальні пари першого раунду плей-оф. У заключному турі два останні колективи таблиці залишилися на своїх позиціях. Втім, визначною ця гра стала через те, що «Торпедо» нарешті взяло перші очки. Підопічні Анатолія Мищука у видовищному стилі виграли гольову перестрілку в протистоянні з МФК «Хорів» – 5:4. Через цю поразку команда з Локачинського району втратила можливість запобігти чвертьфінальній дуелі проти «старших братів» з «Надії». А самі чинні чемпіони області і АФЛУ лише за 16 секунд до фінальної сирени врятувалися у поєдинку з «Брендом», вирвавши нічию – 2:2. «Волиньагротех» здобув надважку перемогу. Їхні суперники з «ЛСТМ» зуміли організувати справжній камбек, зусиллями Тараса Кабанова та компанії відігравши фору в чотири голи після першого тайму. Проте, останнє слово було за ще одним бомбардиром у цьому матчі: Андрій Пушкарчук не лише оформив свій хет-трик (як і його колега-бомбардир у складі «будівельників»), а й приніс своєму колективу бронзові нагороди регулярної першості Суперліги. Такий результат «агротехівців» став можливим завдяки мінімальній  поразці «Камазу-Агро» від «Ковеля-Волині». Єдиний гол матчу у виконанні Романа Кузьміча продовжив ідеальну переможну ходу «червоних» цього сезону в усіх турнірах під егідою АМФВ: з початку кваліфікації така серія команди Романа Бірука налічує уже 12 матчів! Ще декілька матчів у такому дусі і хлопці встановлять рекорд АФЛУ за переможною серією у цьому сезоні.

Донецька область

Цими вихідними був зіграний останній тур розіграшу чемпіонату Донецької області з футзалу. У групі А відбувся матч між лідерами – «Локомотивом» і «Вікторією». Цього разу краматорська команда взяла переконливий реванш у лиманських футзалістів – 5:2. Завдяки цій перемозі «Вікторія» вийшла на першу сходинку турнірної таблиці. Тепер обом командам залишилося чекати на перенесені матчі лідерів групи В. «Святогірськ» здолав «ДДПУ», а «Сантос» – «Трудові резерви» із рахунками 9:5 і 9:7 відповідно, а «КПП КВ Водоканал» не зміг приїхати до Костянтинівни на матч із «Мікос-Укропом» і зазнав технічної поразки. Залишилося лише два догравання, які будуть зіграні посеред тижня, після чого настане час «Фіналу чотирьох», в якому і будуть виявлені команди, які зіграють із переможцями південної зони у Добропіллі вже на початку березня.

Дніпропетровська область

Відкривали 14-й тур зимового чемпіонату команди «РКЦ-Строй» і «ЛАД». У зустрічі першого кола з «будівельниками» підопічні Станіслава Брацилова втратили очки, і ця поразка стала єдиною невдачею команди в цьому сезоні. Саме через цю поразку колектив поступається «Катеринославхлібу» трьома очками. Під час зустрічі «ЛАД» вів 2:0, але «будівельники» знайшли в собі сили відігратися. Однак, останнє слово було за Олександром Косенком, який забив неймовірний гол у дев'ятку і встановив остаточний рахунок зустрічі – 3:2 на користь «ЛАДу». «Оранж» впритул наблизився за очками до «ЛАДу» і після перемоги останніх не мав права втрачати очки. Втім. Не варто забувати, що «Оранж» зараз має дуже щільний графік, адже це єдина дніпровська команда, яка виступає у Другій лізі чемпіонату України і, до речі, кваліфікувалася до 1/8 фіналу. Що ж до «Легіону», то з приходом гравців «ДКМ» у команди відкрилося друге дихання, але, попри дві перемоги, колектив все ще займає передостаннє місце у лізі. Раніше «Легіону» ще не вдавалося виграти у «Оранжа» у рамках чемпіонату області, але цей поєдинок зафіксував їхню перемогу з рахунком 1:0. «Вибір», що йде у середині турнірної таблиці, розбив «Ураган», що міцно закріпився на останній сходинці – 7:1. Закривали тур «Тайфун» і «Катеринославхліб». Минула їхня зустріч завершилася нічийним результатом, але цього разу «пекарі» не залишили суперникам шансів – 7:4.

Огляд Першої ліги від Олени Шпакової:

У першій лізі минулих вихідних було зафіксовано дві нічиї. «ДДХ», який вважався фаворитом матчу, не зумів вирвати перемогу в «Омеги», завершивши поєдинок з рахунком 2:2. Також і «DWT» зіграв внічию з «Дніпрообленерго», не зважаючи на те, що у суперників було два вилучення за гру. «Атлетик» впевнено обіграв аутсайдерів ліги «КБ Південне», завдяки чому вийшов на першу сходинку і тепер одноосібно очолює турнірну таблицю Першої ліги. «УкрСібБанк» реабілітувався після першої поразки в сезоні у матчі проти підопічних Станіслава Подольського, обігравши команду «АТБ» з рахунком 6:4. 

Житомир

У 16 турі житомирської Вищої ліги достроково визначився чемпіон, яким став «Атлет-Житомир». «Атлетівці» розібралися з «Коростенем» –  3:0, але достроковому чемпіонству посприяв ще й результат у паралельному матчі «енергетиків» і «пивоварів». Головний переслідувач майбутніх чемпіонів «ІнБев» забив швидкий гол, але «енергетики» постійно атакували і до перерви тричі відзначилися у воротах Євтушка. Коли рахунок став 2:4 на користь «Енергії», Михайло Соколовський вирішив рятувати ситуацію за допомогою чисельної більшості, але це призвело до фіаско – 3:8. Ця поразка не тільки позбавила «ІнБев» шансів на перше місце, а також дозволила підпустити «Енергію» на відстань двох очок. Тому, принаймні у боротьбі за срібло інтрига ожила. Також достроково визначилася команда, яка залишиться на протилежному полюсі таблиці, тобто на останньому місці. Юнаки СК «Візаж-Полісся» попри всі зусилля розпили лише мирову з «Медиком» –  4:4. Втім, «візажівці» винні самі, адже по ходу матчу вони мали перевагу у три голи. Таким чином, підопічні Шиманського втратили всі шанси на збереження прописки у Вищій лізі.

У першій лізі «Галант» крупно переміг ДЮСШ «Полісся» – 5:1 і практично приміряє на себе золоті нагороди. «ЖВІ ім. Корольова» програв «Інтертелекому» – 2:3, чим дає шанс «Кварі» і «Штурму» боротися за медалі. 

Запорізька область

Чемпіон цього сезону, певно, на радощах від дострокового завоювання цього звання несподівано вперше програв, причому це було болісно – 0:5 від «Січ Юнайтед». В нижній четвірці «Євростандарт» продовжує, якщо так можна сказати, «закріплюватися» на останньому місці. Цього разу вони програли «Лотосу» –  1:3. «Бонус» переграв «Аскон» –  4:3 і цим практично відчепив суперника від зазіхань на своє 6-те місце і має хороший плацдарм, щоб боротися за 5-ту сходинку разом з «Лотосом». 

Одеса

В одеській прем’єр-лізі «Галеон» отримав технічну поразку у матчі з «МКВ», але інші матчі відбулися. «Чорне море» відверто покуражилось перед від’їздом на другий етап Чемпіонату України 40+. Ветерани наколотили «LEX’у» цілу торбу голів, тріумфувавши з результатом 13:0 і показали, що перебувають у чудовій формі, а може ще й добряче налякали своїх майбутніх суперників. Інтригуючим очікувався матч в якому «Кодима» могла підтвердити претензії на четверте місце, але «ПСВ», що поступово повертається на звичний рівень, не залишив суперникам жодних шансів – 6:0. У матчі «YO MOYO» – «Sea Gate» зустрілися сусіди за турнірною таблицею і новачки прем’єр-ліги продемонстрували чудову гру, хоч і не реалізували багато моментів. У підсумку, «мойовці» перемогли – 4:1 і піднялися з останньої сходинки.

Полтава

У Полтаві грають по 2 матчі за вихідні і, порівняно з іншими регіонами, тут команди мають більше ігрової практики, адже зіграють під 30 матчів за сезон тільки у чемпіонаті. За 2 останні тури ФК «Андріївка» здобула 4 очки з 6 можливих і цим дозволив наблизитися до себе на відстань 3 очок ФК «Рокита», який обіграв і «ПАЛВІС» – 8:4 і свою другу команду ФК «Рокита-2» – 8:5. 

Рівненська область

На Рівненщині, як і на сусідній Волині, завершився регулярний чемпіонат. У найкращому гуморі до плей-оф підходить «Рівнегаз», який йде за чітким графіком – перемога в кожному матчі. Ми ж хочемо відзначити маленький спортивний подвиг «Derby». За 2 тури до кінця команда перебувала на 11-му місці, але завдяки двом перемогам сіла на 8-ме місце у потязі під назвою «Плей-оф». В останньому турі «Derby» розібрався з «Реалом-Рівне» – 9:5, а найвагоміший внесок у цей результат зробив Дмитро Савчук, на рахунку якого каре. Ще одна драматична історія відбулася у матчі  між «Граніт-Хіміком» і «Поліською Січчю». «Січовики» перемогли завдяки хет-трику Вадима Царьова з рахунком 4:3, але найбільше лаврів явно віддають Олександру Малиновському, який забив переможний гол з сиреною і саме він вивів «Поліську Січ» у плей-оф!

Хмельницький

От де інтриги хоч відбавляй, так це на Хмельниччині. Відразу три представники з четвірки найкращих команд за підсумками регулярного чемпіонату зазнали поразок у перших зустрічах 1/4 фіналу плей-оф. Перемогти зуміла лише «Феміда-Старлайф». Підопічні Едуарда Щепанського не залишили шансів «Соколу-3» – 7:0. Можливо, цей результат надихнув «фемідівців» на подальші звершення, адже після цього вони перемогли і у другому фінальному поєдинку Кубка Хмельницького команду «Тетра» – 2:1, що за сумою двох матчів вилилося у переконливі 5:2. Отже, «Феміда-Старлайф» вперше у своїй історії стає володарем Преміум-ліги відкритого Кубку Хмельницького з футзалу. Найближче до виходу у півфінал, окрім «Феміди-Старлайф», наблизилася «Лада», яка обіграла чинного чемпіона «Динамо-ГУНП» з рахунком 3:1.

Миколаївська область

У «вишці» обласного чемпіонату в очному поєдинку зустрілися команди, які протягом останніх років боролися за нагороди у чемпіонаті області і представляли Миколаївщину у всеукраїнських змаганнях – «ГрОМ -КУ» (Веселинове)  і «Автолокомотив» (Южноукраїнськ). Веселиновцям двічі у першому таймі вдавалося зрівняти рахунок, але южноукраїнці таки вирвалися вперед на три м’ячі. «Громівцям» довелося знімати воротаря, щоб врятувати матч, але завершилося все для них дуже сумно – 4:7. «Автолокомотив» продовжує йти за ідеальним чемпіонським графіком: 12 матчів – 12 перемог.

Тернопіль

17 лютого, у спортивному комплексі «Політехнік» відбулися поєдинки другого туру фінальної частини Тернопільської вищої футзальної ліги. У верхній п’ятірці «ДСО» спокійно переграв «Ланівці-ОТГ» – 5:1 і продовжує упевнено лідирувати, але переслідувачі з «Вікторії» не відстають. «Вікторія» не менш впевнено переграла БФ «Майбутнє сиріт» – 6:2 і відірвалася від «благодійників», а також не відпускає лідера задалеко. В нижній п’ятірці йде не менш відчайдушна боротьба за 6-те місце. Два претенденти на цю сходинку синхронно розгромили опонентів: «Віго-Острів» – «Алюр» – 6:0, а «Західхлібзбут» – «Агрон-ОТГ» – 9:5. 

Кіровоградська область

У 14-му турі Екстра-ліги ФК «Тарасівка» завдяки каре Олександра Кочури впевнено поквиталася з «Металургом» за нічию у першому колі (5:2) і мчить до дебютного чемпіонства на всіх парах, адже має фору в 6 очок на заключні 4 тури. Сам же Олександр націлений на звання найкращого голеадора, адже на його рахунку тепер 37 голів і перевага над найближчим переслідувачем у цілих 10 забитих м’ячів. «Нова поліція» намагається не відпускати конкурента і обіграла «Ельбрук» – 7:3, а також стала першою командою в чемпіонаті, яка забила більше 100 голів.

Ужгород

Саме на Закарпатті ми отримали другого учасника всеукраїнського фіналу АФЛУ, яким став «Минай». Минулого разу ми вам повідомляли, що другим став запорізький «Колесо-Центр», але хлопцям доведеться боротися за право поїхати у фінал з чемпіоном Бердянська, тож, ми дещо поспішили. «Минай» оформив чемпіонство за два тури до завершення, обігравши «Вопак» – 10:1, і таким чином, можна сказати, що взяв реванш у «Проспекта» за минулорічне друге місце. Сам же «Проспект» за шість хвилин провів чотири голи і зумів втримати переможний рахунок у грі з «Медеєю» – 4:2 і завдяки цьому повернув собі другу сходинку. «УжНУ» завдяки покеру Образцова здолав «Беркут» і все ще перебуває у перегонах за срібними нагородами.

Луганська область

Огляд подій на Луганщині від Юрія Кравченка:

Феєричні матчі подарували вболівальникам лідери обласного чемпіонату на Луганщині. У центральному двобої тижня зустрілися найсильніші на сьогодні команди Луганщини – «Щит» і «ІВТ». М’ячі почали влітати в сітку воріт вже з перших хвилин. Після розіграшу кутового удару Роман Любченко з льоту пробив в правий нижчий від воротаря кут – 1:0. До речі, це вже не перший м’яч від гравців «ІВТ», забитий у такому стилі – одразу помітно,  хто дивився Чемпіонат Європи з футзалу! «Щит» відігрався на цій же хвилині після сольного проходу Шелестинського – 1:1. Після чого протягом матчу «Щит» постійно вів гру в один-два м’ячі,  почавши відриватися в рахунку в середині другого тайму і  довів  матч  до перемоги –  9:5. Таким чином, «Щит» взяв реванш за поразку від «ІВТ» у поєдинках Другій ліги Чемпіонату України. Наступного дня «ІВТ» також втратив очки, зігравши внічию – 0:0 з середняком чемпіонату – «Лугекспертом» і збільшив відставання від «Щита» до трьох очок. Для «Лугексперта» це вже п’ята нічия в семи матчах. У боротьбі за третю сходинку кремінська «Чайка» несподівано легко розтрощила старобільський «Олімп» – 11:3, хоча і поступалася у рахунку на початку матчу.
У суперлізі боротьбу продовжать «Щит» (Сєвєродонецьк), «ІВТ» (Сєвєродонецьк), «Чайка» (Кремінна) і старобільський «Олімп». У Вищій лізі нагороди розіграють лисичанська «Шахта ім. Мельникова» і сєвєродонецькі «Луганьбудінвест», «ГУНП» і «Лугексперт». Змагання проходитимуть в одне коло зі збереженням набраних очок.

Херсон

У 16-му турі Екстра-ліги «Амалтея» розібралася з «Wezom» – 4:0 і стала недосяжною для конкурентів. Як і ужгородський «Минай», херсонці стали чемпіонами за два тури до завершення чемпіонату і разом з ужгородською командою можуть починати готуватися до участі у всеукраїнському фіналі АФЛУ. А ось боротьба за срібні і бронзові нагороди в останніх турах розгориться не на жарт, адже на два комплекти претендують одразу 4 команди: «Арсенал» (Очаків), «Динамо-Заїр», «Стелс» і «Ансерглоб». У 16-му турі якраз ці 4 команди і зустрічалися між собою: «Ансерглоб» виявився сильнішим за «Динамо-Заїр» – 2:1, а «Арсенал» розгромив «Стелс» – 5:2 і поки що посів другу сходинку таблиці. 

Київ

Схоже, що чинний чемпіон столиці «Альтернатива» вирішив додати інтриги у чемпіонат, коли вже здавалося, що їй нема звідки взятися. «Зелені» у другому турі поспіль втрачають очки, граючи внічию. У 14-му турі вони не змогли перемогти «SKIDKу» – 3:3. «Чумацький шлях-Academica», хоч традиційно і програв, проте зумів зберегти обличчя – лише 2:5 від 2Т /ТСП-Трансбуд/. «PARTIZAN» робив усе, що міг у матчі проти претендента на бронзу «Атлетика» і навіть вів у кінці – 4:3, але все одно поступився – 4:5. Схоже, що підопічним Листопада одного походу до церкви буде замало, щоб хоч якось почати здобувати очки (перемогу з «чумаками» не рахуємо). «RED» нокаутував «Budmonster-Akvilon» – 5:1 і здобув третю поспіль перемогу, але хоча б до боротьби за бронзу «червоним» ще далеченько.

У Лізі А Першої ліги відбувся центральний матч туру між головними фаворитами на перемогу – «Епіцентром К3» і «No Motors». «Будівельники» перемогли – 3:1 і ця звитяга дозволила їм відірватися від переслідувачів на 3 очки. «Viatec» здобув вольовий розгром над учасником Кубка України – «Aнреал-Atrix» – 6:2, а «Конструктив» Станіслава Гончаренка нарешті зміг набрати перші бали на груповому етапі у протистоянні з «DITAК» – 1:1.

Андрій Гулій, прес-служба АФЛУ

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!