Аматорський вікенд. Сезон 2017/18. Випуск 6

Відбулися чергові тури аматорських змагань.

Бердянськ
На вихідних у Бердянську встигли відіграти 3-й і 4-й тур чемпіонату. Без очок досі залишається «Агротранс-Гермес», якому буде важко виправити поточне турнірне становище. Без втрат йдуть аж три команда, однак «АЗМОЛ» і «Вектор» зіграли по 4 матчі, а «Джон Гріевз» – лише три. Основна боротьба за «золото» розвернеться між цими трьома командами.

Вінниця
У 6-му турі Вищої ліги всі фаворити здобули перемоги, тож, уся увагу була прикута до протистояння лідерів – «Енергетика» і «Сатурна». Команди уболівальників не розчарували. По ходу другого тайму «енергетики» програвали 2:3, а після вилучення Юрія Онищука залишилися в меншості, втім за в цей час їм вдалося зрівняти рахунок – 3:3! Проте, останнє слово у матчі було за «Сатурном», який забив вирішальний м’яч за 12 секунд до фінальної сирени. Таким чином, «Сатурн» переміг – 4:3 і очолив турнірну таблицю, обійшовши «Енергетик» на одне очко. Також окремо відзначимо, що ще один претендент на найвищі місця «Володимир» після розформування «Юні-Ламану» дозаявив шістьох гравців одеситів: Ігоря Фещенка, Вадима Циню, Андрія Долгорука, Максима Коптєва, Володимир Кудимова і Бесіка Мікаю. Поки що «Володимир» з одеським десантом розташувався на 4-му місці, але має гру у запасі.

Волинська область
У 4-му турі Суперліги відбувалася битва титанів – чемпіон АФЛУ «Надія» зустрічалася з непереможним «Ковелем-Волинню». Треба сказати, що ще в кваліфікації зустріч між цими командами завершилася на користь колективу із залізничного міста – 4:0. Цього разу хорівчани знову поступилися практично без шансів – 1:4. Ковельчани продовжують впевнено утримувати першу сходинку турнірної таблиці. «Волиньагротех» переміг досі безочокове «Торпедо» – 4:2 і зумів потіснити «Надію» з 2-го місця.

Дніпропетровська область
У Суперлізі провели останній тур першого кола. Нещодавній лідер турнірної таблиці «РКЦ-БУД» зазнав третьої поразки поспіль. На цей раз кривдником виступив «Тайфун» – 3:5. Після цієї чорної смуги «будівельники» опустилися аж на 6-те місце. Також у турі зустрілися команди, що обіймали 2-гу і 3-тю сходинки таблиці – «ЛАД» і «ДКМ». Завдяки єдиному голу Олександра Шмиговського перемогу святкував «ЛАД» і продовжує переслідувати «Катеринославхліб». «Пекарі», у свою чергу, без проблем розібралися за аутсайдером – «Легіоном» 5:0.

У Першій лізі теж закривали перше коло. Доволі несподіваний лідер «УкрСибБанк» приймав «Vitesse», що йшов другим. Весь матч точилася запекла боротьба, а у другому таймі за нічийного рахунку команди почергово намагалися розіграти більшість і навіть вилучення капітана «банкірів» Олександра Луговика не привело до зміни рахунку – бойова нічия 2:2. На початку сезону «Атлетик» показував не кращі результати, але останнім часом набрав оберти і в цьому турі обіграв «DWT», завдяки чому вискочив аж на 2-гу позицію у турнірній таблиці.

Житомир
12 тур Вищої ліги Житомира подарував глядачам центральний матч другого кола і сенсацію місцевого значення. У матчі головних претендентів на «золото» «Атлет-Житомира» і «ІнБев» було забито більше м’ячів, ніж у першій зустрічі, але результат залишився незмінним – перемога «атлетів» – 3:2. Тепер «Атлет-Житомир» має перевагу в 5 очок над «пивоварами» і чомусь здається, що за 6 турів до завершення він її не розтринькає. «Енергія» не змогла використати шанс піднятися на другу сходинку і програла свій матч аутсайдеру «Медику», який до того ж грав без воротаря – 3:4. Завдяки цьому «Медик» піднявся на 9-ту сходинку і опустив на дно турнірної таблиці «Візаж-Полісся».

У Першій лізі нагорі таблиці з кожним туром боротьба стає все запеклішою. «Галант» подолав опір «Авіатора» – 7:3, а футзалісти «ЖВІ ім. Корольова» розібралися з другою командою «ІнБева» – 3:1. Цей дует з 28 очками лідирує у турнірному заліку. «Штурм-Полісся» розбив «Актив-Агро» – 9:1 і лише одним очком поступається лідерам, тож , все найцікавіше на нас очікує попереду.

Закарпатська область
8-й тур Суперліги Ужгородської футзальної ліги був вкрай насиченим на події. Зрозуміло, що окремо стоїть поєдинок «Минай» – «Алекс» про який варто почитати окремо. Дива трапляються і це довів «Беркут», який завдав першої у сезоні поразки «Проспекту» 7:4, таки чином на верхівці таблиці відбулася зміна караулу і першу сходинку тепер посідає «Минай». Як ми й передбачали в анонсі, «Радванка» зуміла «підсунути свиню» молодим хлопцям з УжНУ і завдяки голу Івана Скунзяка за 20 секунд до закінчення матчу перемогла 5:4. Ця поразка остаточно відчіпляє «студентів» від можливих зазіхань на золото.

Запорізька область
У 12-му турі Прем’єр-ліги «Січ Юнайтед» познущався над «Асконом» – 11:4 і головним на цьому святі результативності був Бойченко, який зробив пента-трик. Але головні події відбувалися в іншому матчі. «Колесо-центр» несподівано перервало свою феноменальну серію з 11 перемог поспіль на «Бонусі», який грає під настрій. Як ви зрозуміли, цього разу настрій у «бонусівців» був що треба. Під кінець матчу «автомобілісти» «горіли» 0:3, але ледь не здійснили героїчний порятунок і не перемогли – 3:3. Втім, з турнірної точки зору ця нічия ні на що особливо не вплинула. Однак, є й неприємний момент – один з лідерів чемпіонату «АРПИ-2» знявся зі змагань.

Київ


У 11-му турі Вищої ліги ніхто нікого нічим не здивував, хіба що 14 пропущених «Чумацьким шляхом-Academica» м’ячів від «Джуніорс» виглядають певним надлишком. Два столичні кубкові герої зустрілися в очному поєдинку і чергову перемогу прогнозовано здобула «Альтернатива». «RED» пав перед «зеленими» з рахунком 4:8, але нагадаємо вам, що у чемпіонаті Києва у «червоних» значно слабкіший кадровий потенціал, ніж у Кубку України. «PARTIZAN» як не старається, а все ніяк не може вийти з крутого піке – чергова поразка, на цей раз від «BudmonsteR-AKVILON» (3:4). «Атлетик» зіграв в нічию зі «SKIDKA» – 3:3 і схоже, що попрощався з боротьбою навіть за срібні нагороди.

У Першій лізі Києва нарешті завершився відбір. За його підсумками в лігу А проходять «Епіцентр К3», «Анреал-Atrix», «Конструктив», «No Motors», «Viatec» і «ŠKODA».

Луганська область
У чемпіонаті Луганщини варто відзначити важку перемогу сєвєродонецького «Щита» над командою ГУНП - 7:6 і впевнену перемогу старобільського «Олімпа» над сєвєродонецьким «Луганьбудінвестом» – 3:0.

Одеса


В 11-му турі Прем’єр-ліги чемпіон міста – «МКВ» не зміг обіграти новачка найвищого дивізіону «Sea Gate». Матч між цими командами завершився нічиєю – 1:1. «LEX», який перебуває на передостанньому місці відвантажив цілих 5 голів у ворота «ПСВ», але цього не вистачило навіть для нічиєї. По ходу матчу «нідерландці» перемагали 6:2, але «андердоги» знайшли в собі сили звести відставання до мінімуму – 6:5, однак потім пропустили ще раз. Як підсумок – 7:5 на користь ПСВ.

Полтава
У Полтаві завершився 1-й етап змагань. Відзначаємо успіх ФК «Рокита», яка посіла 3-тє місце за підсумками першого етапу і їхній дубль – «ФК Рокита-2», який тільки за додатковмими показниками опинився четвертим.

Рівненська область
У 7-му турі Першої ліги беззаперечному лідеру «Рівнегазу» довелося дещо помучитись з «Реалом-Рівне», але ці муки завершилися черговою перемогою – 5:4. Таким чином, «газовики» продовжують утримувати пальму першості. Костопільчани, до речі, спокійно обіграли одного зі своїх конкурентів – «Рівне-112» – 5:0. «Комфорт-Сервіс» скористався цією ситуацією і завдяки звитязі над «Штангою» – 6:1 піднявся на третє місце, втім, має на один зіграний матч більше, ніж суперники за групою лідерів.

Херсон
У 12-му турі Екстра-ліги один з лідерів після першого кола «Wezom» подовжує спускатися вниз турнірними щаблями. На матч проти «Ансерглобу» вони виставили лише 5 гравців, але провели непоганий матч і продемонстрували, що навіть за таких умов можна на’язувати боротьбу. Однак, «Ансерглоб» таки переміг – 3:2. Чемпіон минулого сезону «Стелс» приймав аутсайдера – «Фенікс». Здавалося б, що в цьому матчі все буде передбачувано, особливо коли після першого тайму рахунок був 4:0 на користь фаворита, однак «Феніксу» вдалося за хвилину забити тричі!. Інтрига відродилася, але «невидимі» на досвіді зуміли загасити пожежу і довели матч до перемоги – 6:3.

Хмельницький
Центральний матч 10-ого туру, в якому зустрічалися «Helpix» та «Лада»,. Долю гри вирішив єдиний забитий м’яч у виконанні Косяка, який стався на 51-ій хвилині зустрічі. «Helpix» залишався другим і утримує свої ворота «сухим» вже два матчі. «Лада» після цієї поразки опустилася з 4-ої на 6-ту позицію. Значно цікавіше пройшов матч інших команд з групи лідерів – «Сокола-3» і «Динамо-ГУНП». Третя команда екстра-лігового «Сокола» вела 4:2, але за хвилину до кінця матчу пропустила втретє, за 11 секунд до кінця вчетверте, а за 4 секунди до кінця – вп'яте! Справжнім героєм зустрічі став «динамівець» Колесников, який оформив каре. «Динамо-ГУНП» зберегло за собою третю сходинку турнірної таблиці і за три тури до завершення регулярного чемпіонату здобуло путівку у плей-оф. «Феміда-Старлайф» не залишила шансів «Тетрі» – 7:2 і продовжує утримувати першу сходинку.

Андрій Гулій, прес-служба АФЛУ

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!