Аматорський вікенд. Сезон 2017/18. Випуск 9

Відбулися чергові тури аматорських змагань.

Бердянськ

Інтрига у визначенні найсильнішої команди міста збереглася до заключного туру. В останньому турі володаря титулу чемпіона визначать в очній грі «АЗМОЛ» і «Вектор». Обидві команди пройшли турнірну дистанцію без втрат. Головним матчем 9 туру чемпіонату стало протистояння «Вектора» і «Джона Грієвза». У разі позитивного для себе результату гравці «Джона Грієвза» могли скоротити відставання від суперника до мінімального і зберігали шанси на друге місце. Але «грієвзівці» домогтися бажаного не змогли і поступилися з результатом 1:4. Інший претендент на золоті нагороди – «АЗМОЛ» - в обох турах (9-му і 10-му) не помічав своїх суперників, здобувши впевнену перемогу над «Агротранс-Гермес» – 6:0 і «Квадратним метром» – 5:0.

Вінниця

У центральному матчі туру «ДФС» не зміг нічого протиставити «Енергетику», поступившись з рахунком 2:7, тож «енергетики» продовжують посідати друге місце відстаючи від лідера на один пункт. Очолювати таблицю продовжує «Сатурн». У цьому турі набрати три очки лідеру не зміг завадити «Яско2» – 2:7. Після декількох вдалих матчів від «Техно+» очікувалася серйозна протидія «Володимиру», але не зважаючи на всі старання «технівці» програли – 0:5. «Плейтика» досі залишається без очок і в цьому турі зазнала серйозного удару від «Вінниці» – 2:12.

Волинська область

У 6-му турі Суперліги визначився переможець регулярного чемпіонату. Попри дубль Тараса Кабанова «Ковель-Волинь» розібрався з його ЛСТМ – 6:3. Ковельчани достроково посіли перше місце і можуть з оптимізмом дивитися у плей-оф. Чинний аматорський чемпіон України «Надія» вдруге поспіль не виграла регулярний чемпіонат, однак забезпечила собі друге місце у таблиці, обігравши луцьке «Торпедо» з рахунком 2:0. Лучани, до речі, вже другий сезон у Суперлізі не можуть здобути жодного очка.

Донецька область

У 9-му турі чемпіонату у групі А лідери проблем не мали і якщо у «Вікторії» від слова взагалі (технічна перемога 5:0), то «Локомотиву» довелося трохи напружитися проти ДДПУ – 9:1. У групі Б центральний матч туру «Конкорд» – «Мікос-Укроп» було перенесено і «Локомотив 45+» використав цей шанс, здолавши «Сантос» – 6:2, таким чином зрівнявшись за очками з другим місцем.

Дніпропетровська область

У Суперлізі відбувся спарений тур і тільки «Оранж» здобув перемогу як у перший, так і в другий ігровий день, причому в обох матчах з рахунком 3:1. Завдяки цьому «помаранчеві» знову повернулися на третю позицію у турнірній таблиці. «Легіон» почав, нарешті, набирати обертів. Після того як «Легіон» дозаявив двох гравців «ДКМ», і відразу здобув першу перемогу, колектив поповнив свої ряди ще одним «дкмівцем» Валентином Сопільняком. Сопільняк вже на перших хвилинах матчу проти «Тайфуна» забив дебютний гол за нову команду, і за підсумком зустрічі підопічні Тараса Дудка здобули суху перемогу 4:0. Однак, у другий ігровий день колектив не зумів повторити свій успіх і поступився команді «РКЦ-Строй» з рахунком 2:5. До речі, «Тайфун» став єдиною командою, яка не здобула очок у спареному турі. Варто відзначити, що вперше в цьому календарному році на майданчик вийшов головний тренер збірної України Косенко Олександр, тільки вже у складі нової команди – «ЛАД».

У Першій лізі значно змінилася ситуація у турнірній таблиці після минулих вихідних. Головною подією спареного туру стала перша поразка «УкрСиббанку» у цьому сезоні. Колектив поступився «Атлетику» з мінімальною різницею в рахунку. Попри те, що «банкіри» не програли жодного матчу за попередні 12 турів, ця поразка опустила їх відразу на четверту сходинку. Дуже вдалими вихідні видалися для команд «Атлетик» і «Vitesse», адже колективи здобули по дві перемоги поспіль.

Житомир

Поки «Атлет-Житомир» мав паузу, його головний конкурент «ІнБев» познущався з юних гравців «Візажу-Полісся» – 6:0, а особливо непривітним до молодого покоління виявився Дмитро Вакула, який зробив покер. Таким чином «пивовари» зрівнялися з «атлетами» за кількістю набраних очок, але у останніх ще є матч у запасі. «Енергія» «перечепилася» у матчі з «Грантехом» – 3:3 і схоже, що відчепилася від боротьби за золото. «Медик» обіграв «Форцу» – 5:3 і отримав шанс поборотися за місце в середині турнірної таблиці.

У Першій лізі відбулася заруба між «ЖВІ ім. Корольова» і «Штурмом-Полісся». «Штурмівці» перемогли 4:2 і піднялися на 2-гу сходинку, але у них на цілих дві гри більше. Поки конкуренти з’ясовували стосунки в очному матчі, «Галант» не без проблем здобув потрібні три очки у матчі з «ІнБев-2». «Пивовари» і виходили вперед, і зрівнювали рахунок, але пропустили третій гол і вирішили зіграти з п’ятим польовим, що вилилося у підсумкову поразку – 2:5.

Запорізька область

Як ми вже писали у рубриці «Візитка АФЛУ» у Запоріжжі ккоманди перм'єр-ліги розділилися на верхню і нижню четвірку, але через зняття зі змагань «АРПІ-2» у турі замість 4 матчів відбувається лише 3, тобто 2 у нижній четвірці і один у верхній. Дива не сталося і «Колесо-Центр» здобув свою 14-ту перемогу у 15 турах і достроково став чемпіоном, а також другим учасником Всеукраїнського фіналу АФЛУ. «Січ Юнайтед» отримав свої три очки за технічну перемогу над привидом «АРПІ-2» і вже на 7 очок випереджає «ГлавДомСтрой», тож, мабуть, і зі срібним призером все вже практично зрозуміло. Внизу «Аскон» розібрався з «Євростандартом» – 3:1 і відштовхнувся від дна і принагідно й самих «стандартівців». «Бонус» обіграв «Лотос» з рахунком 3:1 і після цього поклав око на 5-те місце «квіткових».

Одеса

Доки дует лідерів відпочивав, 14-й тур Прем’єр-ліги пройшов під знаком прогнозованих розгромів, які здобули їхні переслідувачі. Гранд ветеранського футзалу України «Чорне море» каменя на камені не залишив від новачка найвищого дивізіону – «Sea Gate». Воротар «чорноморців» Костянтин Стародубовський почав бомбардувати володіння суперників здалеку і двічі його партнери результативно підправляли ці спроби, ну а загалом в кожному таймі забили супернику рівно по 4 м'ячі – 8:0. Таким чином, «чорноморці» навіть зрівнялися за очками з «Епіцентром К Таїрова». ПСВ взяв впевнений реванш у «YO MOYO» за сенсаційну поразку від них у першому колі – 7:2, а «Галеон» переміг «LEX» – 5:1 і дуетом з «нідерландцями» міцно закріпився в середині турнірної таблиці.

Полтава

У Вищій лізі полтавського краю провели спарений тур і таки у 6-му турі беззаперечний лідер ФК «Андріївка» втратила два очки, зігравши внічию з «Рокитою» – 3:3. Але загалом «андріївці» поки що можуть не переживати, оскільки мають фору в 6 очок над дуетом переслідувачів ФК «Рокита-2» – «Легіон».

Рівненська область

На Рівненщині як у справжньому трилері всю інтригу вирішили зберегти на останній тур регулярного чемпіонату. За підсумками 10-го туру визначилася верхня трійка – «Рівнегаз», який поки що всіх перемагає, чинний срібний призер АФЛУ «Свиспан-Костопіль», пожежники з «Рівне 112» і команда, що вилітає – «Сантос». Для «Комфорт-Сервіса», «Реалу-Рівне» і «Граніту-Хіміка» навряд чи щось кардинально зміниться, а от далі на нас чекає найцікавіше – одразу 5 команд в останньому турі будуть боротися за два місця у плей-оф, що залишилися. А невдаха цієї боротьби відправиться грати стиковий матч за місце залишитися у Першій лізі, тож наступний тур обіцяє бути дуже гарячим.

Хмельницький

Найбільшу інтригу перед останнім туром «регулярки» дивізіону 1 преміум-ліги представляло те, кому ж дістанеться остання вакантна путівка у плей-оф. Теоретичні шанси заскочити на останню сходинку потяга, що від'їжджав, зберігали відразу п’ять колективів. Доля путівки вирішилася у стартовій грі туру, в якій «Кардіфф-Прикордонник» здолав «Beerlogу» з рахунком 4:2. У центральному матчі за третю сходинку табелю про ранги зійшлися «Хмельницькі делікатеси» і «Динамо-ГУНП». У матчі відбувалися справжні гойдалки з обопільними шансами, але «динамівці» вийшли переможцями з цієї битви – 4:2. У грі останньої та першої команд інтриги, на жаль, не вийшло: «Helpix» невимушено переграв «Ротор-2» – 7:3 і став володарем Кубка Ліги. Що цікаво, підопічні Ігоря Глушка встановили справжнє досягнення, оскільки лише команді «Helpix» за усі п’ять сезонів у найсильнішому дивізіоні преміум-ліги вдалося пройти шлях до перемоги у «регулярці» без поразок.

Миколаївська область

На Миколаївщині відбувся лише один матч у Вищій лізі. Южноукраїнський «Рятівник», який з останніх сил намагається залишити останнє місце, завдяки голу Бобока здобув життєво важливу мінімальну перемогу – 1:0 над своїми земляками з «Ю-35».

Тернопіль

10 лютого у спортивному комплексі «Політехнік» відбулися поєдинки фінальної частини Тернопільської вищої футзальної ліги. Нагадаємо, що команди розділилися на дві групи, які ведуть боротьбу за 1-5 і 6-10 місця. У верхній п’ятірці «ДСО» обіграв «Арсенал» впевнено тримається на вершині з 5-очковою перевагою над найближчим конкурентом. «Вікторія» і «Ланівці-ОТГ» розписали захопливу нічию 4:4. А от у нижній п’ятірці голів забили в рази більше. Один з лідерів «низів» «Західхлібзбут» обіграв «Алюр» – 8:6, а їхні переслідувачі з «Віго-Острів» ще більш серйозно «насолили» «Агрону-ОТГ» – 12:4.

Кіровоградська область

У 13-му турі Екстра-ліги лідер перегонів ФК «Тарасівка» зустрічалася з одним із своїх переслідувачів – ФК «Новоукраїнка». На цей раз Раміс Мансуров до Тарасівки не приїжджав зате у їхньому складі грає Антон Клушин, який цей сезон мав проводити у складі «Кардиналу-Рівне», але обрав інший розвиток кар'єри. «Тарасівці» у важкій грі перемогли – 3:2 і розбили усі надії своїх суперників у боротьбі за перше місце. Найближчий переслідувач лідера – «Енерго» зіграв внічию з «Ельбруком» – 5:5 і віддав це звання «Новій поліції», яка не помітила «Металург» – 5:0.

Ужгород

У головній зустрічі туру «Минай», як і у матчі першого кола, здобув доволі легку перемогу, відвантаживши вісім м’ячів ужгородським студентам, які спеціально до цього поєдинку дозаявили Ільковича та Образцова. У підсумку УжНУ склав зброю з рахунком 3:8, а Михайло Кополовець потішив персональних уболівальників хет-триком. «Проспект», хоч і підійшов до звітного поєдинку лише з однією заміною, проте все одно переміг. «Вопак» зумів перемогти за підсумками першого тайму, але у другій половині гри «проспектівці» за чотири хвилини провели три голи і вирішили все на свою користь.

Луганська область

На Луганщині провели лише один матч: «Щит» несподівано втратив очки, зігравши внічию 5:5 з «Шахтою ім. Мельникова».

Херсон

В Екстра-лізі «Амалтея» на всіх парах летить до чемпіонства. Цього разу на заваді не зміг стати очаківський «Алектор» – 8:5. Переслідувачі в особі «Динамо-Заїр» («розбомбив» «Фенікс» – 10:2) і «Стелса» (розібрався з «Продексімом-2» – 4:0) попри перемоги навряд чи перебувають у чудовому гуморі, враховуючи форму «Амалтеї» і відставання від лідера у цілих 7 очок.

Андрій Гулій, прес-служба АФЛУ

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!