Елітний фінал АФЛУ. Хроніка першого ігрового дня (зал № 2)

"Володимир" - "УжНет" - 5:1    
Голи:
Зубко, 2, 4, Фурман, 14, Татарчук, 15, Шпак, 20 - Гулаков, 17.

Віце-чемпіони та володарі Кубка Вінницької області з "Володимира" уже з перших миттєвостей зустрічі почали показувати, хто на полі не лише номінальні господарі. А ознаменувався початок гри "дублем" у виконанні Олександра Зубка: спочатку один з лідерів команди з Тиврова потужним ударом поклав м'яч у дальній кут після розіграшу аута, а на четвертій хвилині матчу без шансів для голкіпера "УжНета" розрядив свою "гармату" під час виконання штрафного удару - 2:0. Ужгородська команда намагалася чинити гідний супротив, однак з гучною підтримкою уболівальників гравці "Володимра" не лише успішно захищалися, а й набагато гостріше виглядали під час своїх контратак. Втім, до перерви, нікому із суперників відзначитись більше не вдалося.

Після перерви "біло-сині" знову взялися "за своє"з перших секунд після свистка арбітра. Найактивніше обстрілював ворота суперника Максим Фурман - і на 14-й хвилині саме він завершив комбінації своєї команди влучним ударом поміж ніг кіперу "УжНета". А вже за хвилину номінальні господарі майданчика розіграли класичний футзальний штрафний: Олександр Зубко прострілив, а Віталій Татарчук замкнув дальню стійку - 4:0.  Футзалістам із Закарпаття удалося на якусь мить повернути інтригу в матчі після дещо курйозного гола Олександра Гулакова, який скористався неузгодженістю у діях захисту та кіпера "Володимира". Втім, на 20-й хвилині Тарас Шпак  реалізував чергову атаку своєї команди та поставив крапку у протистоянні. 5:1 - "Володимир" робить перший крок до перемоги у своєму квартеті.

"Коростень" - "Чайка" - 4:2
Голи:
Черепанський, 6, Миколайчук, 16, Козленко, 18, Джус, 22 - Кучирка, 20, Коваленко, 24

У іншому протистоянні квартету "С" команди протягом доволі довгого часу розкачувались та "притиралися" одна до одної. При цьому, доволі довго довелося чекати на першу стовідсоткову нагоду для взяття воріт. Нагоду, яка у підсумку завершилася голом "Коростеня": Ігоря Черепанського відправили у швидкий відрив, а вже він ефектно перекинув м'яч через голкіпера, який кидався у ноги. Після цього обидва колективи лише збільшували ігровий темп, однак і у захисті спрацьовували на "відмінно" (іноді й навіть ціною тактичного фолу). Тож, до перерви змінити рахунок на табло не вдалося нікому із опонентів.

Після перерви гравці "Чайки" почали дещо підтискати суперників, однак замість бажаного взяття воріт пропустили у свою рамку: Андрій Миколайчук потужним вистрілом з гострого кута від дальньої стійки подвоїв перевагу своєї команди. А вже за дві хвилини напроти назви "Коростень" на табло горіла "трійка": атаку другим темпом точним добиванням закінчив Євген Козаренко. Гостям турніру з Кременої довелося активізуватися ще більше, і це принесло плоди: на 20-й хвилині гри відзначився Данило Кучирка. Втім, зовсім скоро інтригу у матчі точним ударом вбив Сергій Джус - 4:1. До честі гравців "Чайки", понви не здалися і на останній хвилині зустрічі забили гол престижу зусиллями Тараса Коваленка.

"Чорне море" - "Тартак" - 8:0
Голи:
Стародубовський, 4, 9, Загородний, 12, 22, 24, Побережний, 18, Пилипів, 19, Ятло, 23

Чинні переможці Елітного фіналу АФЛУ з Одеси у першому поєдинку особливого спротиву не зустріли. Інтрига у поєдинку трималася до кінця першого тайму: протягом довгого часу єдиним взяттям воріт у матчі був гол воротаря "Чорного моря" Костянтина Стародубовського. А на 9-й хвилині перший номер досвідченої команди підступним ударом з центра майданчика вдруге не залишив шансів колезі з Дрогобича. Підсумував першу половину гри точний удар у ближній кут від Дмитра Загородного. Після перерви гравці "Тартака" ще намагалися відіграти фору, яку дали іменитим на аматорському рівні опонентам, однак у середині тайму пішли хаотично грати п'ять польовихз, і пропустили одразу двічі - від Євгена Побережного та Федора Пилипіва. До кінця поєдинку дрогобицькі гравці продовжили гнути свою "відкриту лінію", однак наразилися на ще три покарання від суперника, а сам забити так і не змогли. 8:0 - переможний початок "Чорного моря". А от "Тартаку" батьківщина однойменного співочого гурту приготувала смачнющий перший блін цьогорічної "елітки"...

"Насосенергомаш" - "Шахтар" - 1:2
Голи:
Новіков, 11 - Суровцев, 9, Коваленко, 15

Звітна гра виправдала усі очікування щодо цікавого, рівного та безкомпромісного протистояння. Хоча роль своєрідного контролера зустрічі з перших хвилин на себе взяла команда з Дніпра, і голкіперу "Енергомашу" Артему Огієнку одразу довелося демонструвати усю свою майстерність, аби врятувати команду від швидкого пропущеного гола. У середині тайму до порятунку сумського колективу почали підключатися подруги воротаря - стійки, а на 9-й хвилині не врятували і вони. Під час розіграшу штрафного "шахтарі" викотили "кулястого" на Євгена Суровцева, який упевнено "розстріляв" ворота номінальних господарів гри. Втім, уже за дві хвилини дніпровський гравець Дмитро Козленко порушив правила на підступах до власної карної зони, а капітан "Насосенергомаша" Олег Новіков низовим ударом проткнув ліс ніг захисту суперника зі штрафного - 1:1.

Кульмінація матчу настала у середині другого тайму, коли Владислав Коваленко знову вивів уперед "Шахтар". Після цього футзалісти із Сум змусили опонентів притиснутися до власних воріт, однак до стовідсоткових загроз воротам команди з Дніпра до кінця матчу справа так і не дійшла. А це означало, що у наднапруженому протистоянні нелегку перемогу здобув усе-таки "Шахтар".

"Чайка" - "Володимир" - 6:3
Голи:
Кошелєв, 2, Р. Савченко, 11, Кучирка, 12, 17, Коломойко, 16, Коваленко, 24 - Фурман, 16, 24, Татарчук, 20
Вилучення: Олександр Зубко (В), 16

У другому матчі гравці "Володимира" сподівалися повторити успіх гри проти "УжНета", а гравці "Чайки", у свою чергу, реабілітуватися за поразку. Краще вийшло у других - уже в дебюті зустрічі вони приголомшили суперників постійними хвилями власних атак, одна з яких завершилася голом Геннадія Кошелєва. Юлижче до середини тайму команда з Вінничини прокинулася і забігала. Номінальні гості гри почали створювати гольові моменти, однак замість того, щоб забити ще раз вийняли "кулястого" з сітки власних воріт: після передачі Данила Кучирки у швидкій атаці забив Роман Савченко - 2:0. Градус протистояння виріс ще більше, коли гравці "Чайки" догралися до шостого командного фола. Утім, дабл-пенальті реалізувати Максиму Фурману не вдалося, а от його візаві - Кучирка - разом з сиреною на перерву довів перевагу колективу з Кременої до розгромної.

Як виявилося, у цьому поєдинку усе лише починалося. Максиму Фурману вдалося відзначитися з гри - він реалізував вихід тет-а-тет з кіпером суперників. До кінця гри залишалося цілих вісім хвилин, однак чи то забитий гол надто розслабив гравців "Володимира", чи ще за якоїсь причини, але замість омріяного "камбеку" вони отримали швидкі два голи від Дмитра Коломойка та все того ж Кучирки. На додачу до цього, біло-сині втратили Олександра Зубка, який отримав вилучення від арбітра (щоправда, одразу після цього Кучирка й забив свій другий у матчі гол, який і вирівняв склади команд). Після цього Фурман не реалізував ще один пенальті - тепер шестиметровий - чим майже позбавив свій колектив надій на успішний результат. Зусиллями Олексія Татарчука та того ж Фурмана (тепер зі штрафного) два м'ячі відквитати вдалося, однак ще один гол Тараса Коваленка наприкінці зустрічі встановив кінцевий рахунок та зафіксував несподіваний тріумф "Чайки" у протистоянні з фаворитами групи "С".            

"УжНет" - "Коростень" - 2:6
Голи:
Калітула, 9, аг, Оніщук, 23 - Козаренко, 5, 18, Миколайчук, 16, 23, Джус, 21, 22

Незважаючи на майже рівну кількість фолів, на фоні матчу "Чайки" та "Володимира" цей поєдинок був своєрідним заспокійливим засобом. Обидві команди підійшли до гри з повною обережністю, тож гол Євгена Козаренка на 5-й хвилині гри був справжньою знахідкою, яка мала б оживити цю зустріч. Закарпатські футзалісти пішли уперед та навіть притиснули суперників до власної карної зони, і логічним завершенням такого періоду став автогол Валентина Калитули, який і сформував рахунок першого тайму - 1:1.

На відміну від іншого матчу цієї групи, тут до справжньої несподіванки було не так близько. У другому таймі гравці "Коростеня" включили інші швидкості, і у швидкому відриві Андрій Миколайчук знову змусив капітулювати голкіпера "УжНета", а вже за дві хвилини дубль оформив Козаренко - 1:3. Гостям з Ужгорода не бракувало старання та мотивації, однак точність та майстерність ніяк не давала їм можливості наздогнати суперників у рахунку. А швидкий "дуплет" Сергія Джуса протягом однієї хвилини вирішив долю матчу: до його кінця обидва колективи обмінялися голами, а фінальний свисток зафіксував впевнений успіх "Коростеня", який вийшов у одноосібні лідери своєї групи.  

"Шахтар" - "Чорне море" - 3:4
Голи:
Козленко, 8, Астраханцев, 18, Лазаренко, 24 - Пилипів, 5, Гірка, 15, Коваленко, 16, аг, Стародубовський, 21.

Матч лідерів групи "А" після першого туру обіцяв бути цікавим, і такі очікування виправдав повністю. Уже у дебюті гри одесити почали активно насідати на володіння суперників зі звичним активним підключенням свого голкіпера Костянтина Стародубовського, однак дніпряни були готові до такого розвитку подій, і ледь не покарали фаворитів змагань за неохайні розіграші. Утім, гравці "Чорного моря" таки досягли свого: Побережний до кінця поборовся у карній зоні суперників та викотив на Пилипіва, якому залишалося влучити у порожню рамку. Уже за три хвилини Олександр Гірка міг рахунок подвоїти, однак не замкнув дальній кут, а у відповідь гравці "Шахтаря" підтвердили відоме спортивне правило - Дмитро Козленко впевнено реалізував вихід один на один. 1:1 - з таким рахунком команди пішли відпочивати.

У другому таймі одесити продовжили гнути свою лінію, і це принесло результат, спочатку Гірка таки відзначився заьитим м'ячем та замкнув простріл партнера з флангу. А менш ніж за хвилину після цього Владислав Коваленко з "Шахтаря", перериваючи передачу на порожній кут, зрізав "кулястого" у сітку власних воріт - 1:3. Дніпряни логічно пішли грати у п'ять польових і доволі швидко відквитали один гол зусиллями Сергія Астраханцева, який замкнув стійку після прострілу партнера. "Шахтар" продовжував свої намагання відігратися, однак нарвався на гол з вибивання Стародубовського. А до кінця гри футзалісти з Дніпра встигли забити лише раз - пенальті на останній хвилині реалізував Михайло Лазаренко. 3:4 - найбільш напружене та цікаве протистояння дня на другому майданчику залишилося за чинними переможцями Елітного фіналу.

"Тартак" - "Насосенергомаш" - 2:7
Голи
: Биків, 1, Берегуляк, 22 - Таран, 4, 8, 13, Новіков, 7, Супрун, 9, Єлшанський, 16, Слепець, 21
Вилучення: Андрій Сливка (Т), 22

Після розгромної поразки від "Чорного моря" дрогобицькі хлопці у формі дортмундської "Боруссії" вельми бажали сатисфакції. І за справу взялися з перших миттєвостей гри проти Сум - уже на 14-й секунді гри Сергій Биків відкрив рахунок у матчі. Втім, подальше продовження поєдинку показало, що це був своєрідний стартовий залп "Тартака", і до середини тайму гравці "Насосенергомаша" почали забезпечувати потрібні цифри на табло. Спочатку "чорно-жовті" розслабилися під час розіграшу вільного удару та забули про Романа Тарана. А вже на 7-й хвилині гри після шикарної триходівки просто розстрілював ворота суперників Олег Новіков. Ще два голи Тарана та Єльшанського ще до перерви забезпечили команді із Сум комфортну перевагу у рахунку - 1:4.

Нічого не змінилося і у другому таймі. Спочатку хет-трик оформив Таран, і гравці "Тартака" пішли "ва-банк". Втім, окрім ще двох голів від Єлшанського та Слепця ніяких дивідендів від цього гравці з Дрогобича не отримали. Лише за дві хвилини до кінця гри їм вдалося відзначитися ще раз - зусиллями Олега Берегуляка. А догравали гравці "Тартака" у три польових: арбітр зустрічі був невблаганним щодо поведінки Андрія Сливки. 2:7 - "Насосенергомаш" робить усе для того, аби продовжити боротьбу у Елітному фіналі, а футзалістам з Дрогобича зробити це тепер допоможе лише диво.

За матеріалами офіційного сайту Аматорської футзальної ліги України
Фото: Ігор Супкарьов

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!