Кубок регіонів АФЛУ. Хроніка другого ігрового дня

Пропонуємо Вашій увазі огляд матчів другого ігрового дня Кубку регіонів АФЛУ, який проходить у Одесі.

1/4 фіналу. Вища ліга. "WEZOM" (Херсон) – "ТСП" (Київ) 1:2
Голи:
Кривошейкін (21) - Мельник (6), Кібіш (26)

Стадія плей-офф не дає ні часу на розкачку, ні можливості виправити ситуацію в наступному матчі. А тому обидві команди почали досить жваво, обмінявшись гострими випадами вже на перших хвилинах. Але удар Джуджука прийняла на себе стійка воріт херсонців, а з виходом один на один Олександра Соловйова впорався голкіпер киян Ясиновський. При досить рівній грі на перший план вийшла індивідуальна майстерність окремих гравців, що і продемонстрував на 6-й хвилині Віталій Мельник - його удар метрів з 10 був настільки потужним, що голкіпер Олександр Золотаревський побачив м'яч уже в сітці воріт. Херсонці додали в швидкості, провели кілька гострих атак, але "ТСП", незважаючи на коротку лавку, впевнено грав в обороні і зберіг свої ворота в недоторканності.

А у другому таймі гра стала ще більш відкритою. Представники півдня України намагалися зрівняти рахунок, "ТСП" відповідав гострими контратаками. Спочатку херсонець Сергій Левицький, опинившись на ударній позиції, не зумів влучити у ворота, а потім вже гравець "ТСП" Джуджук двічі не реалізував вигідні моменти біля воріт WEZOMа. І спрацював старий футбольний закон - на 21-й хвилині добре знайомий нам по виступам за "Херсонобленерго" Василь Камінський здійснив сольний прохід по лівому флангу, по черзі обігравши двох суперників і віддав точну передачу на партнера - Євген Кривошейкін забивав буквально з метра в порожні ворота - 1:1. Пропущений гол "завів" киян, які, намагаючись вирвати перемогу, заграли жорстко і напористо. Для початку "сині" встигли кілька разів сфолити і отримати дві жовті картки, а потім, незадовго до кінця матчу, все ж таки продавили оборону херсонців і забили переможний гол - на 26-й хвилині відзначився Микола Кібіш - 1:2. "ТСП" виходить в півфінал Кубка регіонів, "WEZOM" закінчує свої виступи на турнірі.

1/4 фіналу. Вища ліга. "SW" (Херсон) – "INTER" (Донецьк) 1:4
Голи:
Калюжний (8) - Дробашко (8), Найбулаєв (18), Пушкарьов (24), Паращенко (25)

У другому матчі ігрового дня нас чекало ще одне протистояння представників херсонського і київського чемпіонатів - донецький "INTER" останні кілька років виступає в столиці. Херсонці, які вийшли на гру в біло-зеленій формі, в першій половині зустрічі виглядали гостріше і наполегливіше, і на 8-ій хвилині відкрили рахунок - Віталій Калюжний після позиційної атаки точно пробив у нижній кут - 1:0. Але раділи "Золоті колеса" недовго - в атаці "інтерісті" заробили небезпечний штрафний прямо по центру метрів в 10-11 від воріт, і Вадимові Дробашку вдався чудовий удар у "дев'ятку" - 1:1. До кінця першого тайму рахунок не змінився.

У другому таймі на майданчику довгий час йшла вперта, в'язка боротьба без особливого переваги якоїсь з команд. Гострих моментів було мало, а з тими, що виникали, впевнено справлялися воротарі. І лише на 18-й хвилині глядачі побачили третій гол у матчі - Шамілю Найбулаєву вдався точний удар метрів з семи, і Володимир Бутрій, закритий своїми і чужими гравцями зреагувати не зумів - 1:2. Херсонці тут же перевели гру до воріт донецьких італійців, і на 20-й хвилині штанга виручила номінальних гостей після удару Леоніда Помігалова. Донеччани теж не відсиджувалися в обороні, пам'ятаючи про те, що найкращий захист - напад, і через дві хвилини після удару Найбулаєва вже захисник SW виніс м'яч з порожніх воріт. На 24-й хвилині "італійцям" вдалася швидка атака по правому флангу, перший удар голкіпер "срібних" відбив, а от з добиванням Максима Пушкарьова впоратися не зумів - 1:3. Херсонці тут же випустили п'ятого і... пропустили ще раз - точний удар зі своєї половини по порожніх воротах вдався Сергієві Паращенку - 1:4. У час, що залишився Віталій Калюжний встиг заробити червону картку, і "INTER" спокійно довів матч до перемоги, завдяки якій виходить у півфінал турніру, де зустрінеться з переможцем матчу "BudmonsteR-AKVILON" (Київ) – "Олексіївка" (Харків).

1/4 фіналу. Вища ліга. "SAV Service" (Київ) – "Blasco Nostalgia" (Одеса) 1:5
Голи:
Трофименко (1) - Шульга (12 - автогол), Баранов (22 - автогол), Муртузалієв (25,26), Остапчук (26)

Хід першого тайму зумовив швидкий гол, забитий киянами на першій хвилині матчу - Трофименко вийшов на ударну позицію і потужно пробив повз Красовського - 1:0. Після цього "сервісники" заграли по рахунку, уважно захищаючись і швидко контратакуючи. Одесити, часто підключаючи до атак свого голкіпера, подовгу розігрували м'яч на чужій половині, намагаючись знайти пролом в обороні суперника. Запам'ятався удар Осадчука, який у ефектному стрибку перевів у штангу голкіпер "синіх" Дмитро Шульга. Взагалі воротар "SAV Service" проявив себе в першому таймі з найкращої сторони, ще кілька разів виручивши свою команду. За іронією долі, він же став автором голу в свою ворота - Красовський закинув м'яч через весь майданчик у штрафну суперника, "круглий", перелетівши через польових гравців які боролись за "повітря", вдарився об штангу, відскочив на ногу Шульзі і закотився у ворота - 1:1. З таким рахунком команди пішли на перерву.

Другий тайм пройшов з невеликою ігровою і територіальною перевагою "Бласко", проте довгий час ніяких видимих дивідендів з цього "жовто-білі" не могли. Але, схоже, в цій зустрічі Удача повернулася до одеситам особою - не реалізувавши кілька явних гольових моментів (небезпечні удари Горбача і Стадника відбив Шульга), вони знову забили курйозний гол - Горбач сильно прострілив з кутового, і м'яч рикошетом від Баранова над плечем Шульги влетів у ворота - 1:2. Кияни, яким втрачати було нічого, пішли в атаку всією командою, і ... "потрапили в полон" - спочатку Муртузалієв головою переправив м'яч у сітку після навісу від Красовського через весь майданчик, потім він же перехитрив Шульгу, який пішов читати його передачу в центр штрафного, і відправив м'яч у залишені воротарем ворота, а крапку в матчі поставив Остапчук, який забив у порожні ворота - 1:5.

1/4 фіналу. Вища ліга. "BudmonsteR-AKVILON" (Київ) – "Олексіївка" (Харків) 2:2 (по пенальті - 9:10)
Голи:
Алексюк (13), Горщинський (23) - Онищенко (21), Зайцев (21)

У цьому матчі зустрілися "чорно-жовті" з... "жовто-чорними". Клубні кольори обох команд - чорний і жовтий, тільки в цей раз "олексіївці" грали в чорних футболках, а "будівельники" - жовтих. На протязі всього першого тайму на майданчику йшла абсолютна рівна гра, в якій було багато боротьби, фолів (дев'ять порушень на двох вчинили команди в першій половині зустрічі). Результат же приніс вільний, призначений після зайвого пасу воротареві "Олексіївки" - кияни чітко розіграли стандарт, і Алексюк відправив м'яч у незахищений кут воріт. Йшла остання хвилина тайму.

Всі основні події другого тайму відбулися на останніх хвилинах - харків'яни, які протягом двадцяти хвилин не могли забити у ворота Віктора Нещерета, на 21-й хвилині зробили це двічі - Євген Онищенко і Павло Зайцев з інтервалом у кілька десятків секунд вивели "Олексіївку" вперед, і вже "будівельники" опинилися в ролі невдахи. Варто віддати належне "монстрам" - вони швидко впоралися зі своїм завданням, і на 23-й хвилині Владислав Горщинский зрівняв рахунок - 2:2. У час, що залишився нікому не вдалося змінити рахунок в матчі, і ми стали свідками першою на турнірі серії пенальті. Двадцять (!!!) ударів довелося пробити командам для того, щоб виявити переможця. Міцнішими нерви виявилися у гравців "Олексіївки", які били без промаху. А ось кияни нервового напруження не витримали - не реалізувавши свій десятий шестиметровий. "Олексіївка" виходить в півфінал, в якому зустрінеться з донецьким "Інтером".

1/2 фіналу. Кубок Надії. "Sea Gate" (Одеса) – "Pizza&Grill" (Одеса) 7:0
Голи:
Чукарін (2), Заверюхін (3,12,13), Боркута (14,21), Гнатенко (23)

В першому півфіналі Кубка Надії запеклої боротьби не вийшло –" Pizza&Grill", вийшла на гру без низки провідних гравців, не змогла чинити серйозного опору чемпіону Ліги Співдружності - команді "Sea Gate". "Транспортники", забивши в першому таймі п'ять м'ячів, у другому додали ще два і впевнено перемогли - 7:0. Окремо варто відзначити численну, галасливу, в своїй жіночій частині дуже красиву і беззавітно відданих рідній команді групу підтримки "любителів піци", яка протягом всього матчу темпераментно підтримувала свою команду і проводила її оплесками, не дивлячись на поразку. Молодці! Підопічні Артура Азерляна, у складі яких виділяємо автора хет-трику Костянтина Заверюхіна, виходять у фінал Кубка Надії, де зіграють з переможцем матчу "JomaSport" (Одеса) – "ГрОМ" (Веселинове).

1/2 фіналу. Кубок Надії. "JomaSport" (Одеса) – "ГрОМ" (Веселинове) 3:3 (по пенальті - 1:2)
Голи:
Кудлай (16), Чінський (22), Мусієнко (24) - Михайлов (22 - автогол), Харламов (25), Лобанов (26)

Останні хвилини цього матчу з лишком компенсували нудну і не дуже цікаву гру, яку глядачі спостерігали в перші п'ятнадцять хвилин зустрічі. Обидві команди начебто і намагалися грати гостро, але виходило не дуже. Однак на 16-й хвилині Сергій Кудлай відкрив рахунок в матчі, і тут все закрутилось. Веселинівці спробували виправити ситуацію і зрівняти рахунок, але на 22-ій хвилині пропустили ще раз - на цей раз відзначився Олександр Чінський - 2:0. Інтрига померла? Ні, "екіпувальник" Михайлов буквально тут же забиває ще один гол, але... в свої ворота - 2:1. Через дві хвилини Мусієнко знову доводить перевагу ""жовтих" до двох м'ячів, але "Грім", у попередніх матчах після таких ударів припиняв опір, на цей раз провил характер, і в час, що залишився, зумів зрівняти рахунок. Особливо відзначаємо гол голкіпера "Грому" Василя Лобанова, забитий ним після сольного проходу за шість секунд до фінальної сирени. 3:3 і знову серія пенальті. У футбольній лотереї міцнішими виявилися нерви у "Грому", який забив з двох два. "Джома" з трьох спроб реалізувала лише одну, двічі не потрапивши в створ воріт, і тому у фіналі Кубка Надії зіграє симпатична команда з Веселинове.

1/2 фіналу. Вища ліга. "ТСП" (Київ) – "Blasco Nostalgia" (Одеса) 4:4 (по пенальті - 1:3)
Голи:
Кодацький (10), Кібіш (14), Кучук (16), Мельник (22) - Мустафаєв (17,18), Горбач (20), Муртузалієв (22)

Навряд чи хто міг би припустити, що наступний матч турніру виявиться ще більш драматичним, ніж попередній. Але так воно і сталося. І тут основні події розгорнулися у другому таймі. У першому таймі ігрова і територіальна перевага була на боці "ТСП", незважаючи на коротку лаву запасних у киян. Реалізувати свою перевагу "сині" змогли на 10-й хвилині - рахунок відкрив Микола Кодацький. Особливо слід відзначити гру Віталія Мельника, який видав просто феєричний матч, накручуючи раз за разом гравців "Бласко" і змушуючи їх порушувати правила. У підсумку на останній хвилині тайму "чорноморці" награли на шостий фол, але удар Мельника з 10-метрової позначки і його ж добивання Григорій Красовський "потягнув". У підсумку - 1:0 після першого тайму.

А ось у другому таймі інтрига спочатку майже померла, а потім знову закрутилася зі страшною силою. Спочатку Микола Кібіш виявився першим на добиванні після удару Мельника - 2:0. Потім неймовірний за виконанням і дуже красивий гол забив Сергій Кучук, з льоту відправивши третій м'яч у дальню "дев'ятку" воріт Красовського - 3:0. Вболівальники одеситів, не сподіваючись на своїх улюбленців, спробували зосередити свою увагу на арбітрів, але інтригу в гру повернув Шахін Мустафаєв, протягом хвилини скоротив розрив у рахунок до мінімуму - 3:2. "Бласко" піднісся духом, ще додав у швидкості, і на 20-й хвилині Горбач, обігравши захисника і витримавши паузу, чітко пробив повз воротаря - 3:3! На 22-й хвилині Мельник, отримавши передачу на фланзі, більярдним ударом з гострого кута забив м'яч у дальній кут воріт "Бласко" - 4:3, і ще один розкішний гол у виконанні киян. Однак "чорноморці", зловили свою гру, відповіли буквально тут же - Муртузалієв, обігравши захисника, пробив у ближній кут і зрівняв рахунок - 4:4! І знову пенальті. І тут Фортуна посміхнулася тим, хто програвав по ходу матчу - Красовський зумів зупинити м'яч ногою на самій лінії воріт і приніс своїй команді путівку у фінал Кубка регіонів.

1/2 фіналу. Вища ліга. "INTER" (Донецьк) – "Олексіївка" (Харків) 3:1

За матеріалами офіційного сайту Аматорської футзальної ліги України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!