Літній турнір BANKS OPEN CUP – 2016. Діамантбанк - чемпіон

Разом з матчами Чемпіонату Європи у Франції закінчилися змагання і в черговому літньому турнірі серед банківських працівників BANKS OPEN CUP – 2016. Про те, наскільки важливо це захід, ми вже говорили в наших попередніх публікаціях. Тому без зайвого пафосу підведемо підсумки турніру і пройдемося по персоналіях, які виблискували на майданчику КПІ.

У нинішньому сезоні головним трендом є стабільність – саме ця якість допомагає командам завойовувати трофеї. Так було в чемпіонаті, де ПУМБ не дозволяв собі осічок, так сталося в Кубку БФЛ (так в Кубку взагалі перемагає виключно стабільний колектив), така якість допомогла «Діамантбанку» завоювати свій перший трофей у кар'єрі. І так званий груповий етап, і фінальну гру, хлопці провели на одному рівні, показуючи рівно таку гру, яка була потрібна для досягнення результату. Ще один фактор, який я дозволю собі виділити – рівний склад. Саме літо 2016 дало футзальному спільноті той «Діамантбанк», який хотіли бачити як головний тренер Костянтин Власенко, так і організатор колективу Валерій Заєць. Звичайно, не можна не відзначити лідерів колективу Дмитра Колбікова і Андрія Гавриша, але за якістю гри всі інші хлопці поступово підтягнулись до лідерів, і тепер в офісі Діамантбанку крім кваліфікованих співробітників працюють ще й футзалісти високого рівня.

Однак, пірнемо глибше і пройдемося по всім без винятку учасникам. Кубок Надії залишився за «НБУ». І якщо участь у ньому Глобуса, команди без досвіду виступів у БФЛ останніх років, кілька читалося, то фіналіст Кубка БФЛ міг би виступити і посильніше. Єдине, що може бути виправданням команді – відсутність на полі Сергія Полишвайко і мета на турнір – визначити склад на наступний сезон.

Чергова дуель «Правекса» та «РБА» відбулася у финалі Кубка Престижу. І знову сильнішими виявилися підопічні Олександра Нескея. Завдяки двом вдало проведеним смужок і чотирьох м'ячів Калмикова «Правекс» забезпечив собі комфортну перевагу, яке знову не змогли ліквідувати гравці в жовтих футболках. І ви тільки уявіть, які матчі між цими командами чекають нас у наступному сезоні!

Далі йшли «кольорові» кубки. У матчі за бронзу 2016 зійшлися «Промінвестбанк» і «УкрСоцбанк». Це була справжня стрілянина з окопів, точніше в якій опинилися хлопці Володимира Бовчалюка. Мабуть, справедливим підсумком матчу була б нічия в основний час з подальшою передачею прав на визначення переможця пані Фортуні. Але саме завдяки стабільності (яку знайшов «УкрСоц» в останніх матчах) «бронзовий» кубок знайшов свого володаря без процедури пробиття пенальті.

А ось «УкрСиб» свою стабільність втратив вже на стадії плей-офф. А тут ще й Шелякіна, що називається, прорвало на гольові подвиги (привіт всім тим, хто стверджує, що двох однакових голів не буває!!!)... Щиро шкода Волобуєва і Ко, хлопці бачилися нам головними претендентами на головний матч турніру, але вже дуже болісно проходить для команди матч без Луговика (а у фіналі і без Крупіни). Варто замислитися...

Ну, і головний матч літа в БФЛ. Стабільний «Діамантбанк» на класі б'є майже такий же стабільний «Креді Агріколь». Можливо, що саме цей фінал стане для хлопців останнім програним фіналом в історії існування. З таким підходом до гри, з таким бажанням і з таким рівнем розвитку ця команда вже точно не буде сприйматися, як міцний середняк.

Ну і по «прізвищах». У «бронзі» кращим гравцем був визнаний Андрій Ардашніков. Недаремно про нього писали: «Андрій проводить просто фантастичний сезон!». Важко з цим посперечатися, адже в кожному турнірі Ардашніков змушує своєю грою звертати на себе увагу. Не менш класно зіграв на турнірі і Олексій Ренейский, воротар «Укрсоцбанку». Часто саме сейви Олексія компенсували провали в захисті, а як він вміє підключатися до атак, вже встиг дізнатися не один воротар БФЛ. Лаври кращих гравців «срібла» розділили між собою Антон Шпаченко («Сбєрбанк») та Павло Крупина («УкрСиббанк»). Останній точно може занести собі BANKS OPEN CUP – 2016 в актив, адже саме цей турнір дав Павлу стати не просто «київським голкіпером», а «легендарним київським голкіпером», сейви якого вже публікують окремої нарізкою. Що стосується Шпаченка, то він з лишком компенсував не найяскравіший сезон в БФЛ грою на BANKS OPEN CUP, попутно встигнувши ще й весілля зіграти...

В головному кубку турніру було багато кандидатів на номінацію, але двоє вже точно заслужили згадки своїх імен у нашому матеріалі. Євген Обертас, ледь з'явившись у складі «Креді Агріколь», відразу ж став лідером колективу, і саме його сильні якості допомогли команді дійти настільки далеко. А Дмитро Колбіков – це взагалі аксакал воротарського мистецтва, який в черговий раз показав, що бути класним воротарем і вмілим мотиватором легко. Не можемо ми не згадати і про кращий бомбардир турніру. Андрій Загорний з «лігочемпионвським» результатом 9 м'ячів у п'яти матчах присвоїв собі «золоту бутсу». І це в той час, коли в «Укрсоцбанку» зібралася ціла плеяда «бомбардирів з народження»! Браво, Андрію, чекаємо таких же результатів в чемпіонаті!

Будемо відверті – турнір видався не ідеальним, а просто хорошим. І фінальний акорд у вигляді «футзального барбекю» тому підтвердження. Залишається одне – розмістити всі здобуті трофеї на свої місця, забути про всіх невдачах та образах, насолодитися літнім відпочинком і з новими силами увійти в новий футзальний сезон. Як говоритися, цього ми усім і бажаємо!

За матеріалами Офіційного сайту Федерації футзалу Києва

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!