У Києві відбувся заключний відбірковий тур Gold Division Akvilon Sun Cup

Через додаткові вихідні дні, які, немов лавина, обрушилися на українців, заключний тур Золотого дивізіону догравався кілька тижнів. У минулі вихідні відбулися останні чотири матчі відбіркового етапу, про яких ми і поговоримо в нашому матеріалі.

Почнемо, мабуть, з поєдинку між "Райффайзен Банк Аваль" і "Конструктивом". "Будівельники" дуже непогано почали цей турнір і довгий час знаходили вгорі турнірної таблиці, але потім помітно забуксували. "Банкіри", в свою чергу, почали чемпіонат з рук геть погано, зате потім почали надолужувати згаяне. Ось і в звітному поєдинку з "Конструктивом" вже на шостій хвилині матчу здалося, що переможець буде відомий заздалегідь. Вже на третій хвилині поєдинку Меленовський промчав по лівому флангу атаки "банкірів" і, не зустрівши опору, результативно пробив у дальній кут - 1:0. Далі - більше. Не пройшло і двох хвилин, як Захарченко забив другий м'яч своєї команди. Сергій скористався відскоком м'яча від захисника і опинившись перед голкіпером "будівельників", точно пробив в ближній кут - 2:0. А коли на сьомій хвилині Меленовський оформив дубль здалося, що у "будівельників" вже немає шансів на порятунок цього поєдинку. Але футболістам "Конструктиву" вдалося продемонструвати самий, що ні на є, міцний характер і ще в першій половині матчу Ардашніков скоротив відставання в рахунку - 3:1.

А в другому таймі за справу взявся Агєєв, який, як завжди, був одним з найактивніших на футбольному майданчику. Інше питання, що старань одного Володимира було недостатньо. Так, йому вдалося оформити дубль, але от гра в обороні від "Конструктиву" залишала бажати кращого. Адже голи Захарченко та Білецького остаточно поховали надії "будівельників" на позитивний результат, а фінальний свисток арбітра зафіксував перемогу "Райффайзен Банк Аваль" з рахунком 5:3.

Для футболістів "Grasser" гра з "Трансбудом" була останнім шансом набрати свої перші очки на стадії відбіркового етапу. З точки зору результату "картаті" дійсно провалили цей турнір, але з точки зору гри, яку демонструвала ця команда, було багато і хороших епізодів.

До речі, у грі з безумовним фаворитом чемпіонату - "Трансбудом", підопічні Тараса Кучера змогли все-таки, продемонструвати свої найкращі якості. Навіть незважаючи на те, що вже на другій хвилині Нестерук реалізував шестиметровий призначений у ворота "Grasser", "картатим" швидко вдалося відігратися. На п'ятій хвилині матчу Дунаєв скористався помилкою суперника при розіграші п'ятого польового, і зі своєї половини поля точно відправив м'яч у сітку воріт - 1:1. Можливо, комусь здасться дивним, що "Трансбуд" почав розігрувати більшість вже на п'ятій хвилині матчу, але цей колектив був настільки впевнений у своїх силах, що навіть чудова гра "Grasser" в цьому матчі не дозволила відібрати очки у цієї команди.

На одинадцятій хвилині зустрічі Кібиш виявився першим на добиванні і вивів чорних вперед, а за кілька хвилин до свистка на перерву Дамін втілив у гол чудову передачу Кибыша з лівого флангу - 1:3.

Але футболісти "Grasser" і в цій ситуації змогли показати зуби. На останній хвилині першого тайму Кучер скоротив відставання в рахунку до мінімуму, а вже в середині другого тайму Дунаєв оформив дубль і відновив рівновагу в рахунку - 3:3.

Але, як виявилося, нічиєї "картаті" задовольнялися недовго. Вже через кілька хвилин Кібиш опинився один перед Шульгою і другим дотиком відправив м'яч повз голкіпера. 4:3 - важка перемога "Трансбуда", який закінчує відбірковий етап зі 100% показниками і на першому місці в турнірній таблиці.

Наступним поєдинком ігрового дня було протистояння сусідів по турнірній таблиці - СК "Провідна" та "Partizan". "Страховикам", щоб обійти своїх опонентів за підсумками групового етапу необхідно було лише перемагати. Будь-який інший результат, більш ніж влаштовував підопічних Листопада.

Хоча якщо подивитися на те, як складався цей матч, виникала думка, що перемога потрібна була саме "Партизанам", які з перших хвилин матчу почали насідати на ворота своїх опонентів. Така активність не пройшла даремно, і вже на тринадцятій хвилині Курдас відкрив рахунок. Кутовий виконав простріл з правого флангу, а Сергій здорово переправив м'яч у ворота - 0:1. У другому таймі ситуація особливо не змінилась. "Партизани" більше володіли перевагою і, як наслідок, створювали чимало небезпечних нагод біля воріт "страховиків". В одному з таких епізодів забитим м'ячем відзначився Горло, який замкнув передачу з лівого флангу - 0:2. А коли на тридцятій хвилині Курдас оформив дубль і зробив рахунок 3:0 на користь своєї команди, все остаточно стало ясно.

Тим не менш, футболісти "Провідної" провели, що називається, фінальний штурм і двічі, завдяки зусиллям Совенко і Свергунов відзначилися у воротах своїх суперників. Але на більше просто не вистачило часу, а значить констатуємо досить впевнену перемогу "Partizan" з рахунком 3:2, що завершує відбірковий етап на другому місці з одинадцятьма очками.

Останнім матчем цього туру була битва за перше місце в групі "В" між "Чумацький Шлях - Academica" і "RED". У турнірній таблиці "смугасті" випереджали своїх сьогоднішніх опонентів на два очки, тому для заповітного першого місця було достатньо і нічиєї. Підопічним Пашуна необхідно було перемагати, тим паче, знаючи амбіції цього колективу, який не знає інших позицій, крім першого.

Тим не менш, не можна сказати, що футболісти "ЧША" володіли прямо таки тотальною перевагою. Безумовно у них було чимало можливостей, щоб відзначитися, але, треба сказати, що контратаки "RED" виглядали не менш небезпечно.

Але першими, все-таки, забили "картаті". На двадцять третій хвилині матчу Василько добре "впіймав" на ногу передачу партнера і хльостким ударом з правого флангу відправив м'яч у дальній кут - 1:0. Зазначу, що після цього "смугасті" заграли на порядок активніше, але змогли забити лише раз. На тридцять дев'ятій хвилині поєдинку Вадим Костяний опинився перед воротами суперника і точно пробив у ближній кут -1:1. Саме з цим рахунком, до речі, і закінчився поєдинок, який дозволив футболістам "RED" закінчити відбірковий етап на першому місці.

За матеріалами офіційного сайту Федерації футзалу Києва

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!