ВФ АФЛУ-2018: День перший (СК КПІ)

10:00  Група А  Альтернатива (Київ) - Модерн Експо (Верхньодніпровськ, Дніпропетровська обл.) 4:0 (2:0)

Голи: Атаманенко, 2, 15, 30 Кіян, 30

Попередження: Заєць, 7, Шульга, 30 - Половєнчєнков, 17, Герасимов, 30

На 15-й хвилині Фетісов (Модерн Експо) не реалізував дабл-пенальті (повз)

Господарі всеукраїнського фіналу прогнозовано захопили ініціативу і закрили гостей на їхній половині майданчика. Лише 1,5 хвилини знадобилося "біло-зеленим", щоб відкрити рахунок. Зробив це герой нещодавніх протистоянь у Кубку України Вадим Атаманенко. "Альтернатива" продовжила тиснути, але ударам її гравців бракувало точності, а удар Назарова прийняла на себе стійка. Ближче до середини тайму верхньодніпровчанам вдалося відсунути гру від своїх воріт, а з випадом Докукіна впорався Бузинний. Тренер киян Микола Костенко застосовував широку ротацію і на майданчику з'являлися навіть ті, хто практично не грав у матчах чемпіонату Києва. Після двох третин першого тайму у пасиві киян було 5 командних порушень, але це не завадило їм знову захопити ініціативу, але Атаманенку і Селюку фатально не щастило, а дар Назарова Ярошевич перевів у штангу. Біля інших воріт найбільшу активність проявляв все той же Докукін. За 45 секунд до кінця "біло-зелені" таки догралися, однак Фетісов з дабл-пенальті пробив по горобцям, якби вони були у СК КПІ. На цьому його невдачі не завершилися і після удару Атаманенка і рикошету від Фетісова за 10 секунд до перерви м'яч затріпотів у сітці - 2:0.

У другому таймі "Альтернатива" знову видала потужний початок, але м'яч ніяк не йшов у ворота. Верхньодніпровці дуже низько сідали в захисті, але Половєнчєнкову вдалося прорватися лівим флангом і викласти м'яч як на блюдці Докукіну, а той не влучив у порожні ворота. "Модерн Експо" практично весь матч використовував одну четвірку, але моментами вирівнював гру і відверто не провалювався. Докукін сам собі створив момент, але знову його змарнував, а всі спроби Половєнчєнкова пройти лівим флангом завершувалися невдачами. Кияни продовжували транжирити моменти, а за 2,5 хвилини до кінця Атаманенко вийшов 5-м польовим і Кіян у більшості довів рахунок до крупного. Господарі на цьому не заспокоїлися і Атаманенко гарматним пострілом у дев'ятку підбив підсумок цій зустрічі - 4:0.

11:00  Група В  Володимир (Тиврів, Вінницька обл.) - Енергія (Житомир) 1:1 (1:1)

Голи: Васалатій,9 - Єлісеєв, 6

Попередження: Васалатій, 5 - Єлісеєв, 17

Одразу хочеться сказати, що з Тиврова приїхала дуже численна і гучна група підтримки. Саме вона і гнала свою команду вперед. І не варто забувати, що кістяк господарів склали екс-гравці екстра-лігівського "Юні-Ламану", тож житомиряни одразу потрапили під серйозний прес, як на майданчику, так і по атмосфері. Володимирівці багато атакували, один Коптєв тричі бив зі штрафних, але житомирянам вдалося розіграти зразково-показову контратаку, яка чітко завершив Єлісеєв - 0:1. Після забитого голу малюнок гри не змінився, але все той же Єлісеєв не зумів реалізувати вихід віч-на-віч. Та все-таки зусилля представників Вінниччини не були марними - Васалатія вивели на побачення з воротарем, він витримав гросмейстерську паузу і уразив уже порожні ворота - 1:1. Після того як рахунок знову став рівним команди скинули оберти і почали грати дуже обережно. Хіба що за 30 секунд до перерви воротар "Володимира" ледь не перекинув свого колегу з Житомира, який необачно далеко вийшов, але той встиг головою відбити цей удар.

Початок другої половини гри більше вдався житомирянами, але Базь змарнував пару хороших нагод. Взагалі варто відзначити, що житомиряни призвичаїлися до своїх більш статусних суперників і гра проходила в рівній боротьбі. Також варто відзначити "енергетика" Петренка, якому можна присудити звання Містер Замах - він на цьому фінті раз по раз ловив суперників з "Володимира", чим безперечно тішив глядачів на трибунах. На 24-й хвилині Коптєв просто-таки протаранив захист "зелених" і вивалився на побачення з воротарем, але пробив у стійку. За пару хвилини до кінця "енергетики" не найкращим чином розіграли вільний удар, а слаломний прохід Яцковця через увесь майданчик перервав воротар господарів. Останній шанс змінити цифри на табло мав Васалатій, але з його ударом з лівого флангу впорався Гутник.

12:00  Група С  Свиспан-Костопіль (Костопіль, Рівненська обл.) - Амалтея (Херсон) 1:1 (1:0)

Гол: Степанюк, 12 - Співаков, 16

Попередження: Кушнірук, 21, Калюжний, 28 (обидва - Амалтея)

У дебюті гри хороший момент не використав херсонець Снитко, а на 7-й хвилині кіпер "Амалтеї" Касперович метрів з 12-ти розрядив свою гармату, але його колега Чемерис виручив свою команду. Взагалі Касперович постійно підключався до своїх атак і це дозволяло гостям контролювати м'яч, і створювати небезпеку біля воріт представників Рівненщини. Чинний срібний призер АФЛУ переважно відсиджувався у захисті, але терпляче чекав свою нагоду і таки її дочекався - Степанюк з пари метрів пробив між ніг воротарю - 1:0. Херсонці продовжили обстріл воріт суперників з дальніх дистанцій, але воротар "свиспанівців" все відбивав. В кінці тайму рахунок мав змінюватися коли Чемерис пробив від своїх воріт у штангу чужих, а Паршиков дивом не добив м'яч у порожні ворота. Загалом перший тайм пройшов у дуже в'язкій боротьбі.

Другий тайм почався з потужного прострілу Калюжного, який майже з лінії воріт заштовхав Співаков - 1:1. Навіть ця подія не збадьорила команди і продовжилася в'язка гра з мінімумом гостроти. Костопольці разок вдало вибігли в контратаку, а "херсонський Мохамед Салах" Карен Тонеян був близьким до голу після удару зі штрафного. Відзначимо, що попри те, що левову частку часу Касперович проводив на чужій половині майданчика, херсонці практично не давали опонент На 21-й хвилині "Амалтея" показала, що гра в рівних складах їм дається може навіть і краще ніж у більшості, але Кушнірук з пари метрів не зумів втілити у гол простріл Тонеян. Муковозов і Тонеян мали непогані нагоди, щоб схилити шальки терезів на користь своєї команди, а Касперович настріляв собі в персональну статистику ударів ледь не більше, ніж усі інші гравці разом узяті, але рахунок залишився незмінним. За півхвилини до кінця Степанюк міг оформити дубль, але з його ударом з лівого флангу Касперович впорався, та й було б не зовсім справедливо якби "свиспанівці" здобули перемогу у цій грі. 

13:00  Група А  Модерн Експо (Верхньодніпровськ, Дніпропетровська обл.) - Русин-О (Розвадів, Львівська обл.) (0:3)

Голи: Федина, 2, 21, Дзюрах, 13, 15

Попередження: Половєнчєнков, 3, Шевченко, 27, Тищук, 30 (всі - Модерн Експо)

"Модерн Експо" у другій грі поспіль у дебюті пропустив і знову опинився у ролі наздоганяючих. На 7-й хвилині Половєнчєнков з правого флангу видав пас на вільного Фетісова, але той з 5-ти метрів пробив вище. Такі моменти треба реалізовувати. Хоча "русинівці" відповіли люб'язністю на люб'язність, коли Гринчишин просто не влучив по м'ячу з пари метрів. Взагалі "Русин-О" виглядав більш гостро, але верхньодніпровці ледь не зрівняли рахунок на рівному місці. Дальній удар Герасимова не ніс загрози, але Бурмас випустив м'яч з рук, втім Тищук не зумів додати м'яч у ворота. Під кінець тайму Докукін з меж штрафного пробивав у ближній кут, але Бурмас в чудовому стилі парирував цей удар, реабілітувавшись за минулу помилку. А от на протилежному кінці майданчика не порозумілися воротар із захисником, чим вправно скористався Дзюрах - 0:2.Роман вирішив дотриматися приказки "куй залізо, доки гаряче" і дуже швидко оформив дубль. "Модерн Експо" не заслуговував на такий рахунок після першого тайму, але, як-то кажуть "цифри на табло".

Перспектива другої поразки не надто надихала верхньодніпровців, тож вони зі старту другої половини гри їхні воротар Микола Ярошевич почав грати як додатковий  польовий гравець. На 18-й хвилині Половєнчєнков з 10-ти метрів пробив у "дев'ятку", але Бурмас у красивому стрибку витягнув цей м'яч. Поки що найбільш ефектний порятунок за всі матчі. Господарі подовгу розігрували м'яч, але до ударів це приводило рідко за що й пришла розплата: Федина по високій траєкторії запустив м'яч у осиротілі ворота - 4:0. Після цього верходніпровці вирішили більше не ризикувати у грі з 5-м польовим і випустили запасних гравців. Темп гри безнадійно впав, оскільки "Модерн Експо" практично склав зброю. "Русин-О" повністю контролював хід гри, а Гричишин влучив у стійку, але це вже було б занадто. Героєм кінцівки однозначно став Ярошевич, який постійно рятував свої ворота. На останній хвилині Тищук вибіг віч-на-віч, але з його першим ударом впорався голкіпер, а добивання прийшлося у поперечину. Таким чином, Бурмас оформив перший "сухар" на турнірі.

14:00  Група В  Енергія (Житомир) - Технологія (Суми) 2:4 (0:4)

Голи: Петренко, 20, Слюсар, 22 - Стрибак, 1, 11, Ігумнов, 14, Сорока, 15

Попередження: Максимчук, 28 - Пераков, 2

На 46-й секунді Стрибак приголомшив житомирян - 1:0. Тут варто згадати, що якщо в першому матчі проти житомирян грали представники екстра-лігівського колективу, то в сумському колективі є багато гравців, що прийшли з першолігово СумДУ. Сумчани володіли ініціативою, а Ігумнов постійно тримав у напрузі захист господарів. "Енергетики" таки вичекали слабинку у виконанні суперника і Базь вискочив сам на сам. але влучив у стійку. З часом "зелені" освоїлися на майданчику і вирівняли гру. Чимось це все нагадувало їхній перший матч на турнірі. Коли вже здалося, що "енергетики" мали ігрову перевагу, а Базь і Яцковець рано чи пізно досягнуть успіху, Стрибак результативно завершив побачення з воротарем - 2:0. Сорока міг одразу відправити господарів у нокаут, але пробив вище з вигідного становища. "Енергетики" не здавалися, але Сорока з Ігумновим наприкінці тайму розіграли вдалу довоходівочку - 3:0. До перерви залишалося мало часу, але житомиряни "попливли" і Сорока нарешті забив сам - 4:0. СумДУ, пробачте, "Технологія" на класі розкатала "енергетиків" у першому таймі. 

У другому таймі сумчани віддали м'яч житомирянам, які його подовгу розігрували, але окрім моменту Базя згадати й нічого. Все б так і протікало в спокійному руслі, якби не диво-гол Петренка з лівого флангу. Він надихнув партнерів на подвиги, які з новими силами кинулися на ворота Івашка, який у другому таймі замінив свого партнера у "рамці". Ще один дальній удар приніс успіх "енергетикам" - 2:4 за 8 хвилин до кінця і стало значно цікавіше. "Енергія" діяла на піднесенні і намагалася постійно загрожувати воротам "синьо-білих", тож цілком логічно, що їхній тренерський штаб згодом взяв тайм-аут. Після нього обидві команди вирішили зіграти у відкритий футзал. Моменти що біля одних, що біля інших воріт почали виникати з частотою кулеметної черги. Команди так захопилися атаками, зо заразили цим своїх кіперів, які здійснили одному рейду в атаку. Як не дивно, але рахунок до кінця матчу так і не змінився, хоча команди на двох цілком могли б набити 10 голів.

15:00  Група С  Амалтея (Херсон) - Титан (Маріуполь, Донецька обл.) 5:4 (1:4)

Голи: Помигалов,15, 17, Касперович, 17 (пен.), 18, 30 - Мозальов, 4, 6, 13, Погорецький, 9

Попередження: Касперович, 12, Кушнірук, 24 (обидва - Амалтея)

Вилучення: Алексєєв, 17

Херсонці вирішили не зраджувати своїм принципам і одразу почали використовувати воротаря в полі, але перша ж обрізка одразу обернулася голом. Маріупольці в першому таймі вдало комбінували, а їхні швидкі стіночки стали смертельною зброєю для захисту херсонців і завдяки цьому вдалося забити ще. Рахунок плавно доріс до 0:4 і, чесно кажучи, в цей момент не вірилося, що "амалтеївці" зможуть вилізти з цієї ситуації. Надію на краще партнерам подарував Помигалов - 1:4.

На перших хвилинах другого тайму ситуація перевернулася догори дригом: воротар "Титану" не зумів зловити несильний дальній удар, а Помігалов вдало зіграв на добиванні. Одразу ж рука Алексєєва стала на шляху м'яча у ворота і "Титан" отримав подвійне покарання: Алексєєв побачив перед собою червоне світло, а Касперович вдало реалізував пенальті. Глядачі на трибунах не встигли перевести подих як невтомний Касперович підхопив м'яч на своїй половині і, не зустрівши спротиву з боку опонентів, вийшов на ударну позицію і оформив дубль - 4:4. Гол-близнюк того, що забив воротар "ІнБев-НПУ" львівській "Енергії". Далі команди продовжували дарувати глядачам неймовірне видовище з купою гострих ситуацій. Касперович продовжував залишатися однією з головних персон на паркеті. Він, як ви зрозуміли. встигав бігати в атаку, але й про свої прямі обов'язки не забував. При виході двох гравців "Титану" на самотнього Касперовича, той відбив удар Розума, а як він декілька разів витягував м'яч у нижніх кутах! Команди вирішили зіграти без захисту і нейтральні глядачі на трибунах навіть обрали собі когось із суперників, щоб за них уболівати до кінця матчу. Символом матчу став Касперович, який цілком міг зіграти Сеньйора Помідора у екранізації "Пригод Цибуліно", настільки червоним він був після регулярних ривків до чужих, а потім і своїх воріт. Цей рядок був написаний перед останніми секундами, коли Касперович наважився на удар метрів з 30-ти і після рикошету м'яч влетів у ворота!!! Воротар "Амалтеї" зробив хет-трик і приніс перемогу своїй команді. Цей матч повинен увійти в "золоту колекцію" всеукраїнських фіналів АФЛУ.

16:00  Група А  Русин-О (Розвадів, Львівська обл.) - Альтернатива (Київ) 1:6 (0:4)

Голи: Кузів, 28 - Воронюк, 3, Хижняк, 4, Омельченко, 10, Бич, 12, Атаманенко, 22, Макеєв, 23

Попередження: Кузів, 7 (Русин-О)

Господарі одразу взяли м'яч під свій контроль і гостям зі Львівщини рідко коли вдавалося вибратися на чужу половину майданчика, не кажучи вже про те, щоб пробити по воротам. Різниця у класі суперників була надто велика. Бурмас на 2-й хвилині в чудовому стилі витягнув удар Заєця з нижнього кута, але він тільки відстрочив неминуче. За хвилину Воронюк результативно використав неузгодженість в діях Бурмаса і захисника - 0:1. Згодом Хижняк прямим ударом зі штрафного з 8-ми метрів подвоїв перевагу киян. На 9-й хвилині Дзюрах пробив здалеку у поперечину і це, здається, взагалі був перший з трьох ударів "Русина-О" у першому таймі. "Зелено-білі" на це відповіли передачею Макеєва на дальню стійку, де її вдало замкнув Омельченко - 0:3. Без надзусиль кияни організували і четверте взяття воріт. Пробачте за тавтологія, але "Альтернатива" грала граючись.

У другому таймі, як ви розумієте, нічого не змінилося і грала продовжувалася в тому ж ключі, що й до того. Макеєв у дебюті пробив у стійку, а "червоно-чорні" трохи активніше виглядали в атаці. Підопічні Костенка забили ще пару голів, а за 5 хвилин до кінця вирішили потренувати гру в 5-ть польових. Завдяки цьому гості отримали декілька шансів "розмочити" рахунок і одним із них скористався капітан команди Святослав Кузів. Що не кажіть, а 1:6 виглядає краще, ніж 0:6.

17:00  Група В  Технологія (Суми) - Володимир (Тиврів, Вінницька обл.) 1:5 (1:1)

Голи: Ігумнов, 14 - Фещенко, 11, 20, Коптєв, 18, 25, 29 

Зустріч двох дуже досвідчених команд з поправкою не час існування самих команд, а на їхні склади. Зрозуміло, що після нічиєї у першому матчі "Володимиру" очки потрібні були більше, але навряд чи можна було передбачити, що "Технологія" настільки глухо сяде у захист. Попри тотальну ігрову перевагу лише на 5-й хвилині тиврівській команді з одеським серцем вдалося створити небезпечний момент: Фещенко змістився зліва у центр, але з його ударом з середньої дистанції впорався Гуменюк. Згодом Фещенко двічі загрожував воротам впродовж хвилини з меж штрафного, але спочатку вдало зіграв воротар, а потім Сорока підстрахував воротаря. "Технологісти" ж лише на 8-й хвилині взагалі змогли вибралися на чужу половину. Васалатій коліном з 3-х метрів переправляв м'яч у ворота, але знову Гуменюк був на висоті. Де не рятував воротар господарів - на допомогу йому приходив каркас. Наддосвідчений Ігумнов віддав передачу перед власними воротами на Коптєва, який переадресував її Фещенку - 0:1. Нарешті після цього ми побачили "Технологію", як заграла так, як ми цього очікували. Були у сумчан хороші моменти з гри, але забили вони зі стандартного положення. За хвилину до перерви Ігумнов реабілітувався потужно пробивши з вільного удару під поперечину. За версією арбітрів воротар рукою зачепив м'яч у польоті і тому цей гол зарахували - 1:1. І після цього команди обмінялися моментами Сороки і Фещенка. Відзначимо відмінну гру Антона Гуменюка, який багато разів рятував команду від вірного голу.

У другому таймі "володимировці" знову взяли в облогу ворота господарів. Гуменюк знову тягнув все, що міг, але Коптєв після розіграшу кутового знайшов нагоду, щоб забити - 1:2. Потім вдало розіграна контратака віялом завершилася точним ударом Фещенка - 1:3. Після цього Гуменюк перейшов грати на чужу половину і саме після його передачі Стрибак головою з метра замість порожнього кута пробив у штангу. Коптєв на це відповів поповненням свого бомбардирського рахунку у порожні ворота, причому двічі. Гру було зроблено, хоча сумчани до останнього атакували і претендували ще хоча б на один гол. До речі, що цікаво, воротар "Технології" при розіграші 5-го польового розташовувався на місці "стовпа", що зовсім нехарактерно для воротарів.

18:00  Група С  Титан (Маріуполь, Донецька обл.) - Свиспан-Костопіль (Костопіль, Рівненська обл.) 1:4 (0:3)

Голи: Мозальов, 22 - Скоцький, 2, Прищепа, 9, Дацюк, 14, 16

Попередження: Погорецький, 11, Бужин, 24, Шаруда, 30 (усі - Титан)

Гості почали активніше і закономірно відкрили рахунок: Скоцький прорвався зліва і пробив між ніг воротарю. Цей гол на деякий час змінив розклад сил на майданчику, адже маріупольці підняли темп і почали загрожувати воротам Вєтрова, зокрема Шаруда і Бужин. Погорецький вже і воротаря обіграв, але на швидкості не влучив у порожні ворота. З часом "свиспанівці" прийняли правила гри від своїх опонентів, підлаштувалися під високий темп, почали застосовувати пресинг, задзвонили у декілька дзвіночків над воротами і Прищепа забив вдруге. "Свиспанівці" після цього явно розігралися і почали господарювати на майданчику, що вилилося у вихід "два в нуль", який завершив Дацюк - 0:3.

Перший же удар команди з Рівненщини у другому таймі став результативним: Дацюк несподівано розвернувся і з-під захисника поцілив у ближній кут з близької відстані - 0:4. Цей гол фактично і вирішив долю зустрічі. "Титан" і відпочивав значно менше після першої гри, і в заявці у маріупольців гравців навіть на дві четвірки не набереться. Так що за такої ситуації "титанівцям" складно було переламати гру. Розуміючи усю складність ситуації Сергій Мозальов подумав "а чому б і ні?" і, підхопивши м'яч біля власних воріт, здійснив швидкий рейд на 30 метрів і завершив його результативним ударом - 1:4. Гості так здивувалися такому нахабству, що ніхто навіть не зустрів непроханого гостя під час його пробіжки. Часу ще залишалося вдосталь, але поклавши руку на серце сумнівів у переможці цієї дуелі не виникло. Так воно і вийшло, адже за 8 хвилин маріупольці змогли створити лише один момент і рахунок не змінився.

Джерело: Прес-служба АФЛУ

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!