Україна - Бразилія. Анонс від сайту Sport.ua

Видно, як-то так зірки склалися над національними збірними України з футболу та футзалу в 2016 році. Футбольна збірна України фінальну частину Євро відкривала для себе матчем проти діючих чемпіонів світу – збірної Німеччини, ось і футзальної дружині в далекій від нас аж на 8 часових поясів Колумбії свій прем'єрний матч на Мундіалі належить зіграти проти найкращої команди планети, яка і на поточний момент має світовий рейтинг під номером 1 – збірною Бразилії.

Ще кілька років тому напівжартома-напівсерйозно про Бразилію говорили, що май вона можливість на чемпіонати світу виставляти дві або три команди, вони б боролися за призові місця. Щось схоже актуально і для футзальної Бразилії. Як би не напружувалися Іспанія, Португалія, Італія та Росія, але Бразилія в такій кількості плодить футзальні таланти, а, точніше, так працює футзальна індустрія, що футболістів, які заслуговують того, щоб захищати честь своєї країни на чемпіонатах світу, в Бразилії постійно в надлишку. Не випадково в перерахованих трохи вище збірних, а останнім часом до них на всіх парах приєднуються і Казахстан з Азербайджаном, футболістів, які народилися в Бразилії, предостатньо.

Можна тільки уявити, які труднощі доводилося долати головному тренеру збірної Бразилії Сержіо Шиошету, або ж Сержіньо, коли він з попереднього «списку 25-ти» вибирав 14 найкращих. Хоча, на думку бразильських ЗМІ, свою руку до вибору тренера доклав і Фалькао, мегазірка футзалу, футболіст, так який розкрутив свої імідж, що, мабуть, та частина людства, яка хоча б краєм вуха чула про футзал, одразу назве саме його, якщо поцікавитися відомими футзальними персоналіями.

8 червня Алессандро Роса Виєйрі, а це і є Фалькао, виповнилося 39 років, і серед 336-ти футболістів, включених до заявки 24-х збірних, він є найстаршим. Вплив Фалькао в бразильському футзалі настільки великий, що з ним не може не рахуватися керівництво бразильської конфедерації футзалу. Так, власне, і призначення головного тренера збірної Бразилії не проходить без схвалення Фалькао його кандидатури. Кілька років тому з подачі Фалькао провідні гравці збірної Бразилії відмовилися грати за національну збірну тільки тому, що Фалькао був проти людини, який повинен був очолити бразильську конфедерацію футзалу. Навіть ряд турнірів збірної Бразилії довелося провести далеко не в оптимальному складі, і можна пригадати, що ще близько півтора років тому Бразилія була без головного тренера, а ті з тренерів, які залучалися під конкретний турнір, відразу ж після нього і йшли. У їх числі і Сержіньо – в 2014 році він очолив Бразилію під «Гран Прі», відіграв цей турнір, потім ще півроку просто прочислился головним тренером, після чого залишив цю посаду. Після нього головним став відомий у футзальному світі тренер ПС де Олівейра. Але ненадовго – і до кваліфікаційного турніру ЧС-2016, який для південноамериканських збірних був у лютому, Бразилію знову готував Сержіньо. Є думка, що посада головного тренера збірної Бразилії з футболу – це електричний стілець. Хай і не такої високого напруги, але і під стільцем головного тренера футзальної збірної Бразилії безумовно висока різниця потенціалів є.

Яка задача може стояти перед збірною Бразилії, яка виграла два останні чемпіонати світу, а всього найсильнішою на семи футзальних Мундіалях була 5 разів. Запас міцності у бразильців настільки великий, що можна спокійно говорити, що реально для цієї збірної чемпіонат світу розпочнеться навіть не зі стадії плей-офф, а мінімум з 1/4 фіналу. Такі реалії, як і те, що збірній України для виходу в плей-офф потрібно буде грати на своєму максимумі в кожному з трьох матчів групового етапу. Інакше, як співається у популярній пісні, нам удачі не бачити. Після двох спаринг-матчів, які команда Олександра Косенка провела вже в Колумбії, наші хлопці напружено готувалися до свого першого матчу, поєднуючи теоретичні заняття, тренування в залі з різними підготовчо-відновлювальними процедурами, у тому числі і водними. Підсумок виступу збірної України на груповому етапі дасть її результат, але і по матчу зі збірною Бразилії можна буде зробити певні висновки про готовність нашої збірної.

Обов'язково варто сказати про статистику матчів між збірними України і Бразилії, тим більше що некоректні дані сайту УЄФА стали гуляти і в наших ЗМІ, які пишуть про футзалі. Дійсно, футзальні команди України і Бразилії провели 14 матчів, але наша команда домоглася в них не менше двох нічиїх. Як можна було забути про історичну для нашої збірної перемозі над корифеями футзалу, яка була здобута 15 грудня 1998 року? 1:0 - тоді була сильніша збірна України, і ця перемога була тим несподіванішою, що двома днями раніше українці поступилися бразильцям 0:16, але «то таке». Безпосереднім учасником переможного матчу був і Олександр Косенко, а, приміром, за Бразилію в тому матчі грав Какау, той самий, який зараз очолює збірну Казахстану і «Кайрат». Немає сумнівів, що Олександр Петрович зі свого багатого досвіду знайде потрібні слова для своїх підопічних, щоб вони не перегоріли до гри, цього, чесне слово, зовсім не хочеться – хочеться, щоб збірна України вийшла і показала, що грати вона вміє. Але ж вміє! Що доводила і в офіційних матчах, так і в ряді товариських з провідними збірними світу. До того ж, невдалі матчі бувають у будь-якої збірної, і Бразилія – не виняток. Як говориться, і на стару... Так, у кваліфікації ЧС-2016 бразильці з величезним трудом дотиснули Парагвай 1:0, двома днями раніше видавили перемогу над Венесуелою 2:1. Зазначимо, що в цих іграх був склад, близький до заявки на ЧС-2016. З «непереможних» результатів збірної Бразилії зазначимо нічию 2:2 з Аргентиною в серпні 2015 року, поразки 1:4 від тієї ж Аргентини в жовтні і 2:3 в березні 2014 року.

Що ж, томливе очікування, пов'язане зі стартом збірної України на Мундіалі наближається до фінішу. У добрий шлях, збірна! Хлопці, пам'ятайте, що поки ви там в Колумбії б'єтеся на майданчику, величезна маса ваших вболівальників, незважаючи на глибоку ніч, не спить, пропускаючи через себе кожне ваше вдале і невдале дію. Ми з вами!

Котирування букмекерів:
Олімп:
9,50 – 9,50 – 1,15
12 вересня, понеділок
Україна – Бразилія

Букараманга. Спорткомплекс «Колізеo Бісентенаріo». 02.00
Арбітри: Нурдін Букуев (Киргизстан), Томохіро Козаки (Японія)
Прогноз Sport.ua – 1:3

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!