Україна - Мозамбік. Анонс від сайту Sport.ua

Учасники чемпіонату світу з футзалу матчі групового етапу проводять у режимі «через два дні на третій», і дуже пізно вночі з 14-го на 15-е вересня збірна України проведе свій другий матч. Суперник – бронзовий призер останнього Кубка африканських націй збірна Мозамбіку.

З представниками Африки збірна України перетинається в матчах різного рангу дуже і дуже рідко. З точки зору офіційної статистики в останній раз це було в березні 2010 року, коли на турнірі в Лівії українські футзалісти по разу зіграли зі збірними Лівії і Камеруну. Тільки от справа в тому, що тоді поїхала на турнір не зовсім збірна України, а, точніше, зовсім не збірна України, а під її маркою команда «ЛТК». Ну, а реальне протистояння збірної України з африканської збірної було в Бразилії в рамках чемпіонату світу 2008-го року наша команда переграла Єгипет 5:1. Тоді з нинішньої української делегації у складі нашої команди Валерій Легчанов (він відзначився одним точним ударом) та Євген Іваняк, який був у запасі. На той же 2008-й рік, до речі, доводиться і єдиний очний матч між збірними України та Мозамбіку. Проходив він у рамках бразильського «Гран Прі», і українці домоглися легкої перемоги 8:1.

Як бачимо, досвіду гри з африканськими командами, а вона має свою специфіку в силу природних даних суперників, у гравців нашої збірної ніякого, і доведеться освоюватися вже ходу матчу, плюс ще відштовхуючись від тієї інформації, яка отримана по першому матчу Мозамбіку проти Австралії. Два різних тайми провели африканці в ньому, і якщо в першому діяли досить несміливо, допускали багато помилок, і пропустили 3 м'ячі, то після перерви ледь не зробили камбек, відігравши два голи. Оскільки Мозамбік вперше у своїй історії пробився на чемпіонат світу, то перший гол у ворота Австралії став історичним. А увійшов в історію 22-річний Амін Клаудіо Базиліо Дейл, або просто Кало. «Це момент, про який я завжди буду згадувати в майбутньому, але я б вважав за краще забити ще», – так прокоментував своє щастя Кало. При цьому додавши: «Я сподіваюся, що заб'ю ще багато м'ячів, але це завжди буде особливим». В цілому ж, від збірної Мозамбіку ніхто в Колумбії звершень не чекає, тому, будучи щасливими від самого факту присутності серед кращих команд планети, футболісти збірної Мозамбіку грають, просто отримуючи задоволення. Якісь свої слабкі місця африканці побачили в матчі проти збірної Австралії, і тепер, на думку того ж Кало, готові, попрацювавши над помилками, показати характер і в матчі проти збірних України та Бразилії.

Тим часом, наша збірна в матчі проти Бразилії показала не тільки характер, але й майстерність. Звичайно, складно давати оцінку діям команди, не знаючи, яка була установка на гру. Тому, можна відзначити лише те, що лежить на поверхні. Після матчів першого туру збірна України, за версією сайту ФІФА, стала самою атакуючою. Оцінка дається виходячи з кількості завданих ударів, причому там загальним чохом вважається все підряд – і повз, і в створ воріт, і заблоковані. Залишивши в стороні ефективність, зазначимо, що за рахунок великої кількості ударів по воротах наші хлопці істотно знизили ймовірність можливих контратак. Хоча і не виключили їх повністю – згадаймо, що автогол Олександра Сорокіна відбувся якраз після контри бразильців. Разючий провал стався в українців і в середині першого тайму, коли суперник легко вийшов з-під пресингу, і тільки дивовижний удар Фернандіньйо у поперечину дозволив нам уникнути голу. Тут вже, якщо пішли в пресинг, то він повинен бути синхронним і зі страхувальним, щоб нашим голкіперам не довелося вибігати далеко з штрафного, виконуючи ризиковані функції останнього захисника. На користь безпеки наших воріт йшли і довгі вводи Іваняка, які на атаку, на жаль, не працювали, оскільки попереду за м'яч ми чіплялися вкрай рідко.

Проблема, яку не вдалося усунути після контрольних матчів, це «стандарти» біля наших воріт. З ауту Україна пропустила від Італії, з ауту і від Бразилії, причому Фалькао забивав, перебуваючи в оточенні всієї нашої четвірки. Як м'яч до нього дійшов, як він пробив – питання. Ну, і гра «5 на 4» в кінці матчу з виконанні нашої збірної запам'яталася лише феноменальним «сейвом» Дмитра Сорокіна, потягнувшого такий удар Фалькао, що його би не кожен воротар відбив. Напружити ж оборонців бразильців за півтори хвилини розіграшу п'ятого нашій команді не вдалося.

Два дня було у збірної України на відновлення, на роботу над помилками, на аналіз суперника. Сьогодні буде зовсім інша гра хоча б тому, що ми в ній будемо фаворитами, це нам потрібно закладати фундамент виходу в плей-офф, це нам вкрай важливо виграти і записати в свій актив 3 очки. На нашому боці не лише статус фаворита, але і впевненість, одержана після матчу з Бразилією, так і досвід, які мають наші футболісти, не порівняти з тим, що є у суперника. Справа за малим – зіграти так, як уміємо, причому протягом усіх сорока хвилин. Матч проти Мозамбіку Австралії показав, що хлопці там живучі, і приреченими вони не будуть, як би гра не складалася.

Котирування букмекерів:
Олімп:
1,06 – 13,50 – 16,00
15 вересня, четвер
Україна – Мозамбік
Букараманга. Спорткомплекс «Coliseo Bicentenario». 04.00
Арбітри: Рекс Камусу (Соломонові Острови), Даріо Сантамарія (Аргентина)
Прогноз Sport.ua – 4:0

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!