Олександр Каплун: «Зіграти у київському Палаці спорту – це приємно і престижно»

Як відомо, у квітні відбудеться перший дитячо-юнацький турнір «Кубок Конференцій», в якому візьмуть участь найкращі гравці усіх чотирьох Конференцій дитячо-юнацького чемпіонату України у вікових категоріях U-15 та U-13. Прес-служба Асоціації футзалу України починає знайомити українських любителів футзалу з головними дійовими особами цього заходу. І розпочнемо ми з інтерв’ю з тренером, який на «Кубку Конференцій» очолюватиме дві збірні Південної Конференції – наставником чорноморського «Іллічівця» Олександром Каплуном.

- Олександре Михайловичу, вітаємо Вас із призначенням на посаду головного тренера збірної Південної Конференції. Чи стало це для Вас несподіванкою?
- Спасибі велике! Подібні призначення завжди несподівані і приємні.

- Ви - єдиний тренер, який тренуватиме збірні Конференції в обох вікових категоріях. Як плануєте впоратись з обома своїми командами?
- Ну я буду не один тренер. Зі мною разом будуть команди готувати: по 2002 року - тренер «Марріона», а по 2004 року - тренер «СТЕМа-Приазов'я».

- Тобто, обов'язки вже розподілили?
- Більш детально обговоримо на фіналі.

- Чи визначились Ви зі складом обох збірних?
- Не до кінця. У нас, на відміну від Західної Конференції не так багато команд брало участь у відбіркових турнірах. Тому вибір не дуже великий.

- Збірну Південної Конференції (U-15), як і збірну Західної Конференції, називають фаворитами змагань. Наскільки дійсно великі шанси Ваших підопічних здобути «Кубок Конференцій» у своїй віковій категорії?
- Я не знаю, хто так говорить, я не чув. Мені здається, що шанси у всіх абсолютно рівні.

- Як Ви вважаєте, «Кубок Конференцій» дійсно зможе допомогти тренерському штабу юнацьких збірних визначатися з кандидатами до неї?
- Скажімо так: у зв'язку з тим, що планів на U-13 і U-15 немає щодо участі в якихось офіційних турнірах, в усякому разі - поки що, рано говорити, про кандидатів у юнацькі збірні, тим більше, що кращих хлопців зараз переманюють у клуби великого футболу. Не всі, хто зараз потрапляє в ці збірні, можуть далі пов'язати свою кар'єру з футзалом. Але хтось все-таки, сподіваюся, зверне на себе увагу тренерів.

- Мабуть, найголовнішим стимулом для цих юнаків буде не тільки гра за збірну своєї Конференції, а і можливість зіграти на паркеті столичного Палацу спорту, чи не так?
- Звичайно. Зіграти в Києві, у Палаці спорту, на шикарному паркеті, це дуже приємно і престижно. Дітям, так і тренерам, буде що згадати.

Прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!