Темп-ЗАЕС – переможець Кубку Атоменергомаша – 2016

В Енергодарі відбувся шостий Всеукраїнський турнір з футзалу «Кубок Атоменергомаша-2016».

Трохи історії. «Кубок АЕМ» першими розігрували футзалісти 2000 року народження, потім були хлопці 2002 р. н., і ось два роки його розігрують діти 2003 р. н. За шість років чотири рази були переможцями «Темп-ЗАЕС», і по одному разу - «Шахтар» (Вугледар) та «Іллічівець» (Чорноморськ). Нинішній турнір був проведений на високому організаційному та змагальному рівні. З 17 по 20 листопада у змаганнях брали участь сім команд: «Космос» (Запоріжжя), «Дизеліст» (Токмак), «Олімпієць» (Житомир), «Таврія» (Василівка), «Спартак-ЮВІКО» (Дніпро) «Спорт» (Курахове) та «Темп-ЗАЕС» (Енергодар). На жаль, через хворобу тренера «Спартака-ЮВІКО», команду з Дніпра довелося замінити другою командою «Темпу».

З першого ігрового дня хочеться відзначити якість і напруження ігор, де переможець визначався тільки в останні хвилини, а то й секунди. Інтрига турніру трималася до останнього туру.

Фактично гра за перше місце була гра між «Темпом» і «Космосом». Обидві команди розуміли відповідальність і важливість результату, і це природно позначилося на діях гравців обох команд. Головне було не допустити помилку і не пропустити першими. До середини першого тайму була рівна позиційна гра, господарі мали перевагу тримання м'яча, але по-справжньому гольовими моментами гра не блищала, і тільки під кінець тайму вдалося «темпівцям» розпечатати ворота запоріжців. Але не встигли трибуни видихнути радість голу, як захисники енергодарської один за іншим допустили дві грубі техніко-тактичні помилки, і на перерву команди пішли з двома одиницями на табло.

Весь другий тайм пройшов на зустрічних атаках, але м'яч вперто не хотів летіти у ворота, при відмінній грі голкіперів. У середині тайму «Темп-ЗАЕС» через травми втратив свого лідера Данила Зінченка, і відразу ж атака господарів трохи зблякла. Вирішальними стали останні дві хвилини матчу, коли «темпівці» після тайм-ауту пішли грати з п'ятим польовим, і в першій же атаці Сергій Лузан дальнім ударом зумів зловити воротаря запорожців зненацька. «Космос» тут же кинувся всією командою в атаку, і лише сирена зберегла переможний рахунок на табло. Важка гра потім далася взнаки запорожцям у грі за друге місце проти «Таврії»: гравці виглядали втомленими, і василівцям вдалося здобути перемогу з рахунком 4:2, не особливо напружуючись при цьому.

У підсумку переможцем став «Темп-ЗАЕС», другим призером - «Таврія» і третім - «Космос».

Відігравши свої поєдинки, команди вже очікували організатори із заслуженими нагородами. Профспілковий комітет «Атоменергомаша» на чолі з головою Віктором Поліхрановим ось уже шостий раз не перестають приємно дивувати якістю і кількістю нагород. Всі команди були нагороджені пам'ятними загальними фото у великих розмірах. Призери отримали медалі та великі кубки, а переможці ще й комплект футбольної форми. Так само були відзначені всі сім кращих гравців команд індивідуальними призами. Ось так шостий Всеукраїнський турнір «Кубок АЕМ» закінчив свою історію для дітей 2003 року народження, за сьомий поведуть боротьбу вже діти 2006 року народження.             

Прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!