Вихованці ДЮСШ "Ураган" зіграли на турнірі в Іспанії

Літо якраз у розпалі, тож дітвора сповна насолоджується вільним часом і улюбленими заняттями. Не виняток і вихованці Академії НФК "Ураган", які,  не покладаючи зусиль, відточують свою футзальну майстерність. А от "ураганівці" 2006/2007 р.н., користуючись канікулами, вирішили ще й перевірити набуті навички, і під керівництвом виконавчого директора клубу Олега Ковальського, директора Академії Володимира Слободяна та тренера Юрія Іванишина вирушили до Іспанії – провідної футзальної держави.

Турнір "Futsal Copa Cerdanya", який відбувався 23-26 червня, згуртував чималеньку кількість учасників – 94 команди у віковому діапазоні від семи до шістнадцяти років. У віковій категорії, де грали "дракони", за лаври переможця змагалися 17 команд, поділені на 5 груп. Перший раунд для івано-франківців виявився успішним – 14 забитих м’ячів та 5 пропущених гарантували вихід з групи з другої позиції.

На стадії 1/8 фіналу українцям довелося проявити справжню міць і продемонструвати вольовий характер – у першому таймі "ураганівці" із рахунком 1:2 поступалися іспанським ровесникам із команди "AE Martorell". Втім другий тайм увінчався неабияким успіхом – 6:3 на користь українських спортсменів.

Матч чвертьфіналу "Ураган", на жаль, програв команді "Seleccio de Cambrils" із рахунком 0:7, але за словами наставника Академії Володимира Слободяна, причиною поразки стала фізична втома дітей та мала лавка запасних. "Це був третій поєдинок за день, який ще й відбувся у вечірній час. Діти просто фізично не могли встояти. Хоча тренер суперників відзначив, що йому сподобалася наша команда та комбінаційна гра", - зауважив Слободян.

За словами Володимира Ярославовича, турніром дуже задоволені: "Все було організовано на високому рівні. Змагання відбувалися у чотирьох містах, але все було налагоджено – курсували автобуси, які довозили учасників до місця. Вразило, що іспанці напрочуд дружелюбно нас прийняли і щиро вболівали за нас під час матчів плей-офф. Ми побачили, що наші діти на рівні конкурували з європейськими однолітками, що не може не тішити. З кожною грою ми помічали прогрес – вихованці прибавляли в майстерності, вчилися футбольної культури, і що не менш важливо – спілкувалися з ровесниками. Приємним сюрпризом стало знайомство з одним з кращих футзалістів світу Фернандао, який теж був присутній на даному турнірі. Загалом, мета поїздки виправдана, адже кожен такий турнір – безцінний досвід. Маю надію, що для нас дані змагання стануть традиційними, ми внесемо його у календар на наступний сезон, але, сподіваюся, що зможемо поїхати більшим складом".

За матеріалами офіційного сайту НФК "Ураган"

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!