Роман Дацюк: «Всі учасники фінальної частини Другої ліги перебувають приблизно на одному рівні»

Універсал «Рівнестандарта-ДЮСШ №4» Роман Дацюк розповів про підготовку команди до фінальної частини Другої ліги, підбив підсумки перших двох матчів турніру і коротко охарактеризував наступних суперників рівнян.

– Перші два матчі для «Рівнестандарта-ДЮСШ №4» у фінальній частині видалися досить складними. Як підсумуєте їхній перебіг?

– Абсолютно згоден. Поєдинки були надзвичайно складними. Ми віддали дуже багато сил у зустрічі з «Геологією». Зважаючи на те, що на нас чекали ще три матчі, хотілося б зберегти кращі фізичні кондиції. Можливо, десь і не очікували, що буде так важко. Однак, добре, що все закінчилося перемогою. Не менш напруженою видалася зустріч і з командою «Human». Ми були готовими до цього. Хлопці з Дніпра є добре готовими з фізичної точки зору. Були попереду з рахунком 2:0, наприкінці зустрічі самі створили собі проблеми. Однак, просто-таки на жилах здобули цю перемогу – 3:2. Взагалі, нам трохи пощастило, що за календарем ми маємо вихідний після двох поспіль надскладних поєдинків. До нас приїхали масажисти, також ми пройшли курс вітамінізації. Все як має бути. Готуємося до двох наступних ігрових днів. Переконаний, що вони також будуть дуже складними.

– Як проходила підготовка до фінальної частини Другої ліги?

– Команда готувалася до фінальної частини близько місяця. Ми провели міні-збір в Одесі. Графік був таким: один раз на день тренувалися, а також проводили товариський матч. Після цього повернулися до Рівного. Тут також проводили тренування. Спочатку зробили акцент на фізичній підготовці. Потім провели спаринги з «Кардиналом-Рівне». Після цього поїхали до Луцька. Це місто знаходиться всього у 70-ти кілометрах від Рівного, і там є зал з терафлексом, тобто з подібним покриттям як у Городенці. Провели кілька спарингів з місцевим «Любартом», який грав з нами в одній групі. Хочу подякувати їм за ці поєдинки. Тобто, підготовка «Рівнестандарта-ДЮСШ №4» була плідною та якісною.

– Наскільки тренування на терафлексі допомогли простіше призвичаїтися до паркету у Городенці?

– Як би ми не готувалися – це все одно досить незвично. Все ж, у Рівному ми граємо на паркеті. Однак, всі учасники перебувають в однакових умовах. Частину першого поєдинку точно довелося звикати.

– Важкувато було входити у гру після тривалої паузи без офіційних матчів?

– Повторюся, у цьому плані умови також рівні для всіх. Доводилося дотримуватися карантину. Спочатку сидіти вдома, потім індивідуально займатися та бігати кроси. Інколи збиралися по декілька людей і працювали з м’ячем. Однак, це зовсім не те, коли маєш повноцінне тренування на паркеті. Без такої підготовки ми провели більше місяця. Доводилося звикати. Втім, підготовка, про яку я згадував вище, дає про себе знати. Тому зараз ми себе відчуваємо себе досить комфортно.

– Як поставилися до зміни формату?

– Знаєте, після карантину формат був не настільки принциповим як той факт, що потрібно дограти турнір. Чемпіонати у Першій лізі та Favbet Екстра-лізі завершилися. Нам дали змогу завершити сезон. Велика подяка за це. Зараз хлопці мають купу емоцій. Всі скучили за футзалом! Поки що все проходить позитивно щодо наших результатів. Сподіваюся, що надалі все триватиме так само.

– Ви стали найкращим бомбардиром команди, якщо рахувати гольові звитяги у матчах групи 2 та плей-офф. Чи ставите перед собою подібні завдання на подальші поєдинки фінальної частини?

– Відверто кажучи, не рахував свої голи. Бомбардирських завдань перед собою не ставлю. Головне – перемоги нашого клубу. На своїй позиції стовпа намагаюся допомагати команді, приймати м’яч та віддавати на партнерів. Індивідуальні амбіції відходять на другий план. Хочеться здобувати трофеї з «Рівнестандартом-ДЮСШ №4».

– Щодо позиції стовпа. Хто в українському та світовому футзалі серед колег по амплуа Вам подобається найбільше?

– Серед українців виділив би Миколу Білоцерківця. Якщо оцінювати світовий футзал, то тут відзначу бразильця Едера Ліму, який виступає за збірну Росії. У рамках «Lviv Open Cup-2011» мені довелося протистояти йому у складі «Кардинала-Рівне». Тоді він грав за команду «Газпром-ЮГРА». У складі «ЦСКА» тоді ще виступав Рікардіньо. Він, звичайно, не стовп, але, рівень його гри є просто неймовірним.

 Питання про майбутні матчі. Ви досить добре знаєте «Городенку» за поєдинками у групі, також могли побачити зустрічі за участі команди «Sun Vita». Чого очікуєте від двох наступних матчів?

– Всі учасники фінальної частини Другої ліги перебувають приблизно на одному рівні. Ми спілкуємося з хлопцями, і панує однозначна думка, що найважчим матчем завжди є наступний. Не надто важливо з ким ти граєш. Одна помилка може призвести не лише до втрати очок, а й турнірних позицій. Потрібно з максимальною концентрацією підходити до поєдинку з кожним суперником. Поки що не дивимося до турнірної таблиці. Зробимо це після завершення турніру. Сьогодні ми відпочиваємо. Команда дуже втомилася. Налаштовуємося на цікаве протистояння з «Sun Vita». У складі «Рівнестандарта-ДЮСШ №4» на турнір не приїхали одразу чотири важливих гравці. У команді є багато молоді. Навіть у перший четвірці вчора грав Олександр Крук, який отримав дві жовтих картки. Однак, хлопцям, які у зв’язку з молодим віком не мають досвіду, також потрібно давати можливість прогресувати.

Богдан Ісаєв, прес-служба Асоціації футзалу України
Фото: «Рівнестандарт-ДЮСШ №4» та особитий архів Романа Дацюка

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!