Роман Мироняк: «Наше завдання у фінальній частині Другої ліги – боротьба за призову трійку»

Універсал снятинського ФК «Sun Vita» Роман Мироняк підбив підсумки сезону у Другій лізі, а також розповів про амбіції команди у фінальній частині Другої ліги та налаштування на обласне дербі з «Городенкою».

–​ Як оцінюєте сезон у Другій лізі для ФК «Sun Vita»?

– Команда задоволена результатом. Для нас цей сезон став дебютним. Ми пройшли довгий шлях. Матчі групового етапу і раунду плей-офф – це чудовий досвід. Окремо хочу подякувати за підтримку мережі магазинів «Копійочка».

–​ Як Ви встигли зазначити, для снятинської команди цей сезон став дебютним у Другій лізі. Що стало поштовхом до того, аби спробувати свої сили на всеукраїнському рівні?

– Цьогоріч не проводився чемпіонат Івано-франківської області. Це, скажімо так, перший аспект, який нас зобов’язував грати. Окрім того, рік тому ми стали бронзовими призерами вже згаданого чемпіонату області. Тож, хотіли перевірити свої сили у матчах з командами, які є вищими за рівнем.

–​ У зв’язку з епідемією коронавірусу формат розіграшу Другої ліги було змінено. Як поставилися до таких заходів?

– У ситуації, яка склалася, ми тішимося, що сезон буде дограний. Завжди хочеться довести розпочату справу до кінця. Після завершення сезону можна буде остаточно підбити підсумки тієї роботи, яку ми плідно виконували від початку чемпіонату. Взагалі, звичайно, хотілося б завершити футзальний рік за стандартним форматом, щоб снятинські вболівальники побачили більшу кількість матчів. Однак, склалося як склалося.

–​ Які завдання стоять перед ФК «Sun Vita» у фінальній частині Другої ліги?

– Передусім, прагнемо отримати досвід протистоянь з командами, які мають у своїх складах гравців високого класу. Наше завдання у фінальній частині Другої ліги – боротьба за призову трійку. ФК «Sun Vita» поки що зарано формувати чемпіонські амбіції.

–​ Що знаєте про інших чотирьох суперників, з якими гратимете у фінальній частині?

– Звичайно, найкраще ми знаємо сусідів з Городенки. Ця команда зібрала до свого складу найкращих футзалістів Івано-Франківщини. Багато з них пограли і у Першій лізі, і в Екстра-лізі. Той-таки Андрій Сімка навіть виступав за збірну України. Пильно спостерігав за матчами «Городенки» у групі. Відповідно, можу сказати, що досить сильним колективом є і «Рівнестандарт-ДЮСШ №4». Думаю, обидві команди не загубилися б і у Першій лізі. Про «Геологію» та «Human» маємо менше інформації.

–​ У перший день розіграшу фінальної частини Другої ліги ФК «Sun Vita» протистоятимете «Городенці». Команди багато грали одна проти одної у чемпіонаті Івано-Франківської області. Як налаштовуєтеся на протистояння на всеукраїнському рівні?

– Цей матч буде дуже принциповим. Наш суперник є фаворитом. Відстань між містами складає менше 30-ти кілометрів. Звичайно, всі гравці добре знають один одного. Ми дуже хочемо продемонструвати, що теж чогось варті. Склад нашої команди менш досвідчений. ФК «Sun Vita» сформований саме з людей, які є представниками Снятинського району. «Городенка» має більше виконавців з інших міст. Думаю, що завтра ми наочно пересвідчимося хто більше готовий до цього поєдинку.

Богдан Ісаєв, прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!