Ігор Москвичов: «Наше завдання у Лізі чемпіонів – потрапити до Фіналу Чотирьох»

Прес-служба Асоціації футзалу України продовжує серію інтерв’ю з представниками команд-учасниць Екстра-ліги сезону 2018/2019. Черговий матеріал з цього циклу присвячений підготовці до чемпіонату та завданням на майбутній ігровий рік для херсонського «Продексіма» про які нам розповів тренер команди Ігор Москвичов.

– Ігоре Євгеновичу, клуб зібрався після відпустки наприкінці липня. Розкажіть як «Продексім» готується до початку сезону? 
– Робимо акценти на силі, швидкості та витривалості, потроху набираючи кондиції. Більше уваги приділяємо саме силовим вправам. Завтра вирушаємо на збір до Ужгорода. Велику його частину відведемо на відпрацювання тактичних моментів. Впродовж нашого перебування у Закарпатській області ми проведемо три товариських матчі. Нашими суперниками стануть представники Словаччини та Угорщини. Далі за планом участь у «Lviv Open Cup», який проходитиме наприкінці серпня. Після нього вже акцентовано готуватимемося до поєдинку за Суперкубок України, який також відбудеться у Львові, а згодом і чемпіонату. Також ведемо активну фізичну і тактичну підготовку до зустрічей у рамках єврокубків. Детально розбираємо гру кожного суперника.

– Цього міжсезоння команду поповнили та покинули чимало гравців. Резюмуйте трансферну кампанію херсонського клубу станом на сьогодні. 
– Щодо тих, хто залишили «Продексім» – це командне рішення. Команду треба систематично оновлювати. Ми взяли на курс на те, щоб трохи омолодити колектив. Троє екс-гравців нашої команди: Свиридов, Бессалов та Калуков поповнили склад покровського «Титана». На їхні позиції ми підписали тріо колишніх футзалістів «Урагана» та збірної України: Михайла Зварича, Ігоря Корсуна та Петра Шотурму. Це молоді виконавці. Ми сподіваємося, що вони стануть непоганим підсиленням та внесуть нові барви до нашої гри. У певних компонентах вони мають додати. Ми їм у цьому активно допомагатимемо. Вони гравці дуже серйозного рівня, але їм чогось постійно не вистачало для досягнення результату. Наше головне завдання полягає у тому, аби спільна робота давала плоди. Тренерський штаб впевнений, що ці гравці суттєво допоможуть «Продексіму».

Окрім того, ми повернули до своїх лав Михайла Волянюка з «Кардинала-Рівне». Нам потрібен гравець атакувального спрямування. Дуже сподіваємося на його бомбардирські якості. Минулого сезону нам довелося розірвати співпрацю з певних причин. Нині я сподіваюся, що Волянюк затримається у Херсоні на більш тривалий термін. Ми задоволені трансферною кампанією «Продексіма». Єдине, що відзначу – суттєву втрату для команди в особі Роніньо. Це дуже сильний гравець. Для «Продексіма» прикро втрачати такого футзаліста. Ми не планували це роботи, але так склалися життєві обставини.

- Щодо легіонерів команди. Минулого року кольори херсонців захищали троє бразильців. За його підсумками у клубі залишився Фумаса , а нещодавно додався новачок Клаудіньо. Чи варто ще очікувати поповнень складу «Продексіма» у вигляді легіонерів від «Продексіма»?  
– Поки що важко сказати. Загалом, ми працюємо у цьому напрямку. А от станеться це чи ні – покаже час. Ведемо активну роботу. Тим більше, що до свого складу активно залучають бразильських легіонерів наші суперники за Лігою чемпіонів – «ЕРА-ПАК» та «Економац».

– Щодо клубної структури. Розкажіть, чи братиме участь «Продексім-2» у змаганнях Всеукраїнського рівня та які завдання стоятимуть перед цією командою? 
– Президент команди Ігор Колихаєв ставить завдання щодо підготовки якомога більшої кількості власних вихованців, які б у перспективі ставали гравцями першої команди. «Продексім-2» планує брати участь у Першій лізі. Однак, якщо щось зміниться оберемо для себе Другу лігу. Виступ на рівні Всеукраїнських змагань – це безцінний досвід та практика протистоянь з сильними суперниками.

– Окресліть завдання «Продексіма» у кожному з турнірів, в яких команда братиме участь. 
– Команда, яка стала чемпіоном не може ставити інших завдання в Екстра-лізі, аніж повторення цього успіху. Важливим для нас є тріумф у Суперкубку та Кубку України, які досі не підкорювалися нашому клубу. Щодо Кубка ліги. У цьому турнірі ми даватимемо шанс проявити себе гравцям з другої команди. Звісно, ми плануємо перемагати. Для нашої молоді це чудовий шанс зростати у матчах з якісними суперниками.

Окрім того, хочеться успішно виступити на євроарені. Наше завдання у Лізі чемпіонів – потрапити до Фіналу Чотирьох. Минулого року воно не було виконане, тож, докладемо максимум зусиль у майбутньому сезоні.

 Хто є фаворитом чемпіонату та командою, яка може вистрілити у наступному сезоні в Екстра-лізі? 
– Як на мене, фаворитами є «Продексім» і «ХІТ». До того ж, після переходу Калукова, Бессалова та Свиридова значно сильнішим стане «Титан». Натомість, серед тих, хто може вистрілити відзначу хмельницький «Сокіл».

Прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!