Іван Скіцко: Вірю, що у чемпіонаті не буде прохідних ігор

Нещодавно івано-франківський "Ураган" у рамках підготовки до нового сезону виступив у Одесі на "Кубку Водяна". Там наставник "драконів" був визнаний кращим тренером. Але ми вирішили поспілкуватися з головним тренером прикарпатської команди не тільки про підсумки турніру в Одесі, а і про перспективи майбутнього чемпіонату в Екстра-лізі.

- Іване Васильовичу, перш за все - хотілося б дізнатись, у якому настрої перебуває "Ураган" після "Кубку Водяна"?
- Настрій робочий, є, що поправити та награти до початку чемпіонату. Над цим зараз і працюємо.

- Але виступом своєї команди задоволені?
- На 70%-80% задоволений. По-перше - працювали на великій втомі, непогано рухались. По-друге - більш-менш було нормальне мислення. По-друге - не програли жодної гри. По-четверте - по ходу чотирьох матчів ми програвали і зуміли не програти. По-п`яте - дали можливість всім пограти. Що не вийшло, так це: по-перше - виграти турнір, а по-друге - воротарі не виручили.

- Чи можна вже на цьому етапі сказати, наскільки "Ураган" підсилили Сімка, Коваль та Шотурма?
- Однозначно. Вони лідери в своїх четвірках, на трьох забили шість голів. З ними можна варіювати тактикою, вони відзначаються індивідуальними якостями, під час матчів віддавали гольові передачі.

- У складі "Урагану" на "Кубку Водяна" був заграний Павло Миколюк. Чи можна вже казати про його повернення в івано-франківську команду?
- Так, у нього ще контракт на рік, ми його заявляєм на наступний сезон. Миколюку треба вибороти місце в складі, бо він рік пропустив багато втратив, і він це все розуміє. Ми йому дали шанс вийти на новий рівень.

- Тобто, зараз фактично стан "Урагану" поповнили чотири гравці замість трьох, які пройшли. Чи можна вважати, що селекція пройшла успішно?
- Я задоволений селекцією. Все-таки, до нас прийшли два "збірники" України. Окрім того - ми хотіли мати класичного "стовпа", і ми його маємо.

- Окрім того, Ви іноді давали можливість показати себе представникам найближчого резерву. Що можете сказати про їх рівень готовності боротися за місце в основному складі?
- Потенціал у кожного гравця великий. Зрозуміло на це треба час. Тут все можливо, тим більше, Василь Кефа та Микола Микитюк проявили себе з кращої сторони.

- Тобто, є шанси, що протягом сезону вони матимуть шанси на те, щоб зіграти у кількох поєдинках?
- Все можливо і реально, але їм треба надалі багато працювати, бо інші футболісти також не дрімають і хочуть грати в "основі". Є здорова конкуренція.

- Іване Васильовичу, це вже буде третій сезон після того, як у команді відбулося кадрове перезавантаження, і у основному складі заграли молоді вихованці клубу. Які висновки можна зробити за підсумками двох минулих сезонів?
- Ми розуміємо, що стратегією нашої команди була ставка на молодь. І наші молоді футболісти підняли свою кваліфікацію, отримали досвід, що дуже важливо. Цей сезон має бути переломним для всіх гравців.

- Як Ви вважаєте, чи вже настав той час, коли вчорашні дублери вже можуть виконувати серйозні завдання, поставлені керівництвом?
- Якщо брати до уваги їх самих, то важко би було. А з приходом досвідчених футболістів це реально, і ми маємо це зробити та виконати поставлені завдання.

- Як відомо, цього сезону в Екстра-лізі гратиме десять команд. Що Ви можете сказати з цього приводу?
- Це дуже добре, що Екстра-ліга поповнилась, і є парна кількість команд. Нас чекає досить цікавий чемпіонат, явного фаворита нема. Вірю, що прохідних ігор не буде. Радує, що поповнили наш чемпіонат такі досвідчені тренери, як Валерій Легчанов, Сергій Бутенко та Олег Лук`яненко. Шкода що немає Максима Павленка, який залишив "Енергію".

- До того ж, ми бачимо, що у наш чемпіонат починають поступово повертатися сильні українські гравці. Чи стане це першим кроком до відновлення того рівня чемпіонату, який був до 2014 року?
- Я в цьому переконаний. Молодь в усіх командах прогресує і росте, повертаються досвідчені футболісти, і виграти чемпіонат чи кубок стане ще важче. А ще як буде мир в нашій Україні і поправиться економіка нашої держави, то і чемпіонат, і весь вітчизняний футзал ще буде зростати і ставати сильнішим.

Артем Терентьєв, прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!