Максим Бессалов: «У Кубку УЄФА не прощають недооцінки суперника та розслабленості» + ФОТО

Виступ херсонського «Продексіму» в Кубку УЄФА став для кожного футзаліста клубу хорошим досвідом. Як гралося з європейськими чемпіонами і які завдання стоять перед «мельниками» сьогодні, в інтерв'ю розповідає універсал Максим Бессалов.

- І для початку, з перемогою у грі з білоруською «Столицею». Для вболівальників і експертів цей матч виявився цілковитою несподіванкою. Команда розраховувала на подібний результат?  
- Дякую за привітання! Я думаю, що ніхто не міг спрогнозувати рахунок у грі зі «Столицею», але налаштовувалася на перемогу. Це була заключна гра для нас у групі і після перших двох невдач необхідно було реабілітуватися перед собою, керівництвом та вболівальниками, довести, що ми не даремно потрапили в Кубок УЄФА, вміємо грати і вигравати.

Перед матчем з білоруською командою у нас була виключно позитивна установка. Так, турнірної мотивації вже не було, але мета була одна – здобути перемогу і привезти не три поразки, а закінчити Кубок УЄФА на хорошій для нас ноті. Так і вийшло. Нам посміхнулася удача і здобули перемогу.

Що ж стосується «Столиці», то це сильна команда і вони гідно виступила в Кубку УЄФА. 

- Які напутні слова Вам промовляв Ігор Євгенович Москвичов перед тим, як виходили на майданчик в Угорщині?
- Установка тренера була одна – тільки перемагати. Ми ж на Кубок УЄФА приїжджали не просто так. Розуміли, що представляли Україну, Херсон на європейському рівні, і це також стало великою мотивацією. Всі розуміли, що такий «щасливий квиток» не кожна команда зможе витягнути.

Тренер чітко окреслив завдання, з ним обговорили гру суперника і нашу тактику гри. Також він говорив, що вірить у команду і позитивний результат. 

- Але, на жаль, гра зі «Столицею», не перекреслює двох поразок в іграх з «Лупаренсе» та «Рабою». Як ти вважаєш, чого не вистачило для перемоги? Можливо, досвіду або знань щодо того, як розвивається європейський футзал?
- Думаю, що все-таки трохи не вистачило досвіду, агресії у грі і, звичайно ж, було легке хвилювання. У «Продексімі» є універсали, які грали в Кубку УЄФА. Є ті, які на європейський майданчик вийшли вперше.

Природно, в такому складі і на такому рівні ми не грали. Зігравши три матчі Елітного раунду, стало зрозуміло, що гра нам давалася, було багато хороших гольових, моментів. Але, за збігом обставин, реалізувати їх не вдалося. Приміром, якщо «Лупаренсе» майстерно забиває з кутових, то нам поки такі елементи даються складно.

- «Продексім» зіграв шість матчів у рамках Основного та Елітного раундів Кубку УЄФА. Це величезний досвід. Встигли з командою і тренерським штабом проаналізувати отримані знання та навички?
- Детально обговорити ще не встигли. З хлопцями, звичайно, говорили і деякі висновки зробили. А ось розбір ігор з тренером ще попереду.

Але перший і головний висновок – грати до останньої секунди і з максимальною концентрацією. Матчі Кубка УЄФА показали, що навіть якщо команда веде в рахунку, то це не означає, що вона виграє в кінцевому підсумку. 

- З групи «Продексіму» у «Фінал чотирьох» вийшла угорська команда «Раба». Що можеш з цього приводу сказати? Це ж теж велика несподіванка.
- На папері багатьом здавалося, що «Лупаренсе» – фаворит групи. За плечима у команди багато заслуг і перемог. Але не забуваємо, що «Раба» теж чемпіон.

Десь, може, угорці і слабкіші за італійську команду, але вони щороку грають у Кубку УЄФА, у них шість стабільних універсалів, хороший тренер і, звичайно ж, вони господарі турніру. Думаю, що всі ці фактори зіграли свою роль. В якийсь момент стало очевидно, що італійці були розслаблені і впевнені у своїй перемозі, так як у матчі Основного раунду «Лупаренсе» обіграли «Рабу», але, по факту, отримали протилежний результат.

Що ж стосується гри «Раба» – «Продексім», то з ними не так-то просто було грати. І, незважаючи на те, що нам перемога давалася, угорці повели. У них є свої «стандарти» і заготовки: вдало грають з п'ятим польовим, десь «присипляють» суперника, потім роблять випад. У підсумку можу сказати, що команда гідна. 

- Для тебе це перший досвід гри у Кубку УЄФА?

- Ні, на Кубок УЄФА їздив у складі «Локомотива». Тоді з командою грали Основний раунд, але на майданчик я виходив не так часто, як у складі «Продексіму». Знову ж таки, завдяки досвіду з «Локомотивом» усвідомлював, наскільки все серйозно. У Кубку УЄФА не прощають розслабленості чи недооцінки суперника.

- І свій гол вдалося забити у грі зі «Столицею» ...  
- Так... Я завжди максимально намагаюся приносити користь команді і використовувати кожний момент. Звичайно, радий забитому м'ячу і тому, що відзначився. Допоміг команді. У мене був хороший шанс забити гол у матчі з «Лупаренсе». І якби це сталося, то, можливо, результат для «Продексіму» був би іншим.

- Команда вже у Херсоні і приступила до підготовки до матчів Екстра-ліги. Як, на твій погляд, складається чемпіонат для «Продексіму»?
- Все буде вирішуватися в плей-оф. Ми – чемпіони України, і це зобов'язує. Зрозуміло, що всі чекають перемог: рідні, вболівальники, керівництво.

Чемпіонами стали – кожна гра – це три очки, але зараз чемпіонат вирівнявся і командам не становить праці відібрати очки у свого суперника. Приміром, «Ураган» – я вважаю, що їх показники в турнірній таблиці такі, що не відповідають реальній грі. Конкуренція у чемпіонаті зросла і перемогу здобути не так просто.

У будь-якої команди є поразки та перемоги. Тут просто необхідно аналізувати, робити висновки і виходити на майданчик з настроєм на перемогу. Нам же після Кубку УЄФА потрібно перемикнутися, зняти емоції, спрямувати сили в правильне русло і серйозно готуватися до кожного матчу Екстра-ліги. Все-таки хочеться отримати ще одну путівку в Кубок УЄФА. 

- Ваші вболівальники були с Вами дистанційно. Вони весь «елітний тиждень» залишали побажання удачі «мельникам» на сторінках команди у соціальних мережах. Це для Вас важливо?
- Так, підтримка відчувалась. Ми знаємо, що за кожного з нас вболівають його рідні та близькі. За команду – херсонські вболівальники. Вони навіть нас у місті зупиняли та казали, що будуть дивитись онлайн-трансляції матчів. Це, звичайно, дуже важливо та має ціну.

Дякую всім за підтримку! Вболівальники – надихають та надають крила. І коли сил немає, а тобі гукають «Давай!», то ти вже витискаєш останнє та перемагаєш.

За матеріалами офіційного сайту МФК «Продексім» (Херсон)

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!