Сергій Крилов: Матч за Суперкубок показав, що Локомотив, як і раніше, сильний

Харківський «Локомотив» вже здобув перший трофей сезону, в четвертий раз став володарем Суперкубка України. Напередодні старту чемпіонату президент клубу «Локомотив» (Харків) Сергій Крилов прокоментував перемогу команди в Суперкубку і анонсував завдання на сезон.

- Сергіє Вадимовичу, вітаємо з першим трофеєм у сезоні. Як ви розцінюєте перемогу «Локомотива» у цій грі з таким великим рахунком?
- Я вітаю всіх спортсменів, уболівальників з початком нового сезону. Впевнений, що в цьому сезоні за чемпіонство боротимуться кілька команд. Особисто я виділив би чотири – нас, львівську «Енергію», «Продексім» (Херсон) та «Ураган» (Івано-Франківськ). Так що, чемпіонат буде насичений цікавими і напруженими матчами.

Що стосується великого рахунку з львівською «Енергією», то не треба забувати про те, що це тільки початок сезону. І навіть ті, хто дивився цю гру, розуміли, що рахунок тут трохи не по грі. Позначилася і відсутність у львів'ян основного воротаря, який у фінальній серії минулого чемпіонату вніс свою лепту в перемогу «Енергії». А у нас була певна частка везіння у матчі за Суперкубок – те, що не вистачило нам в свій час у фіналі минулого сезону. Але в будь-якому випадку – всі молодці. Гравці «Локомотива» зіграли злагоджено, і вітаю їх із заслуженою перемогою і з таким впевненим початком сезону.

- У міжсезоння в команді стався ряд значних кадрових змін. Прокоментуйте їх з позиції президента клубу.
- Від нас пішли дев’ять гравців, а взяли ми трьох нових. Начебто негативний баланс – мінус шість. Але це нікого не повинно вводити в оману. На сьогоднішній день ті гравці, які в команді і сам рівень нашої команди я, як президент клубу, вважаю вище, ніж на початку минулого сезону. Кількість гравців у нас в минулому сезоні було визначено тим, що ми виступали в Кубку УЄФА, плюс до цього багато наші футболісти викликалися до збірної. На них було дуже велике навантаження, і ми намагалися, щоб у дітей була можливість відновитися і грати на гарному рівні весь сезон. Але сьогодні ми не виступаємо в Кубку УЄФА. Є можливість трохи переосмислити тактику гри, виправити раніше допущені недоліки. Враховуючи все-таки наш непростий час у країні, ми розуміємо, що десь є розкішшю мати велику кількість гравців. До того ж, як відомо, ми змушені були в минулому сезоні деяких наших футболістів віддавати в оренду іншим клубам. Але зараз у нас боєздатний колектив, який може показувати максимальний результат. Хлопці тренуються з гарним настроєм і, найголовніше, всі сповнені бажання у складі «Локомотива» завоювати чергове чемпіонське звання.

- Сьогодні у волейбольного клубу «Локомотив» непросте фінансове становище – клуб майже готовий припинити існування. У зв'язку з цим багато вболівальників побоюються за футзальну команду...
- Наскільки я знаю, сьогодні у волейбольного клубу дійсно ряд серйозних проблем. У них був основний спонсор – Південна залізниця. Але у зв'язку з реорганізацією «Укрзалізниці» виникли серйозні проблеми з фінансуванням у волейбольної команди. Вони вже відмовилися від участі в єврокубках. Але сам клуб на сьогодні, наскільки я знаю, не розпався. Гравці тренуються і є плани у команди все ж таки взяти участь у чемпіонаті України. Яким складом – це вже інше питання.

Що стосується нашого клубу, то є ряд спонсорів крім «Укрзалізниці», які своєчасно підставляють плече і допомагають нашій команді йти вперед і бути впевненими у виконанні поставлених завдань на сезон. Тому ніяких песимістичних настроїв у нашій футзальній команди немає.

- І останнє вже традиційне питання. Які завдання Ви ставите перед своєю командою?
- Найголовніше завдання – знову завоювати золоті медалі і чемпіонське звання, яке ми програли в минулому сезоні. І за Кубок України ми також будемо боротися. У нас ще жодного разу поки не вийшло «золотого дубля» – покласти чемпіонські нагороди в Кубок України. І ця основна сьогодні завдання для команди. Сама назва «Локомотив» зобов'язує прагнути до перемоги в кожній грі. Іншого варіанту бути не може. І ті нові гравці, які прийшли до нас, досить досвідчені і потенційно гравці збірної України, повинні значно посилити гру. Матч Суперкубка показав, що «Локомотив», як і раніше сильний, і ми йдемо в сезон з максимальними завданнями.

За матеріалами офіційного сайту МФК «Локомотив» (Харків)

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!