Валерій Легчанов: Найважче на Кубку Свободи довелося грати проти ВРЗ

Новий головний тренер львівської «Енергії» Валерій Легчанов доволі успішно дебютував на новій для себе посаді, ставши разом зі своїми підопічними переможцем передсезонного «Кубку Свободи» у Хмельницькому. Звісно, лише один цей факт став важливим фактором для того, щоб прес-служба Асоціації футзалу України поспілкувалася з наставником «енергетиків».  

- Валеріє Акіндійовичу, дозвольте привітати Вас із першим трофеєм у якості головного тренера (нехай і неофіційним). Який зараз настрій у команді після перемоги на «Кубку Свободи»?
- Дякую за привітання. Настрій у команді хороший, хоча за кілька днів гравці вже встигли втомитись. Тепер ми плануємо трохи відновитись та розпочати планомірну підготовку до матчу за суперкубок України з «Локомотивом».

- Який матч на турнірі у Хмельницькому був для Вашої команди найважчим?  
- Найважчим, скоріше за все, був поєдинок проти «ВРЗ». Там нам довелося по ходу зустрічі відігруватись та показувати характер. На щастя, ми не програли у цьому матчі, але такий матч має для нас послужити уроком на майбутнє, тому що у поєдинках Кубку УЄФА нам належить зіграти не менш складні ігри. 

- Наскільки гравці «Енергії» наразі звикли до Ваших вимог?
- Це питання, скоріше за все, треба адресувати не мені, а президентові клуба. Зі свого ж боку я роблю все для того, щоб мої підопічні показували у грі хороше взаєморозуміння, виконували завдання на матчі та давали результат.  

- Що можете сказати про гравців, які повернулись до «Енергії»?
- Вони потроху адаптуються до гри нашої команди. Їм, звичайно, допомагає той факт, що вони свого часу грали разом, і у них ще залишилась колишня зігранність. Але ні в кого не виникає сумнівів, що це – кваліфіковані гравці, які, безумовно, допоможуть нашій команді у виконанні поставлених задач.   

- Валеріє Акіндійовичу, вже наступного тижня «Енергія» гратиме за суперкубок України проти харківського «Локомотива». Як команда готується до цього матчу та до сезону в цілому?
- Підходимо до матчу за Суперкубок у повній бойовій готовності. Перемога на «Кубку Свободи» нам додає сил, і ми підійдемо до матчу в Запоріжжі у хорошому настрої. Сподіваємось, що нам вдасться зберегти переможний сезон на весь сезон, тому що ми сповнені бажання відстояти чемпіонстке звання.

- Чи планується ще підсилення команди, враховуючи те, що Вашій команді у жовтні треба буде грати у Кубку УЄФА?
- Так, ми плануємо підсилюватись. У нас багато молодих гравців, але ми хочемо підсилитись одним або двома досвідченими футзалістами. Скоріше за все, підсилюватися ми будемо вже після чемпіонату світу. Головне, щоб наші потенційні кандидати на підсилення тоді були на ходу і змогли би одразу влитися в команду.

- Що Ви можете сказати про те, що у новому сезоні в Екстра-лізі буде вже десять команд?
- Добре, що команд стало більше. Як на мене, у Екстра-лізі має бути чотирнадцать або шістнадцять команд. Це – оптимальний варіант. Звісно, чемпіонат має проходити з плей-офф, тому що формула чемпіонату з серіями плей-офф повністю виправдовує себе.

Враховуючи те, що Ви ще є асистентом головного тренера збірної України, то чи встигали ви під час турніру в Хмельницькому спостерігати за потенційними кандидатами у збірну? 
- Ми не припиняли слідкувати за кандидатами у збірну, і робили це не тільки на турнірі у хмельницькому. Зараз вже мало часу залишається до чемпіонату світу в Колумбії, і ми вже плануємо, кого викликати. Одразу скажу, що основна ставка буде зроблена на досвідчених гравців, які вже мають досвід ігор на міжнародному рівні, а також на тих футзалістів, які на той час вже будуть в ігровому тонусі.

Артем Терентьєв, прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!