ПІСЛЯМОВА-11. Огляд окремих ігрових епізодів + ВІДЕО

Комітет арбітражу Асоціації футзалу України пропонує Вашій увазі гляд окремих ігрових епізодів матчів 11 туру чемпіонату України з футзалу серед команд Вищої ліги «Екстра-ліга», Кубку України та Юнацької Екстра-ліги (U-16) сезону 2017/2018 р. р.:

«Титан» Покровське – «Кардинал-Рівне» Рівне

2 тайм, 3 епізоди, пов’язані з непослідовними діями арбітрів:

Два гравці команд-суперників вели єдиноборство за м’яч, № 4 у жовтій формі очевидно, руками, в недозволений спосіб, штовхнув суперника № 10 у білій формі. Арбітри ніяким чином не відреагували на неправомірні дії гравця № 4 та гру НЕ зупинили, після чого № 10, діючи у відповідь, в нерозсудливій манері штовхнув № 4, на що миттєво зреагували арбітри, правильно зафіксувавши друге порушення! Через певний проміжок часу, вже № 7 у жовтій формі штовхає руками № 10 «білих», який звільнився від м’яча, але арбітри вдруге не реагують на подібні неправомірні дії… Після чого № 10, діючи у відповідь, також неправомірно штовхає № 7 без будь-якої боротьби за м’яч, але арбітри помилково зафіксували порушення, призначивши штрафний удар на користь команди гравця № 10 та винесли № 7 попередження (ЖК).

На жаль, відсутність концентрації уваги та наявних непослідовних дій арбітрів є неприпустимими, що суперечать вимогам Правил гри, методичним рекомендаціям та здоровому глузду. Як продовження, така непослідовність арбітрів залишила без уваги чергове порушення правил та пропуск прийняття важливого рішення, коли № 5 «жовтих» здійснив неправомірний поштовх проти гравця № 23 «білих», що карається штрафним ударом та застосуванням ЧК (№ 5 «жовтих») за позбавлення суперника очевидної гольової можливості (ПСОГМ).

«Епіцентр К Авангард» Одеса – «Інбев/НПУ» Житомир/Київ

2 тайм, 31 хв.:

Гравець № 5 у білій формі, виконуючи захисні дії в межах власного штрафного майданчику, збив атакуючого гравця № 17 у жовтій формі, чим зірвав перспективну атаку суперника. Рішення другого арбітра (який дещо відстав за розвитком атаки, займав не зовсім вдалу позицію) продовжити гру в цій ситуації НЕ є виправданим. У подібних ситуаціях прийнятним рішенням була б фіксація порушення Правила № 12 і призначення 6-ти метрового удару та винесення попередження (ЖК) № 5, за неспортивну поведінку (ЗПА).

2 тайм, 38 хв.:

Воротар здійснив довгу верхову передачу на партнера (гравця № 7 у білій формі), який вистрибував, щоб зіграти в м’яч головою, але його випередив захисник № 34 у жовтій формі, при цьому застосувавши НЕПРАВОМІРНІ ДІЇ правою рукою по відношенню до голови (обличчя) гравця № 7 у білій формі.

Дані дії є очевидним порушенням Правила № 12 у нерозсудливий спосіб і були очікувано та правомірно покарані штрафним ударом із застосуванням дисциплінарних санкцій у вигляді попередження (ЖК) № 34, за неспортивну поведінку (ЗПА).

Кубок України:

«Епіцентр К10» Івано-Франківськ – «Альтернатива» Київ

1 тайм, 18 хв.:

Після відбору м’яча, гравці у білій формі намагалися розпочати атаку своєї команди, яка мала в своєму пасиві п’ять накопичених фолів. Гравець № 6 у білій формі адресував коротку передачу своєму партнеру № 2 (у білій формі), яку намагався перехопити суперник № 7 у синій формі. Гравець № 7 у синій формі швидко кинувся у напрямку до м’яча, натомість, гравець № 2 «білих» перешкодив просуванню суперника, змістившись на його траєкторію руху і затримав суперника тулубом.

Дані дії гравця № 2 (у білій формі) є порушенням Правила № 12 і були правомірно покарані штрафним ударом, що стало шостим порушенням для команди у білій формі і, відповідно, пробиттям удару з 10-метрової позначки.

Враховуючи відсутність критеріїв неспортивної поведінки - даний епізод не потребує застосування дисциплінарних санкцій.

Юнацька Екстра-ліга (U-16)

«Ураган» Івано-Франківськ – «Темп-ЗАЕС-Продексім» Енергодар

1 тайм, 12 хв.:

Команда у червоній формі, виконуючи захисні дії, вибила м’яч за бокову лінію. Гравець № 2 у чорній формі, який був у безпосередній близькості до м’яча, та його партнери замість виконання удару з бокової лінії, побігли проводити заміну, що є порушенням (Правило № 15) процедури виконання удару з бокової лінії.

Такі дії не повинні залишатися поза увагою арбітрів, команда у чорній формі повинна була бути покарана за порушення процедури удару з-за бокової лінії (відлік чотирьох секунд), і право на удар повинна отримати команда суперників.

З повагою.

Комітет арбітражу АФУ

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!