ПІСЛЯМОВА-25. Огляд окремих ігрових епізодів + ВІДЕО

Комітет арбітражу Асоціації футзалу України пропонує вашій увазі огляд окремих ігрових епізодів перших матчів 1/2 фіналу серії плей-офф чемпіонату України серед команд Екстра-ліги, а також другого етапу Першої ліги сезону 2017/2018 р. р.

Кліп № 1:

«ХІТ» Київ  – «Енергія» Львів 

2 тайм, 32-39 хв.:

Гравець № 31 у білій формі на 32 хвилині другого тайму, намагаючись зіграти в м’яч, здійснив напад у недбалій манері на воротаря команди суперника, який заволодів м’ячем руками у власному штрафному майданчику і внаслідок нападу невдало приземлився на паркет. Зафіксувавши порушення Правила 12 арбітр покарав команду порушника призначенням штрафного удару. У цій ситуації дії гравця № 31 у білій формі були скоєні у недбалий спосіб та не мали ознак нерозсудливості, тому не повинні були додатково каратися застосуванням дисциплінарних санкцій.

Однак, на 39 хвилині цього ж матчу, той самий гравець (№ 31 у білій формі), повторно скоює порушення проти воротаря команди суперника, який заволодів м’ячем у власному  штрафному майданчику і арбітр, який в обидвох випадках займав вдалу позицію правильно призначив штрафний удар та застосував до порушника дисциплінарну санкцію у вигляді попередження за неспортивну поведінку.

Кліп № 2:

«Титан» Покровське  – «Продексім» Херсон 

2 тайм, 33 хв.:

Гравець № 10 у жовтій формі під час завершальної фази швидкої контратаки своєї команди, намагаючись замкнути прострільну передачу партнера, рухаючись на достатньо високій швидкості, постелився по паркету двома ногами вперед у чужому штрафному майданчику і збив воротаря команди суперника в очевидно нерозсудливий спосіб в момент коли м’яч вже залишив  межі  ігрового майданчика.

Зафіксувавши вихід м’яча з гри арбітр правомірно призначив вкидання м’яча від воріт. Але, слід вважати, що подібні дії гравця №10 у жовтій формі, який не думає про безпеку і здоров’я опонента, скоєні у нерозсудливій манері і мають бути покарані застосуванням дисциплінарної санкції.

Кліп № 3:

«Титан» Покровське  – «Продексім» Херсон 

1 тайм, 2 хв.:

Захисник № 5 у білій формі намагається у падінні заблокувати тулубом удар по воротах з близької відстані. При цьому, рух його рук є цілком природним і має за мету власну безпеку під час падіння. Контакт м’яча, що відскочив від його тулубу, відбувся з рукою, яка була у природному положенні (під час падіння). Таким чином, можливості уникнути контакту м’яча і руки захисник не мав. Рішення арбітрів продовжити гру є цілком прийнятним.

Кліп № 4:

«ХІТ» Київ  – «Енергія» Львів 

2  тайм, 37 хв.:

Гравець № 7 у синій формі, у межах власного штрафного майданчика намагається у падінні заблокувати тулубом удар по воротах його команди з близької відстані. При цьому, рух його рук є цілком природним і має за мету власну безпеку під час падіння. Контакт м’яча відбувся з рукою, яка була у природному положенні (під час падіння). Таким чином, можливості уникнути контакту м’яча і руки захисник не мав. Рішення другого арбітра продовжити гру, і після виходу м’яча призначити удар з бокової лінії є цілком прийнятним.

P.S. Описані вище дві ігрових ситуації з матчів «Титан» – «Продексім» та «ХІТ» - «Енергія», пов’язані з трактуванням контактів м’яча і руки, свідчать про однаковість та послідовність у прийнятті рішень різними арбітрами у перших матчах 1/2 фіналу серії плей-офф для різних команд.

Кліп № 5:

«Віза-Вторма» Івано-Франківськ  – «АРПИ Запоріжжя» (Запорізька обл.) 

2 тайм, 39 хв.:

Після виконання кутового удару гравцями команди у червоній формі м’яч потрапив у плече гравцеві команди «білих», який притиснувши руку до тулубу стояв у стінці у власному штрафному майданчику. Рішення арбітрів, які займали оптимально вдалу позицію під час виконання кутового удару надало їм можливість добре контролювати цю ситуацію, тож, рішення щодо продовження гри є цілком прийнятним.

З повагою,

Комітет арбітражу АФУ

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!