Екстра-ліга 2018/2019. Анонс першого туру

«Енергія» (Львів) – «Кардинал-Рівне» (Рівне)  
13 вересня. Львів. ПС «Галичина» – 13.00.  
Арбітри: О. Фесенко (Харків), М. Слободянюк (Вінниця), Я. Сторожук (Львів)
Хронометрист: В. Болізюк (Львів)
Спостерігач арбітражу: В. Кузьменко (Київ)

Вже сьогодні стартує новий сезон в Екстра-лізі. Новоспечений володар Суперкубка України – львівська «Енергія» спробує продовжити свою переможну серію в офіційних поєдинках.

У складі команди Валерія Легчанова протягом матчу за Суперкубок України надзвичайно вдало себе проявив новачок – Мар’ян Пелех, який відзначився дублем та допоміг команді здобути вольову перемогу.

Значно більше змін відбулося у «Кардиналі-Рівне», який у міжсезоння очолив Станіслав Гончаренко. Рівняни поки що не проводили офіційні поєдинки як і інші 8 команд Екстра-ліги. Втім, встигли підготуватися до чемпіонату завдяки передсезонним турнірам. Найкращим бомбардиром у них став так само новачок команди – Ігор Салтанов.

Окрім нього команду з Рівного поповнили ще низка новачків. Серед них: Ярослав Морикішка, Олександр Сіріцький, Іван Іванюк, Володимир Поночовний та Андрій Ардашніков,

До слова, саме у передсезонному турнірі «LVIV OPEN CUP» команди зійшлися у поєдинку за третє місце. Перемогу з результатом 3:1 здобула команда Гончаренка. Тож, чи вдасться «кардиналівцям» повторити подібний успіх у рамках Екстра-ліги або ж «зелено-білі» візьмуть реванш за домашнє фіаско? Побачимо вже зовсім скоро!

«Ураган» (Івано-Франківськ) – «Титан» (Покровське)  
15 вересня. Івано-Франківськ. Спорткомплекс КФВ. 12:00
Арбітри: Л. Жиронкін (Київ), О. Сидорук (Вінниця), В. Гронський (Івано-Франківськ)
Хронометрист: П. Липецький (Івано-Франківськ)
Спостерігач арбітражу: Р. Проць (Дрогобич)

Минулий сезон обидві команди так само розпочинали в Івано-Франківську. Ця зустріч завершилася мінімальною перемогою покровців – 1:0. Поєдинок у рамках другого кола так само приніс тріумф клубу з Дніпропетровщини. На цей раз з результатом 3:2. Втім, у національному Кубку підопічні Максима Павленка впевнено здолали своїх суперників, дійшовши до фіналу, де і поступилися «Енергії».

Вагомою втратою для «Урагана» став перехід до «Продексіма» одразу трьох збірників – Шотурми, Корсуна та Зварича. Не виступатимуть за франківців і ветерани колективу – Сімка та Кіндратів. Замінити цих та інших гравців, які більше не гратимуть за команду Павленка покликані Володимир Кардаш, Андрій Федюк, Артем Фаренюк, Микита Сторожук, Даниїл Абакшин, Владислав Моспан, Роман Кордоба, Ярослав Лебідь та Юрій Когут.

Щодо «Титана». Надзвичайно важливими для клубу, новим тренером якого став Павло Пічкуров, стали втрати Валерія Грицовця та Сергія Малишка, які переїхали до Білорусі. Натомість, з цього сезону кольори покровців захищатимуть Дмитро Калуков, Богдан Свірідов, Максим Бессалов, Микита Шпигар і Дмитро Мінтяник.

Тож, вже у суботу шанувальники футзалу побачать чи зуміє «Ураган» перервати невдалу серію поєдинків проти свого суперника у чемпіонаті, натомість, покровці бажатимуть реваншу за фіаско у кубкових протистояннях.

«АРПИ Запоріжжя» (Запорізька обл.) – «ХІТ» (Київ)  
15 вересня. Запоріжжя. ПС «ЗАБ». 13:00
Арбітри: Є. Диннік, А. Швець (обидва – Харків), А. Ноєв (Запоріжжя)
Хронометрист: В. Біляєв (Запоріжжя)
Спостерігач арбітражу: С. Стрілецький (Суми)

Найближчої суботи команда з Запоріжжя після тріумфу у Першій лізі розпочне боротьбу в елітному дивізіоні. Суперник для команди підібрався доволі непростий – переможець регулярного сезону в Екстра-лізі – столичний «ХІТ».

Обидва колективи отримали нових наставників. Олега Зозулю на посаді головного тренера «АРПИ Запоріжжя» змінив Максим Павлюк. Натомість, столичну команду очолив Дмитро Шувалов. Його попередник Олег Лук’яненко також залишився у клубній структурі, отримавши посаду виконавчого директора.

Надзвичайно вагомою втратою для запоріжців перед звітним протистоянням є відсутність Максима Почебута, який вибув на тривалий термін у зв’язку з травмою. Втім, дебютувати перед домашніми вболівальниками в Екстра-лізі запоріжці у будь-якому випадку волітимуть лише з перемоги.

«Продексім» (Херсон) – «Епіцентр К Авангард» (Одеса)  
15 вересня. Херсон. Спорткомплекс ХВУФК. 13:30
Арбітри: Р. Лутій, Д. Каркаєв (обидва – Київ), С. Черноусов (Херсон)
Хронометрист: Л. Ягупов (Херсон)
Спостерігач арбітражу: Ю. Воложенко (Харків)

Після невдачі у Суперкубку України херсонці намагатимуться реабілітуватися перед власними вболівальниками у зустрічі з іншим представником півдня України. Останнім з турнірів, в якому брали участь обидві команди став «LVIV OPEN CUP». Втім, зіграти очний поєдинок клубам не судилося.

Підопічні Кирила Красія стали передостанніми, здолавши у поєдинку за сьоме місце польську «Гатту Актив». Натомість, колектив Карлоса Барбози у серії пенальті поступився своєму минулорічному єврокубковому супернику – білоруській «Сталіці».

У попередньому чемпіонаті суперники здобули перемоги на домашніх майданчиках, тож, одна з них у разі перемоги зможе схилити шальки терезів нового чемпіонату на свою користь.

«ІнБев/НПУ» (Житомир-Київ) – «Сокіл» (Хмельницький)  
16 вересня. Житомир. ФОК. 12:00
Арбітри: Б. Кіндій (Розділ), Орест Дуцяк (Дрогобич), А. Загоруйко (Житомир)
Хронометрист: М. Подраний (Житомир)
Спостерігач арбітражу: В. Олійник (Київ)

Минулого сезону обидва суперники так само здобули перемогу в очних поєдинках. Під час міжсезоння команда Романа Ковальчика зосередила свою увагу на закордонних зборах, взявши участь у низці міжнародних турнірів.

Натомість, підопічні Валерія Директоренка готувалися до сезону завдяки контрольним поєдинкам у Києві, Броварах та Житомирі, зігравши з «ХІТом», студентською збірною України та аматорськими колективами.

Минулоріч хмельничани посіли п’яте місце, а об’єднана команда з Житомира та Києва стала шостою за результатами Екстра-ліги, поступившись у першому раунді плей-офф фіналістам – «Продексіма» та «Енергії» відповідно. Втім, цьогорічний чемпіонат відбуватиметься без матчів на виліт, тож, залікові пункти потрібно починати заносити до своєї скарбнички від початку чемпіонату, аби потрапити до шістки найкращих і продовжувати боротьбу у чемпіонаті.

Прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!