Екстра-ліга: анонс матчів 12-го туру

«Титан» (Покровське) – «Продексім» (Херсон)

12 січня. Покровське. СК «Юність»​. 12:00. LIVE: Youtube АФУ

Після тривалої святкової паузи представники найвищого за рангом дивізіону готові продовжити боротьбу в Екстра-лізі. У 12-му турі відбудеться два очних поєдинки між представниками першої шістки і кожен з них, безумовно, заслуговує на статус центрального.

Одним з таких є протистояння «Титана» та «Продексіма». Матч першого кола між цими командами завершився розгромною поразкою херсонців з рахунком 3:9. Цей факт ще більше мотивуватиме «мельників» під орудою новоспеченого головного тренера Хаві Родрігеса. Відстань херсонців від першого місця нині складає десять очок і головним завданням іменитого тренера буде розкриття справжнього потенціалу чинного чемпіона у матчах регулярного чемпіонату та у поєдинках за участі шістки найкращих.

Ще одним цікавим фактом є участь у поєдинку новачка клубу з Херсона Максима Бессалова, який протягом першої частини чемпіонату захищав кольори колективу з Покровського і тепер вперше зіграє проти своїх екс-партнерів.

У свою чергу, перемога над «Продексімом» є для представників Дніпропетровщини єдиною у поєдинках з представниками чільної шістки. Тож, аби покращити цей показник і віддалитися від 7-го місця «титанівці» спробують вдруге переграти своїх опонентів.

 «ХІТ» (Київ) – «Сокіл» (Хмельницький)
12 січня. Київ. СК ЦСК ЗСУ. 12:00. LIVE: Youtube АФУ

Кияни продовжують очолювати турнірну таблицю і після невдачі «Кардинала-Рівне» у протистоянні з «Енергією» та нічиєї з «Епіцентром К-Авангард» перевага над найближчим опонентом у команди Дмитра Шувалова складає 4 очки і тепер її головним переслідувачем є «Ураган». До слова, у попередньому турі представники столиці здобули непросту звитягу над «ІнБевом/НПУ», який набрав непоганий хід, здобувши 7 очок у трьох поєдинках.

Три з семи пунктів об'єднана команда з Житомира та Києва заробила у протистоянні з «Соколом», який у двох останніх домашніх зустрічах зазнав двох поразок з рахунком 2:3. Саме матч з «Титаном» був надзвичайно важливим для підопічних Романа Ковальчика, адже вдалий результат міг допомогти хмельничанам увірватися до чільної шістки. 

Втім, боротьба продовжується, і, представники Поділля, які у першому колі на власному паркеті поступилися «ХІТу» з рахунком 1:4 спробують взяти реванш у своїх опонентів. Натомість, господарі не бажатимуть втрачати очки, аби не дати можливості опонентам наблизитися до себе.

«Ураган» (Івано-Франківськ) – «Кардинал-Рівне» (Рівне)
12 січня. Івано-Франківськ. КФВ. 12:00. LIVE: телеканал «XSPORT»​, Facebook та Youtube
 АФУ

Ще одне протистояння між представниками першої шістки відбудеться в Івано-Франківську. Втім, якщо брати до увагу турнірне становище команд, то саме цей матч варто виокремити як центральний у турі. Нині івано-франківці розташувалися на другій сходинці, випереджаючи своїх опонентів на три очки. Підопічні Максима Павленка нині мають чотириматчеву переможну серію і спробують її продовжити перед власними вболівальниками.

Ще однією мотивацією для «драконів» стане бажання реваншу після надзвичайно прикрої поразки у Рівному з результатом 5:6. Водночас, у суперника останнім часом справи йдуть не найкращим чином. Підопічні Станіслава Гончаренка за останні 3 матчі здобули всього одне очко, опустившись з першого місця на третє. Безперечно, такий графік аж ніяк не назвеш лідерським, тож, рівнянам надзвичайно потрібні залікові бали. Особливо почесно буде їх здобути у протистоянні з представником чільної шістки. Втім, хто з команд виконає своє завдання зможемо дізнатися вже завтра не лише у мережі Youtube, а також в ефірі телеканалу «XSPORT» та на нашій Facebook-сторінці. 

«Епіцентр К-Авангард» (Одеса) – «АРПИ Запоріжжя» (Запорізька обл.)
12 січня. Одеса. СК «СКА» 13:00. LIVE: Youtube АФУ

Трошки пізніше відбудеться один з ключових поєдинків між представниками нижньої частини турнірної таблиці. Нині одеситів та запоріжців розділяє всього два очки, тож, перемога команди Максима Павлюка може дати їй шанс піднятися з останньої сходинки. Втім, і колектив Федіра Пилипіва, який героїчно відвоював одне очко у Рівному просто так не дасть це зробити опоненту.

До слова, зустріч у Запоріжжі завершилася з результатом 2:0 на користь представників Південної Пальміри. Одним з м'ячів у тому поєдинку відзначився Антон Гай, який кілька днів тому перейшов з «Епіцентра К-Авангард» саме до «АРПИ Запоріжжя», і, матиме шанс дебютувати у зустрічі зі своєю колишньою командою.

Водночас, не без новачків підходять до звітного протистояння і «будівельники». Олександр Леонов, який раніше виступав за одеситів та Олександр Гірка з щецинської «Погоні-04» тепер захищатимуть кольори команди з півдня і спробують допомогти своїй команді здобути третю перемогу у чемпіонаті. Натомість, гості так само розраховуватимуть лише на звитягу у протистоянні з прямим конкурентом.

«Енергія» (Львів) – «ІнБев/НПУ» (Житомир-Київ)
12 січня. Львів. ПС «Галичина».13:00. LIVE: Youtube АФУ

Паралельно з матчем в Одесі у Львові підопічні Валерія Легчанова спробують вдруге у сезоні здолати колектив Валерія Директоренка. Зазначимо, що у першому колі вікторія «енергетиків» у Житомирі з рахунком 3:0 стала дебютною для них у цьому сезоні та допомогла команді як у психологічному, так і в ігровому плані.

Водночас, «пивовари» йшли без набраних очок значно довше, аніж їхній суперник, здобувши дебютну перемогу аж в останньому турі першого кола у поєдинку з «Титаном». Втім, нині об'єднана команда з Житомира та Києва має 7 пунктів і за сприятливих для себе обставин може закінчити тур на 7-му місці. У свою чергу, львів'яни надзвичайно близько підібралися до зони лідерів і віддадуть усі сили, аби продовжити боротьбу за медалі.

Прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!