Екстра-ліга: огляд 11 туру + ВІДЕО

Прес-служба Асоціації футзалу України підбиває підсумки 11 туру, який розтягнувся на два дні. Тур видався результативним, за винятком хіба що «енергетичного» дербі, в якому були забиті три м’ячі на дві команди. А так варто відзначити, що чотири команди-переможниці з п’ятьох не забивали менше чотирьох м’ячів.

А розпочався тур двома поєдинками у Житомирі та Києві. На паркеті житомирського ФОКу «ЛТК/ІнБев/НПУ» мав довести, що перемога над «Продексімом» у матчі першого кола – не випадковість. Натомість, «Продексім» прагнув реваншу. І гостям вдалося досягти бажаного результату. Цьому багато в чому посприяли голи Федорченка та Кісельова у першому таймі. Можливо, якби «телефоністи» змогли по ходу першої половини гри відквитати бодай би один м’яч, то далі вони змогли би перевести гру в потрібне їм русло. Хоча у другому таймі підопічні Валерія Туркіна заграли трохи краще, але замість того, щоб забити, отримали два голи від Бессалова. І тільки потім господарям вдалося трохи скоротити рахунок. У них з’явилася надія на те, що можна буде врятувати гру, але цю надію поховав Бессаслов, який оформив хет-трик та допоміг «Продексіму» здобути підсумкову звитягу з рахунком 5:2.

«ЛТК/ІнБев/НПУ» (Луганськ/Житомир/Київ) – «Продексім» (Херсон) – 2:5
Голи:
Бакум (30), Цапов (35) – Федорченко (7), Кісельов (12), Бессалов (27, 28, 38)
Попередження: В’яч. Чуднов (29)

Відеоогляд матчу:

Як не намагався «Кардинал-Рівне» стати першою командою, яка відбере очки у «ХІТа», проте зробити цього рівнянам не вдалося. Хоча хто знає, як би склалася гра, якби на 26-й хвилині Новак, який за відсутності Басича вивів «кардиналів» з капітанською пов’язкою, реалізував пенальті. Так, потім гостям все-таки вдалося забити «завдяки» автоголу Чепорнюка. Але підопічні Сергія Піддубного провалили останні десять хвилин зустрічі, протягом яких «ХІТ» зміг забити два м’ячі. Як виявилось потім, це був ключовий момент у матчі, який у підсумку завершився перемогою підопічних Олега Лук’яненка.

«ХІТ» (Київ) – «Кардинал-Рівне» (Рівне) – 5:2
Голи:
Журба (8), Школьний (16), Ігор Борсук (17, 36), А. Борсук (33) – Кручок (14), Чепорнюк (27 – автогол)
Попередження: Журба (2), І. Борсук (26) – Ситник (33), Новак (36), Кручок (36), Піддубний (39)
На 26-й хвилині Новак («Кардинал-Рівне») не реалізував 6-метровий.

Відеоогляд матчу:

Два різних тайми побачили глядачі спорткомплексу «Юність» у Покровському. Спочатку їм довелось побути свідками того, як «Сокіл» вів у рахунку 2:0 за підсумками перших двадцяти хвилин. Більше того – на початку другої половини гри Педяш зробив рахунок 3:0 на користь «соколят». Але потім на паркеті було видно лише «Титан-Зорю». Господарі майданчику не хотіли програвати у рідних стінах, і їм вдалося створити шикарний «камбек». Підопічні Віталія Соломки не тільки зрівняли рахунок, а й вийшли вперед і, як наслідок, отримали цілком заслужену перемогу.

«Титан-Зоря» (Покровське) – «Сокіл» (Хмельницький) – 5:3
Голи:
Владислав Ященко (24), Дмитро Ментянник (30), Пічкуров (23, 38), Мілінькій (35) – Подлюк (5), Хамдамов (14), Педяш (22)

Відеоогляд матчу:

Львівська «Енергія», за сталою традицією, дуже рідко когось відпускає з паркету рідного Палацу спорту «Галичина» з перемогою. Так, бувають винятки, але здебільшого суперники «енергетиків» повертаються зі Львова «на щиті». А тут ще й «енергетичне» дербі, яке завжди було над принциповим як для «Енергії», так і для «Урагану». Тим більше, підопічні Валерія Легчанова дуже хотіли взяти реванш за розгромну поразку в матчі першого кола, який відбувався в Івано-Франківську. І це львів’янам вдалося зробити, хоча і не так результативно, як це робили «дракони». На голи «енергетиків» Легендзевича та Кузя гості відповіли тільки голом Пелеха. Звісно, підопічні Івана Скіцка намагалися врятувати поєдинок, але їх зусилля були марними. Тому, цього разу перемога в «енергетичному» дербі залишилася за «Енергією».

«Енергія» (Львів) – «Ураган» (Івано-Франківськ) – 2:1
Голи:
Легендзевич (15), Кузь (35) – Пелех (25)
Попередження: Горбатий (36)

Відеоогляд матчу:

В останньому поєдинку туру віце-чемпіон України, харківський «Локомотив», екзаменував на виїзді аутсайдера чемпіонату, чорноморський «Юні-Ламан». І, скажемо відверто, екзамен підопічні Сергія Бутенка не змогли пройти. Господарі майданчику провалили старт у обох таймах, в результаті чого «Локомотиву» вдавалося збільшувати свою перевагу в рахунку. Єдиною втіхою для чорноморців став гол Захаряна. Однак, це був лише «гол престижу». А по факту «Локо» здобув прогнозовану звитягу та продовжує гонитву за «ХІТом».  

«Юні-Ламан» (Чорноморськ) – «Локомотив» (Харків) – 1:6
Голи:
Захарян (28) – Білоцерківець (5), Малишко (6), О. Сорокін (23), Сірий (24, 27), Рось (28)
Попередження: Коптєв (9)

Відеоогляд матчу:

Прес-служба Асоціації футзалу України
Фото: ФК «ХІТ» (Київ)

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!