Екстра-ліга. Огляд матчів чотирнадцятого туру

«Титан» (Покровське) – «Кардинал-Рівне» (Рівне) – 3:2 (1:1)
Голи: Пічкуров (11), Калуков (22) – Кравцов (5), Салтанов (27, АГ), Поночовний (30)
Попередження: Кожем'яка (16)

Команда Богдана Свірідова здобула першу перемогу в Екстра-лізі від початку 2019 року. Для покровців тріумф над підопічними Станіслава Гончаренка став важливим як з психологічної, так і з турнірної точок зору, оскільки команда з Дніпропетровщини перед цим туром набрала всього 3 пункти у протистояннях з представниками чільної шістки.

Тож, звитяга над «кардиналівцями» дозволила покровцям взяти реванш над суперником за поразку у першому колі та зберегти чотирьохочкову перевагу над «Соколом», залишивши за собою шосте місце. У свою чергу, рівняни не можуть перемогти впродовж шести турів і нині посідають четверту сходинку.

У наступному турі на обидві команди очікують надзвичайно складні матчі. «Титан» намагатиметься скоротити відстань від «Енергії» у львівському поєдинку, а «Кардинал-Рівне» вирушить до Запоріжжя, де місцевий «АРПИ Запоріжжя» продовжуватиме вести відчайдушну боротьбу за чільну шістку.

«Продексім» (Херсон)  – «АРПИ Запоріжжя» (Запорізька обл.) – 1:1 (0:0) 
Голи:
Ланко (34) – Кондращенко (26)
Попередження: Роніньо (25) – Трубаров (22) 

«Мельники» вперше втратили очки під орудою Хаві Родрігеса, зігравши внічию з колективом Едуарда Босенка, який у цій зустрічі дебютував в якості в. о. головного тренера «АРПИ Запоріжжя». Багато голів у цьому поєдинку глядачі не побачили, і підсумком зустрічі стала нічия, яка не задовольнила жодну з команд.

У результаті, обидва клуби втратили надважливі очки у боротьбі за чільні позиції та верхню шістку відповідно. Також, відзначимо, що новачок Екстра-ліги у другому очному матчі поспіль, ведучи у рахунку, втачає шанс здолати команду з Херсона. 

«Ураган» (Івано-Франківськ) – «ІнБев/НПУ» (Житомир-Київ) – 8:1 (5:0) 
Гол: Когут (1, 27), Сторожук (6), Федюк (18), Моспан (19), Абакшин (19), Кордоба (34), Фаренюк (40) – Івановський (24)
Попередження: Когут (22) – Яблонько (39)

Підопічні Максима Павленка знову не відчули проблем у протистоянні з об'єднаною командою з Житомира та Києва. Ще за підсумками першого тайму «дракони» створили собі перевагу у 5 м'ячів, і після перерви впевнено довели поєдинок до 9-ї перемоги у чемпіонаті.

Зазначимо, що у наступному турі івано-франківці гостюватимуть у Хмельницькому, де протистоятимуть місцевому «Соколу». Натомість, колектив Валерія Директоренка, після нещодавнього матчу з «Продексімом» у Кубку України, знову прийматиме херсонців на власному паркеті.

«Енергія» (Львів) – «ХІТ» (Київ) – 1:2 (1:0)
Голи: Радевич (12) – Педяш (27, 29)
Попередження: Ковальчук (36) – Школьний (17)
Вилучення: Ковальчук (37, друга ЖК)

Центральний матч туру відбувся у Львові, де підопічні Валерія Легчанова не зуміли втримати мінімальну перевагу над суперником, зароблену у першому таймі.

Після перерви на гол Радевича дублем відповів Педяш. Тож, кияни зуміли додати чергові три пункти до свого лідерського показника та продовжують впевнено очолювати турнірну таблицю. До слова, львів'яни вперше у цьому сезоні поступилися команді Дмитра Шувалова, завершивши матч першого кола з результатом 2:2. Тож, «леви» матимуть близько двох тижнів для підготовки до надважливого протистояння з «Титаном», а кияни у 15-му турі Екстра-ліги вдома протистоятимуть «Епіцентру К-Авангард».  

«Епіцентр К-Авангард» (Одеса) – «Сокіл» (Хмельницький) – 2:3 (1:0)
Голи: Остапчук (19, 35) – Подлюк (25, 32, 35)
Попередження: Гірка (22) – Щербань (36)

Протистояння представників нижньої шістки потішило вболівальників яскравою боротьбою за підсумками якої хмельничани зуміли не віддалитися більш ніж на 4 очки від «Титана».

Ініціативу до своїх рук у цій зустрічі взяли на цей момент найкращі бомбардири своїх команд. Руслан Остапчук довів свій показник до 9-ти забитих голів протягом сезону, оформивши дубль. У свою чергу, завдяки хет-трику у звітній зустрічі Артур Подлюк також має у своєму активі 9 м'ячів, обійшовши за цим показником Андрія Хамдамова, який вразив ворота опонентів 8 разів.

Тож, підопічні Романа Ковальчика продовжують йти 7-ми, водночас, представники Південної Пальміри залишилися останніми.

Прес-служба Асоціації футзалу України
Фото: Євгеній Кравс

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!